עבור לתוכן

E8500 בהכרך יגיע לתדר גבוה יותר מE8200 מבחינת FSB? או שרק מבחינת התדר הסופי?

Featured Replies

פורסם

אני אנסח את השאלה באופן ברור יותר:

האם אינטל שהם מייצרים מעבד, הם מחליטים איזה E8X00 הוא יהיה ע"י בחינת יכולת, ולפי כך הם מחליטים איזה דגם זה יהיה? זאת אומרת שאם נגיד הם בדקו וראו שניתן להגיע לתדר מעבד(לא FSB) גבוה יותר עם X אז אותו X יהיה 8600, ואם מעבד אחר שהם ייצרו גם עם אותו זיכרון קאש לא מצליח להגיע לתדר גבוה אז הוא יהיה נניח E8300?

או שפשוט כולם יכולים להגיע לאותו FSB ? או שאולי הם מייצרים את כולם אותו דבר ורק מוכרים אותם עם מכפלות שונות?

אם לא הבנתם את השאלה אני ינסה שוב.למרות שניסיתי להיות הכי ברור...

פורסם

מייצרים את המעבדים, מעבדים שלא עומדים בתדר מסוים הם משונמכים או נזרקים הצידה..

זה נכון ש-E8400 הוא E8500 כשרק ההבדל הוא המכפלה ומן הסתם שהתדר הסופי. אבל באופן הבסיסי ביותר מדובר באותה חתיכת סיליקון עם אותם ישומים של ארכיטקטורה וטכנולוגיות. הדברים שמשתנים הם נפח זיכרון המטמון לשלביו, FSB והמכפלה. מן הסתם שגם יש פסי יצור, יש כאלו שמתחממים פחות, יש שמתחממים יותר.. וכמובן TDP של כל מעבד ומעבד.

פורסם
  • מחבר

אני מבין, ותודה על ההסבר!

אני שואל זאת כי אני לא יודע אם כדאי לי להשקיע בE8600 שעולה כ1500 או בE8500 שניתן למצוא קרוב ל900. כסף יש לי.

אך השאלה היא האם יהיו הבדלים גדולים בOC? נכון שאתם לא נביאים אך בכל זאת... מה אתם חושבים?

אגב שאני מדבר על OC אני מדבר על FSB של לפחות 550. הלוח שלי יכול להגיע לזה בקלות וגם הזכרונות ויש גם ספק מצויין.

אבל לגבי מעבד אני רוצה להגיע ל24/7 של 5GHZ לפחות. האם E8500 יספק את הסחורה? או שכדאי להסתכל פה רק על E8600?

פורסם

עדיף שתלך על מרובע ליבה, עכשיו עם הDX11 המעודכן כל עולם המשחקים (בשביל זה אתה לחוץ לעדכן את המערכת? ממש מיותר) עובר לתמיכה בריבוי ליבות, וכפולי הליבה לא יהיו שווים כלום עוד שנתיים גם ב5GHZ. חבל לזרוק כסף.

ההבדל היחיד בין E8500 לE8600 הוא שלאחרון יש מכפלה של 10X לעומת 9.5X והתדר הוא 164MHz מעל לנמוך מביניהם.

עם E8500 אפשר להגיע ל4.5 בקלות, מה שאומר שעם 8600 הגיעו אפילו ליותר על טווח מתחים ריאלים של 1.35-1.45.

פורסם
  • מחבר

לגבי ההבדלים של המכפלה והתדרים שלהם בסטוק אני יודע...

אבל DX11? אין לי כרטיס שתומך בDX11 בדיוק קניתי את הGTX 260.

מרובע ליבות לא חזק בOC כמו דו ליבה. ומרובע ליבות לא יתן לי הבדל כזה גדול לשימושים שלי(משחקים,סרטים,גלישה באינטרנט)

לגביי 8600 אני לא בטוח שכן הבחור כאן עם E8500 והסטפינג הישן יותר הגיע ל644X9.5 עם לוח אחר.... לא כמו שלי.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=402208

לכן אני לא יודע אם זה יהיה ממש כדאי ללכת על הE8600.

מרובע ליבות? לא נראה לי....

פורסם

כל כרטיסי הדור ה10.1DX יתמכו אוטומטית ב11 ויתרמו לריבוי ליבות (למרות שנבידיה לא תומכים רישמית ב10.1, העניין עדיין מעורפל)

עוד שנה אינטל כבר תשיק את המשושי ליבה, לכן עדיף שתשמור את הכסף לשדרוג הכרחי במקום לשרוף אותו על משחקי OCX מיותרים לגמרי, כפול ליבה ב3900MHZ מספיק כרגע להכל ולא משמש כצוואר בקבוק.

במקום זאת עדיף שתבנה מערך רייד, המחשב שלך יטוס.

פורסם
  • מחבר

קודם כל נכון אתה צודק ש3.9GHZ יספיק אך... אני לא מגיע לזה... אני כרגע על 3821MHZ.

ברגע שאני ישים את ידי על E8600 אני יהיה על לפחות 4.8 יציב. שזה הבדל עצום, ובעתיד הוא לא ממש יהיה לי בתור צוואר בקבוק.

פורסם

אתה חושב שיש הבדל בין 3821 ל-4000Mhz? זה ממש זניח.

אם כבר אתה משווה בין השניים אז ה-E8500 משתלם יותר, המכפלה שלו גבוהה משל ה-E8400 אך הוא לא יקר ממנו משמעותית כמו ה-E8600 שכבר לא משתלם בכלל.

אבל במקרה שלך גם אני חושב שה-E7200 מספיק (בהשוואה ל-E8500 על 4.5Ghz, לא על 5Ghz כי זה לא ריאליסטי ביחס לאוברקלוק שלך כרגע [אל תשכח שהקירור הוא המגביל העיקרי ואם לא היחיד כאן].)

בקיצור, אני לא חושב שההשקעה הזו שווה את הכסף. הייתי כבר משקיע בכונן SSD טוב למערכת ההפעלה ומשחקים (משחק או שניים שאתה מרבה לשחק ואשר מבצעים המון פעולות כתיבה-קריאה באופן מתמשך.)

פורסם
  • מחבר

הנה לדוגמא אחד המשתמשים בפורום-LNAZAR הוא עם E8500 יציב על 5GHZ. אז הבדל בין 5GHZ לבין 3.8GHZ זה הבדל. העניין הוא שאני ינסה להשיג את המעבד מחו"ל ששם זה עולה קרוב ל1000 ש"ח-כמו הE8500.

לגבי כונן התכוונת למשהו בסגנון הRAPTOR?

פורסם

אתה חי בסרט אם אתה חושב שהמעבד שלך ב3.8GHZ גורם לצוואר בקבוק כלשהו שהE8500 יפתח.

עדיף שתשקיע במערך SLI/CF או כונן SDD, שאיתם מרגישים בהבדל אמיתי.

יש לך מסך 26 אני בספק אם 260GTX בודד מתמודד עם הרזולוציה שלו.

אלא אם כן הכסף גדל לך על עצים, אז תלך על Q9650 ותמהיר כבר אותו, תקבל 4 ליבות על 4.5GHZ יציב.

פורסם

הנה לדוגמא אחד המשתמשים בפורום-LNAZAR הוא עם E8500 יציב על 5GHZ. אז הבדל בין 5GHZ לבין 3.8GHZ זה הבדל. העניין הוא שאני ינסה להשיג את

אם אני לא טועה יש לו קירור מים, לא קירור אוויר.

---

עם דיסק קשיח מהיר יותר תראה הבדל משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים