עבור לתוכן

האם אתה מכיר אנשים שלא עומדים בצפירה לזכר חללי השואה?

האם אתה מכיר אנשים שלא עומדים בצפירה לזכר חללי השואה? (אני מתכוון בזדון ולא לאנשים שנסעו בכביש מהיר) 2,065 הצבעות

1. 1. האם אתה מכיר אנשים שלא עומדים בצפירה לזכר חללי השואה? (אני מתכוון בזדון ולא לאנשים שנסעו בכביש מהיר)

• לא, כל האנשים שאני מכיר עומדים בצפירה
    • בודדים - עד עשרה אנשים
    • אני מכיר לפחות עשרה אנשים שלא עומדים בצפירה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אנא שתפו גם מה דעתכם על אנשים שלא עומדים בצפירה

• תגובות 147
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא,לא מכיר .

אבל מי שלא עומד בצפירה לא מכבד, אז כנראה שגם לי אין כבוד כלפיו .

פורסם

תעברו בבני ברק.

פורסם

לא,

אבל היום בזמן הצפירה ההיתי על הכביש, בערך שלוש דקות לפני הצפירה עצרתי בצד וראיתי בערך 4 מכוניות שממשיכות לנסוע.

מגעיל.

פורסם

אם הם דוסים שעושים את זה בגלל ההדחקה הקולקטיבית של נושא השואה בחברה שלהם שנובעת מזה שהאירוע הנורא הזה מכה שוק על ירך את כל תיאוריות השכר והעונש שלהם, ובעת ש22,000 תלמידים של רבי עקיבא מקבלים 49 ימי אבל ו6,000,000 יהודים יקרים מקבלים בחברה החרדית זילט, נאדה, זירו, גורנישט ואפילו בצפירה של דקה המהדרין פוצחים בהליכה מהירה, אז האיוולת קשה מלתקן, במיוחד שאי העמידה בצפירה היא רק סימפטום ולא בעיה לכשלעצמה.

אם הם חירשים אז זה בסדר.

פורסם

לצערי הרב אני מכיר , כמה תימנים (בלי להעליב כמובן כל תימני נחמד שיש פה )שלא עומדים בצפירה , וגם שמעתי על כמה דוסים .

פורסם

מכוניות שנוסעות 3 דקות לפני הצפירה? מגעיל? מעניין מה אנשים שעצרו 4 דקות לפני הצפירה אמרו עליך.

פורסם

תעברו בבני ברק.

הם לא עומדים כי לפי טענתם זה מנהג נוצרי..

אאלה שנסעו אולי לא שמעו..

ואני הכרתי מישו שאומר שלא ככה מכבדים את המתים וזה חסר משמעות מבחינתו..ושמה שצריך ליהיות זה בתוך הראש..

יש משו במה שהוא אמר אבל לדעתי זה באמת רגע של ניתנת כבוד ואין סיבה למה לא לעמוד 2 דקות..

פורסם
  • מחבר

אם הם דוסים שעושים את זה בגלל ההדחקה הקולקטיבית של נושא השואה בחברה שלהם שנובעת מזה שהאירוע הנורא הזה מכה שוק על ירך את כל תיאוריות השכר והעונש שלהם, ובעת ש22,000 תלמידים של רבי עקיבא מקבלים 49 ימי אבל ו6,000,000 יהודים יקרים מקבלים בחברה החרדית זילט, נאדה, זירו, גורנישט ואפילו בצפירה של דקה המהדרין פוצחים בהליכה מהירה, אז האיוולת קשה מלתקן, במיוחד שאי העמידה בצפירה היא רק סימפטום ולא בעיה לכשלעצמה.

אם הם חירשים אז זה בסדר.

למה אתה עושה השוואה?

זה לא קשור אם הם רצים בצפירה של השבת או לא..

וחוץ מזה אם אני אשאל אדם שלא צם בכיפור או מחלל שבת מדוע הוא לא צם או מדוע הוא לא שומר שבת אז התשובה תהיה "איש באמונותו יחיה", מדוע כאן מי שלא עומד בצפירה של יום השואה לא יכול לטעון איש באמונותו יחיה?

פורסם

כל אלה שמקשקשים על הדוסים, כדאי שתתעניינו קצת יותר בעובדות ופחות בדעות הקדומות והשגויות שאתם חושבים שאתם יודעים לגבי הסיבות שלהם.

פורסם

איש באמונתו יחיה, אין לי בעיה עם זה

מצד שני, זה לא אומר שאני בהכרח אכבד את האיש בצד השני

אני מכבד דתיים למשל, למרות שאני לא מאמין במה שהם מאמין, ויותר מכך, אני חושב שמה שהם מאמינים בו זה שטויות

(נא לא להיכנס לדיון על אם אני צודק או לא. בשביל זה יש את דיון דת ואמונה. אני רק מחווה את דעתי)

בהתאם,

אני לא אכבד מישהו שלא מסוגל לעמוד 2 דקות לזכרם של שישה מיליון בני העם היהודי שנרצחו, נשחטו, נאנסו, הושפלו, הוכו, נשרפו ונחנקו

זה המינימום שאדם (באשר הוא אדם) צריך לעשות, ואין לי טיפת כבוד לאדם שלא עושה זאת

פורסם

מכוניות שנוסעות 3 דקות לפני הצפירה? מגעיל? מעניין מה אנשים שעצרו 4 דקות לפני הצפירה אמרו עליך.

הכוונה שעצרתי ושמתי את האוטו בצד ב9:57 וחיכיתי לצפירה,כאשר הצפירה התחילה ראיתי שהמון אנשים יוצאים מהאוטו ועומדים וגם ראיתי אנשים שממשיכים לסוע כרגיל.

אני לא אומר בשום פנים ואופן שצריך להפסיק הכל X דקות לפני הצפירה אלא פשוט לכבד.

אאלה שנסעו אולי לא שמעו..

אל תיהיה תמים כשאתה רואה כביש שלם נעצר והמון אנשים עוצרים בשוליים ונעמדים לצידו של האוטו.

איש באמונתו ייחייה אין בעיות.

אבל אם אתה כיהודי (לא נדבר על זה שאני מכיר המון נוצרים שעומדים) לא יכול להקדיש 2 דקות לזכר 6 מליון מהעם שלך.

אבל זה ציבור דפוק למדי גם ככה - כך שהמקרה הזה עד כמה שהוא חמור הוא רק עוד אחד לאוסף כמו זריקת אבנים על אמבולנסים,אוטובוסים של חיילי מילואים וכו'.

פורסם
  • מחבר

אני שמעתי שיש סלידה מסוימת מיום השואה עצמו מכיוון שהוא לא הוגדר כראוי.

כלומר יום השואה נועד בצורה מסוימת לשרת את האינטרס של הצדקת מדינת ישראל (לא שאין הצדקה)

אלא פשוט במקום ללכת על טהרת זכר חללי השואה נבחר ללכת על "יום השואה והגבורה" כלומר אע"פ שניסו להשמיד אותנו, אנחנו היינו גיבורים

ולמעשה למתי נקבע יום השואה? הידעתם שלא קרה שום אירוע יוצא דופן בתאריך זה? התאריך נקבע מכיוון שהוא שבוע לפני יום העצמאות (מרד גטו ורשה החל שבוע וחצי לפני התאריך של יום השואה)

ולכן אחרי שכל שנה ביום השואה אנו שוב נזכרים באירועים המזעזעים של השואה ונפשנו קוראת לעצור את האנטישמיות, יום העצמאות מגיע (בדיוק שבוע לאחר מכן)

יום השואה לא צריך להיות הצדקה לקיום המדינה כלל וכלל.

המדינה צריכה להיות כי לכל עם מגיע מדינה משלו ולא כמו שהנשיא שמעון פרס אמר אתמול בנאומו שמדינת ישראל הוקמה בשביל להיות מקלט לניצולי השואה.

ומה עם יהודי ספרד ועדות המזרח? להם לא מגיע מדינה? הם כמובן עלו לארץ רק בשנות החמישים למעברות לאחר שצמרת המדינה כבר ביססה את עקרונות המדינה.

ונחזור לעניין הצפירה - אמנם חונכו על כך שהצפירה היא עניין מאוד חשוב בו אנחנו מתייחדים עם זכר הניצולים. אבל אני לא מעלה על דעתי שאתם מאמינים שיש משהו אמיתי ועקרוני בצפירה.. אם ישנתי בזמן הצפירה אז אני צריך לעמוד דקה לאחר שאני מתעורר או שזה דווקא בשעה עשר?

אני לא בא לעשות צחוק מהיום הזה אלא רק לפתוח את החשיבה מעבר למסגרת שבה חונכנו לחשוב.

עריכה:

איש באמונתו יחיה, אין לי בעיה עם זה

מצד שני, זה לא אומר שאני בהכרח אכבד את האיש בצד השני

אני מכבד דתיים למשל, למרות שאני לא מאמין במה שהם מאמין, ויותר מכך, אני חושב שמה שהם מאמינים בו זה שטויות

(נא לא להיכנס לדיון על אם אני צודק או לא. בשביל זה יש את דיון דת ואמונה. אני רק מחווה את דעתי)

בהתאם,

אני לא אכבד מישהו שלא מסוגל לעמוד 2 דקות לזכרם של שישה מיליון בני העם היהודי שנרצחו, נשחטו, נאנסו, הושפלו, הוכו, נשרפו ונחנקו

זה המינימום שאדם (באשר הוא אדם) צריך לעשות, ואין לי טיפת כבוד לאדם שלא עושה זאת

אתה מדבר כאילו שלדתיים (או למעשה החרדים) הם עוד איזה גוף שמתחבר ללאום היהודי.

רוב הציבור החרדי הוא אשכנזי ולרובם הגדול יש בני משפחה שנספו בשואה

אתה לא יכול להגיד שהם מעריכים פחות את מעשי הנאצים בגלל שהם לא עומדים בשואה

זה סתם אבסורד

פורסם

למה אתה עושה השוואה?

זה לא קשור אם הם רצים בצפירה של השבת או לא..

וחוץ מזה אם אני אשאל אדם שלא צם בכיפור או מחלל שבת מדוע הוא לא צם או מדוע הוא לא שומר שבת אז התשובה תהיה "איש באמונותו יחיה", מדוע כאן מי שלא עומד בצפירה של יום השואה לא יכול לטעון איש באמונותו יחיה?

מי שלא צם ביום כיפור עושה את זה בבית שלו, מי ששם זין על הצפירה בפומבי לא מכבד אנשים אחרים.

ההשוואה הזאתי היית תקפה, אם היו עושים לך מנגל מתחת לחלון ביום כיפור, או שומעים מוזיקה בשיא הווליום.

לא מעניין אותי מה הם עושים בבית שלהם, ברחוב שיעצרו ל2 דקות ויתנהגו כמו כולם, שנה שעברה הייתי במקרה על הגשר החדש בבלינסון בזמן הצפירה, בזמן הצפירה עברו מספר חרדים על הגשר, לא רק שהם לא עצרו אלא שמישהו מהם גם החליט להדליק סיגרה בדיוק כשכולם סביבם עומדים, טוב הוא לפחות עשה טובה שהוא לא ניגש למישהו שעמד בצפירה וביקש אש...

פורסם

תנו לי לנפץ לכם פה סטיגמה.

החרדים לא עומדים בצפירות, לא בגלל שהם לא שמים זין, אלא בגלל שהם לא יכולים.

ע"פ החוקים והמצוות לעמוד בצפירה זה מעשה גויים, ואסור להם לעשות את זה.

לכן הם מעדיפים לעבור על חוק חברתי ומוסרתי (בעיני התרבות החילונית) מאשר לעבור על דין תורה.

במקום זה הם יושבים בכוללים ובבתי הכנסיות וקוראים פרקי תהילים וקדיש לעילוי נשמת הנפטרים, הם מאמינים שזה יותר מועיל מאשר לעמוד ולשתוק דקה.

ולמען האמת אני מסכים איתם (אבל אני עומד, מכבוד)

לכפות על חרדים לעמוד בצפירה זה בדיוק מה שנקרא "כפייה חילונית"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים