עבור לתוכן

דיון | אובונטו 9.04

Featured Replies

פורסם

שידרגתי מאובונטו 8.10 ל9.04

השידרוג לא נימשך הרבה זמן היה פשוט

הבוט לא יותר מהיר כמו שהבטיחו

בסוף השידרוג קיבלתי את הסביבת עבודה כמו שהייתה רק כמה תכונות COMPIZ לא עבדו

המחשב יותר כבד עכשיו זה מחשב ישן P4 3.00Ghz 768 MBRAM

open office 3

firefox 3.0.9

פורסם

אובונטו היא לא מערכת הפעלה טובה למחשבים ישנים. הכיוון שלה הוא קלות התקנה וידידות למשתמש החדש, מה שהופך אותה לכבדה.

אם אתה מבין מספיק, אתה יכול לנפות הרבה זבל ולהפוך את המערכת הפעלה לקלה ומהירה יותר, אבל כבר עדיף, לדעתי, להתקין מערכת יותר קלילה ופחות מובנת. אולי צריך יותר זמן להתקין דברים כי אין תמיכה מובנת מראש בהכל, אבל התוצאה הסופית תהיה יותר מותאמת למחשב שלך.

פורסם

המחשב הזה הוא לא ישן ואין סיבה שאובונטו לא תרוץ עליו.

כלקח מההתקנות הקודמות אני מחכה חודש שיהיו תיקונים לכל הבעיות הנפוצות.

פורסם

לא נאמר שאובונטו לא תרוץ על המחשב הנ"ל (פותח הדיון כבר התקין), אבל לא צריך להפתיע שהמערכת כבדה.

זה אמנם לא מחשב ממש ישן, אבל זה מחשב שצריך להיות בן 3-4 לפחות, עם מה שנחשב היום למעט זיכרון.

אובונטו היא לא הפצה כ"כ טובה למחשב כזה, ללא קשר.

פורסם

איזה כונן-קשיח מותקן במערכת ?

פורסם

אם כבר יש דיון בנושא אובונטו 9.04 אני כבר אשאל פה

מה קורה עם דרייברים של ATI ? מישהו מצא מדריך שעובד ?

פורסם

שאלה קצת סובייקטיבית-

אחרי הרבה זמן לא נגעתי באובנטו אלא רק "בזמנו" כשיצא גרסא 7.10 ואז הכנתי לי לייב CD של 8.04.

השאלה היא אם שווה להתקין את האובנטו 9.04 או שעדיף הפצה אחרת? (המערכת חמודה אבל קצת צולעת פה ושם. קריסות בלתי מוסברות או סגירת חלונות בלתי מוסברת על דעת עצמה ויש צורך בהרבה תיכנות של המערכת כדי שתרוץ נורמאלי..אחרת היא קצת סיוט.. :-X{טוב, באותה התקופה גם הייתי נוב בכל העסק אז זה לא נחשב..})

פורסם

אם כבר יש דיון בנושא אובונטו 9.04 אני כבר אשאל פה

מה קורה עם דרייברים של ATI ? מישהו מצא מדריך שעובד ?

לא צריך מדריך

הדרייברים באתר שלהם עובדים על X.org 7.4

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

פורסם

על המנורה שלי היה מותקן 7.10, וזה עבד סבבה את השנה ומשהו האחרונות, אבל רציתי טיפה לשדרג ועברתי ל9.04, והאמת הל עובד מהר יותר הבוט הוא בערך 20 שניות.

יש לצין שלא עשיתי שידרוגים אלא התקנה נקיה על מחיצה נפרדת.

פורסם

שאלה קצת סובייקטיבית-

אחרי הרבה זמן לא נגעתי באובנטו אלא רק "בזמנו" כשיצא גרסא 7.10 ואז הכנתי לי לייב CD של 8.04.

השאלה היא אם שווה להתקין את האובנטו 9.04 או שעדיף הפצה אחרת? (המערכת חמודה אבל קצת צולעת פה ושם. קריסות בלתי מוסברות או סגירת חלונות בלתי מוסברת על דעת עצמה ויש צורך בהרבה תיכנות של המערכת כדי שתרוץ נורמאלי..אחרת היא קצת סיוט.. :-X{טוב, באותה התקופה גם הייתי נוב בכל העסק אז זה לא נחשב..})

אני יכול להגיד לך שיש לי מאז 7.04 אובנטו בין מערכות ההפעלה על המחשב וההבדל הוא שמים וארץ, בעיקר עם החומרה שלך היא בת שנה-שנתיים.

כרגע יש לי את 8.10 בהתקנה חדשה (אחרי שנשבר לי לנסות לנקות את כל השטויות שעשיתי כשהייתי נוב מוחלט, ואחרי שלושה distro upgrades), מסוף ההתקנה לקח לי אולי חצי שעה לקנפג את כל מה שצריך שיעבוד כמו שצריך. אחרי זה נשאר רק אופטימזציה והתקנת תוכנות שאני משתמש בהן.

אם אתה רוצה מערכת ידידותית למשתמש, אתה יכול לנסות שוב.

ד"א, דווקא מהבעיות שהיו לי למדתי הכי הרבה, כולל פקודות ואיך המערכת בנויה.

על המנורה שלי היה מותקן 7.10,...

מנורה?

פורסם

לא צריך מדריך

הדרייברים באתר שלהם עובדים על X.org 7.4

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

יש לי בעיה עם הדרייברים האלו כשאני מתקין אותם לפי המדריך שלהם : ( ( Automatic Driver Installation Option

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/linux_cat92-inst.pdf

בשלב האחרון הפקודה

/usr/bin/aticonfig --initial

מוציאה לי שגיאה משהו בסגנון No Adaptors found

יש למישהו מושג מה הבעיה ? ( לא נגעתי בלינוקס 3 שנים + ואני מעוניין להתחיל לעבור לאט לאט אבל זה הרבה לקרוא :screwy: )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים