עבור לתוכן

צריך עזרה בשאלה די פשווטה בחשמל.....

Featured Replies

פורסם

יש לי חור בכל העניין של מוליכים ושיטת התמונות (זה מה שקורה כשמבריזים), לא ראיתי מספיק דוגמאות ולכן חסרה לי האינטואיציה של כיצד לתקוף בעייות מהסוג הנ"ל...

הבעיה:

נתונים שני מישורים חצי אינסופיים מוליכים ומאורקים הנפגשים בזווית של 60 מעלות. מטען q נמצא במרחק a מישר המפגש של המישורים (מהצד של הזווית בת ה60 ולא של זו בת ה 300). השאלה היא מהו הפוטנציאל החשמלי במרחב.

כמובן שבכל החתך של המרחב שבו הזווית בין המישורים ה300 מעלות הניחוש העלוב לפתרון משוואת לאפלס +קיום תנאי שפה יניב פוטנציאל אפסי, הבעיה היא כמובן בחלק השני של המרחב.

אינני מצליח בעליל למצוא קונפיגורציה של מטעני דמה (שיהיו כמובן בצד השני של המרחב (זה בעל ה300 מעלות)) שיאפסו לי את הפוטנציאל על המישורים......דרושה ראייה גיאומטרית..

אשמח לעצות ותודה מראש.

פורסם
  • מחבר

לא משנה, הצלחתי צריך לבנות משושה משוכלל בעל צלע a......

פורסם
  • מחבר

צצה לי עוד שאלה כללית בנושא:

נניח שמצאתי למערכת מסויימת את המערכת המתאימה ע"פ שיטת התמונות (כלומר מערכת שבחלק של המרחב שבו דנה המערכת המקורית המערכות זהות (כלומר יש אותה התפלגות ואותה משוואת פואסון), ועל שפת המוליך הפוטנציאל מתאפס בשני המערכות (שבאחת אין מוליך) ולכן מיחידות הפתרון למשוואת פואסון שתי המערכות זהות בחלק הנידון של המרחב). השאלה היא האם האנרגיה לבניית המערכת הראשונה (להבאת המטענים לקרבת המוליכים מאינסוף) זהה לאנרגיה הדרושה לבניית המערכת השנייה? או שרק חלק ממנה ואם כן איזה חלק?

אשמח להסברים, תודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים