עבור לתוכן

שאלה לגבי הזכרון של HD4870

Featured Replies

פורסם

אם יש לכרטיס הנל 1GB והבקר שלו 256Bit אז הוא לא יכול לנצל את כל הזיכרון ובעצם יש לו את אותם ביצועים כמו לאותו כרטיס כמו 512MB ככה שזה סתם מיותר ושיוקי נכון?

http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=278&grp=3

פורסם

איך הגעת למסקנה הזאת?

אתה צריך 30 ביטים בשביל להגיע למרחב כתובות של 1GB, רק לידע כללי.

פורסם
  • מחבר

איך הגעת למסקנה הזאת?

אתה צריך 30 ביטים בשביל להגיע למרחב כתובות של 1GB, רק לידע כללי.

לא יודע אני שואל?

כי אז בזמנו אמרו שה8600 לא מנצל יותר מ256MB בגלל שהבקר שלו הוא 128 אז חשבתי גם כך!!

אשמח אם מישהו יוכל לתת הסבר קצר לגבי הבקרים והשימוש והתמיכה שלהם בזיכרון כי אם כן אז כדיי לרכוש את הכרטיס הזה מאשר את הגירסה הזולה יותר עם 512MB לא?

פורסם

עזוב את עניין הבקר.

1GB ייתן שיפור רק ב - 1920X1200 ובמשחקים מסויימים (וגם ב - 1680X1050 במשחקים בודדים כמו FC2 ו - GTA 4).

פורסם
  • מחבר

OK אז מה הקטע אם הבקר?

זה דווקא כן מעניין אותי מה תפקידו ומתי כל הקטע של הוספת זיכרון הוא רק לשיווק ולא לביצועים?

פורסם

לא התעמקתי בזה כי זה לא ממש מעניין.

הוספת זיכרון היא עניין שיווקי כשזה מצורף לכרטיס חלש שלא ינצל אותו כי הוא לא מסוגל לתת FPS שחיק ברזולוציות גבוהות לעומת כרטיס חזק יותר שתוספת הזיכרון תועיל לו ותשפר את הביצועים שלו במקרים האלה כי הוא מאבד ביצועים בגלל חוסר בזיכרון.

פורסם

אפשר להגיד (בצורה מאוד גסה), שהזיכרון נותן להשתמש ברזולוציה גבוהה, ומעבד הגרפי עוזר ב-FPS גבוה.

לכן כרטיס 5200 עם זיכרון של 1 ג'יגה אולי יאפשר הצגת רזולוציה של 1920X1200 (אני בספק חח), אבל עם FPS של 0...

או להיפך... קח כרטיס 4870 החזק, תן לו 32 מגבייט זיכרון ותשכח מרזולוציות גבוהות.

זו בעצם הסיבה שרוב הכרטיסים היום בעלי ביצועים דומים ברזולוציות נמוכות

שוב, הערכה ממש גסה כי יש גם תמיכה ברזולוציה לכרטיס עצמו שלא קשורה לזיכרון בצורה ישירה.

פורסם
  • מחבר

הסבר גס אבל קליט ;D

טנקס :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים