עבור לתוכן

אנא עזרו לסחבק להרכיב מחשב להפקת מוסיקה ביתית בתקציב של 3.5K

Featured Replies

פורסם

LL@SS - יתכן ובעתיד ארצה להכניס קונדנצר. יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל במיקסר שלי יש כניסה מיוחדת עם מתג מתח שכתוב עליו Phantom, האם זה יאפשר לי להקליט עם קונדנצר יחד עם ה-DELTA?

בוודאי, לי יש כרטיס קול חיצוני, אנאלוגי, במבנה דומה לשלך (אם הוא היה עוד נמכר היתי מציע אותו,פשוט מושלם) ,תכונות דיי דומות אפילו ,אין לך שום צורך בפאנטום, עקרונית הפאנטום מהווה תחליף לPREAMP - קדם מגבר ,ככה קונדנסר עובד, עם המיקסר זה יעבוד בהחלט, אבל אני מציע לך לקנות איזה PREAMP סבבה ב400 ש"ח כשתחליט להביא איזה קונדנסר ולגמור עם הסיפור הזה בצורה יותר איכותית מכל פאנטום שיש.

תדע, אנאלוגי עדיף, בטח לג'אזיסט כמוך.

ושאלה כללית - איך יתכן שה-6700, שהוא דגם low end, נותן ביצועים יותר טובים מה-8200?

תתפלא, לא חסרות דוגמאות הזויות כאלה בעולם המחשבים, ראה השוואת נתונים:

Q8200:

2.33Ghz 1333FSB

4mb l2

45NM =תהליך הייצור המודרני.

Q6700:

2.66GHz 1066MHzFSB

8MB L2

65NM = תהליך ייצור יותר פרמיטיבי.

מזה אומר?

הQ8200 פחות מהיר, מגיע עם חצי מנפח זיכרון המטמון של הQ6700 ,משמעותי למדי, בטח בשבילך.

מלבד זאת ,היתרונות הלא ממש מרחיקי לכת (ככל הנראה) אשר מזדקפים לטובת הQ8200 הם תדר הFBS1333 לעומת 1066 (לא משמעותי בשיט) ותהליך הייצור שבעצם גורם למעבד המודרני יותר (8200) לצרוך פחות חשמל כ 95W וכך קיבלת פחות התחממות ,גם כן לא משוה מרחיק לכת, או בקצרה,

Q6700 פשוט יותר טוב.

[br]פורסם בתאריך: 19.04.2009 בשעה 14:11:41

טוב, קבלתי את התיקון..

אבל גם אז עדיף ללכת על המארז עם ספק של אנטק כמו ה-ANTEC Super Mid Tower NSK6580

ספק חזק כמו האנרמקס, ופשוט יוצא יותר זול עם המארז..

אני לא מנסה לשלול את מה שאתה אומר LL, גם אני חושב שהאנרמקס מעולה..

אבל האנטקים מציגים ביצועים טובים מאוד גם במחיר הרבה יותר משתלם

חלילה, לא אמרתי שאתה מנסה לשלול, אני רק אמרתי מה אני יודע לגבי קיובייס, התוכנה הכי לא יציבה עליי אדמות, לא אתה אשם ,בטח שלא אנטק, הם אחלה, מצויינים אפילו ואפשר ללכת עם אחד הספקים שלהם בכיף, פשוט כשמדובר באיבוד נתונים אז זה יותר קריטי, ה100 ש"ח תוספת משתלמים בסוף ,ושוב, אני יודע מזה אנטק, פשוט הדגם הספציפי שהבאתי פשוט מושלם, יש לאחי כזה עם Q6600 ,חלום ,היה לו HEC500W לפני, דווקא אחד טוב, אבל עובדה, קרו לו מספיק מיקרים מצערים :-[

:xyxthumbs:

פורסם

הבנתי אותך, אז אין לך שום צורך בפאנטום לכרטיס קול אם אינך מקליט קונדנסרים.

הכרטיס הכי מומלץ בתקציב שלך הוא זה:

http://www.diez.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1184349

למרות שהוא נמוך משמעותית ממה שאתה מוכן להשקיע אבל תדע כלל,

רמות כרטיסי הקול המקצועיים מתחלקים בצורה הבאה לפי סדר עולה של המחיר:

700 ש"ח = תמיכה בכל ההתקנים המתקדמים ועכבה נמוכה ביחס לכרטיסי קול מובנים, ס"הכ דיי פשוטים אך עושים עבודה נחמדה.

1200-1600 = כאמור המלצתי על אחד באיזור ה1300 מכיוון שאין כרטיסים עד 2000 ש"ח שמתקרבים לביצועיו וליכולתיו ,כל השאר דיי דומים לו אבל פחות טובים כי הפכו לדיגיטליים מידי ואיבדו את האוטנטיות והסאונד החם.

2000-5500 = לא שווים יריקה ,הכל בולשיט של טכנולוגייה המשולבת עם צרות בקיובייס וכדומה, יש להתרחק כמו מאש.

7000+ = כבר סיפור אחר, בטח לא בשבילנו ,פסי קול של סרטים ,כתיבת מוזיקה בקיובייס / נואנדו על גבי מאוד ערוצי MIDI ו AUDIO בשילוב קבצי וידאו, שוב ,לא שייך לנו.

זה הכל, סקירה קצרה ,אך מקיפה למדי, תקח את הDELTA שהמלצתי לך ותשאר בראש שקט.

ספק:

http://skypc.co.il/pl_product~EPR425AWT~24~0.htm

תהיה בראש שקט לגבי יציבות.

אחלה כרטיס קול M-AUDIO DELTA-66 :xyxthumbs:

חבר שלי עובד איתו ב-CUBASE והוא מצויין .

אני גם עובד נטו על CUBASE עם 4-5 פלאגינים וכמה ערוצים במקביל להקלטה גם ווקאלית של גיטרות וסאמפלים ...מקלדת שליטה.

המערכת שלי בסיסית למדי שקניתי מאייבורי במחשבי המבצע..מעבד 5200 ב-OC קטן ו-2 גיגה זיכרון . לוח G31 של גיגהבייט, מארז COMPUCASE וספק 450 של EZCOOL ..כל פלאג שאני זורק עליו לא מזיז למעבד המטורף הזה..מדהים..גם מריץ עליו REASON לפעמים במקביל ו-CAKEWALK ..

בחודשים האחרונים אני עובד על CUBASE SX3 ואין תלונות..היה לי לפני את הגיסה 4 והיו לי המון תקיעות של פרוססים בתוכנה..עשתה לי את המוות

אחד השיקולים שרכשתי מחשב בסיסי למדי זה שאני נוטה לבצע שידרוג מערכת כולל כל 3 שנים...אז כבר אעבור מXP לווינדוס 7

פורסם

LL@SS

גם אם כלל המערכת תיהיה ב-Peak קבוע שום סיכוי שההספק הכולל יתקרב להספק שה-EarthWatt מסוגל לספק.

הספק הזה מסוגל להחזיק גם 4850 ועדיין לא ליפול.

פורסם
  • מחבר

yotam.m, LL@SS, Access Denied, kwan,

תודה לכולכם, עזרתם לי מאוד.

אני אנסה ללכת על המפרט ש-Access Denied הציע, עם המארז ANTEC Super Mid Tower NSK6580.

שיהיה שבוע טוב לכולם,

ראוכי

פורסם

בכייף.. :)

ואם תצטרך VST טובים לג'אז..כנס ל-VSTCLUB.COM יש שם עולם ומלואו...

פורסם
  • מחבר

חבר שלי העלה את הטענה שהזכרונות של Kingston הם CL6, ואולי כדאי להשקיע עוד כמה עשרות שקלים ולקחת זכרונות CL4.

אני לא מבין בזה דבר, ולכן:

א. וואט דה פאק?

ב. האם אכן כדאי?

תודה רבה וסופ"ש נעים,

ראוכי

פורסם

א. מי אמר לו שהם CL-6 בכלל? המצאה? כי לא כתוב שום מידע על זיכרון ספיציפי, דרך אגב ,לי יש באחד המחשבים בבית זיכרון רגיל של קינגסטון שהוא CL-5 ,אז שלא יחליט,

ב. אין שום טעם להשקיע בזכרונות אם אין תכנון לבצע OC.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, אז אין לך שום צורך בפאנטום לכרטיס קול אם אינך מקליט קונדנסרים.

הכרטיס הכי מומלץ בתקציב שלך הוא זה:

http://www.diez.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1184349

למרות שהוא נמוך משמעותית ממה שאתה מוכן להשקיע אבל תדע כלל,

רמות כרטיסי הקול המקצועיים מתחלקים בצורה הבאה לפי סדר עולה של המחיר:

700 ש"ח = תמיכה בכל ההתקנים המתקדמים ועכבה נמוכה ביחס לכרטיסי קול מובנים, ס"הכ דיי פשוטים אך עושים עבודה נחמדה.

1200-1600 = כאמור המלצתי על אחד באיזור ה1300 מכיוון שאין כרטיסים עד 2000 ש"ח שמתקרבים לביצועיו וליכולתיו ,כל השאר דיי דומים לו אבל פחות טובים כי הפכו לדיגיטליים מידי ואיבדו את האוטנטיות והסאונד החם.

2000-5500 = לא שווים יריקה ,הכל בולשיט של טכנולוגייה המשולבת עם צרות בקיובייס וכדומה, יש להתרחק כמו מאש.

7000+ = כבר סיפור אחר, בטח לא בשבילנו ,פסי קול של סרטים ,כתיבת מוזיקה בקיובייס / נואנדו על גבי מאוד ערוצי MIDI ו AUDIO בשילוב קבצי וידאו, שוב ,לא שייך לנו.

זה הכל, סקירה קצרה ,אך מקיפה למדי, תקח את הDELTA שהמלצתי לך ותשאר בראש שקט.

ספק:

http://skypc.co.il/pl_product~EPR425AWT~24~0.htm

תהיה בראש שקט לגבי יציבות.

וואו, עברו כמעט חודשיים ועדיין לא קניתי את המחשב. אני פדלעה.

1. LL@SS - אני מתקשה למצוא את הכרטיס במלאי - בדיאז ובחלילית אין ולא יהיה בקרוב, מחר אני אנסה בכמה חנויות קטנות. שאלתי אליך - יתכן ומכיוון שהכרטיס יחסית ישן אתקשה בהשגת דרייברים לחלונות 7?

2. אני מתכנן לבצע את הרכישה של המחשב בימים אלו, ורציתי לוודא שהטכנולוגיה לא השתנתה 20 פעם מאז שהוצע לי המפרט האחרון. מישהו יכול לאשר בבקשה?

תודה רבה וסופ"ש נעים,

ראוכי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים