עבור לתוכן

האם זיכרון המטמון של הדיסיקים הקשיחים הוא גורם חשוב בבחירת דיסק קשיח לקניה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני קונה דיסק קשיח למחשב חדש בעיקר למשחקים כבדים ויש לי שאלה בעניין.

חשבתי לקנות את ה Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB.

מה ההבדל בין ב16MB לבין ה32MB?

מה זה בכלל, והאם יש הבדל משמעותי?

האם שווה לי לקנות את הWestern Digital 500GB 7200RPM, 32MB ולהשקיע עוד 90 שקל?

תודה רבה ושבוע טוב

פורסם

חד וחלק לא, הבדל הביצועים מזערי אם בכלל.

פורסם

דגמים עם 16MB CACHE יכולים לפעמים להיות יותר מהירים מדגמים עם 32MB CACHE, ולכן שלעצמו זה לא שיקול כשקונים הרדיסק.

מיותר לומר שמי שלא משווה ביצועים בין דגמים יכול ליפול על דגם איטי ולא משתלם.

קדימה לבדוק!!

NIKE יכול להמליץ לך על דגמים משתלמים בעלי ביצועים טובים, ולחסוך לך את העבודה.

אם אתה פותח דיון בנושא, שלח לי הודעה עם לינק בפרטי ואני הוסיף גם את ההמלצה שלי.

נ.ב:

לא משתלם לקנות 500GB WD, אלה אם כן יצא להם דגם חדש דנדש, גם הדגם של ה16MB וגם הדגם של ה32MB לא מספקים ביצועים טובים יחסית להרדיסקים אחרים.

הדגם של ה640GB שלהם הוא יחסית בסדר ויש לו ביצועים עדיפים על הדגמים של ה500GB שלהם.

ולסיום אם אתה רוצה הרדיסק עם ביצועים טובים יש את הSEAGATE ST3500410AS.

פעם אחרונה שבדקתי היה אפשר להשיג אותו ב265 שקל.

סתם לצורך השוואה ההרדיסק הזה יותר מהיר מהדגמי WD 500GB ב50%, ומהדגם 640WD בסביבות ה20% אם אני לא טועה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה חבר.

אז אתה אומר כדי לי לקחת את ה ST3500410AS?

הוא עולה רק 265 שקל ב ksp.

ומה זה בכלל ה CACHE שבדיסקים הקשיחים?

פורסם

אם הייתי קונה היום הרדיסק בטווח גדלים הזה נראה לי שהייתי לוקח את אותו.

CACHE זה המונח באנגלית לזיכרון מטמון המדובר.

סתם בשביל ההשכלה CACHE זה זכרון שמשמש לסינכרון מידע שנכנס/יצא מההרדיסק.

היתרון בCACHE גדול יותר הוא מזערי (ולצרכים נפוצים אולי אפילו מיותר) ואינו מגרד את היתרון בהרדיסק שמהיר יותר מכנית.

פורסם

זיכרון מטמון בידיוק כמו שיש במעבד, מאכסן מידע על מנת לעזור ב-overhead.

פורסם

אני חושב שהדיסק משתמש בcache בעיקר בשביל לשמור טרנזקציות כתיבה ולקריאה רציפה של מידע. למשל אם אתה אומר לדיסק קרא את סקטור 5 הראש קופץ לסקטור 5 ומתחיל לקרוא לתוך הchace כשהוא מסיים לקרוא הוא "מודיע" לבקר ששולח את המידע למעבד. בזמן שזה קורה הדיסק ממשיך לקרוא את סקטור 6 וכו כי אם בקשת את 5 אז אולי תרצה גם את 6 (מאוד דומה לאיך שcache עובד במחשב).

הדיסק גם יכול להשתמש בcache כדי לשמור סקטורים שניגשים אליהם הרבה כמו למשל ה page file. סקטורים שקוראים מהם הרבה נשארים בcache וכאילו שלא קוראים מהם הרבה מפנים מקום לסקטורים חדשים (least recently used algorithm ) .

השימוש השלישי שאני יכול לחשוב עליו הוא לשמור טרנזקציות כתיבה לזמן שהדיסק פנוי. אם אתה כותב וקורא באותו זמן הדיסק יעדיף לתת לך מידע באופן מידי מאשר לבזבז את זמנו בכתיבה. בנקודה שהcache מתמלא בטרנזקיציות כתיבה אין לדיסק ברירה אלה ללכת לבצע אותן (לרוב בשוונג רציף) ואז לחזור לקריאה.

עכשיו תחשוב על זה ככה : אם רוב הזמן אתה קורא באופן רציף לcache אין השפעה. ולמקרה השני של גישה לסקטורים מסוימים הרבה פעמים זה על בטוח לא עוזר כי לרוב המערכת הפעלה גם מקצה כזה cache שהוא לרוב גדול יותר והרבה יותר מהיר ואין ממש סיכוי שכמה MB על הדיסק הקשיח יספיקו בשביל לפצות על איטיות הrandom access של הדיסק הקשיח . המעבד של המחשב יכול לפנות לדיסק הקשיח הרבה יותר מהר מאשר הדיסק קשיח יכול לתת תשובה.

אם אתה רוצה לקנות דיסק קשיח הנתונים הפיזים היחידים שצריכים לעניין אותך היא גודל, מהירות קריאה/כתיבה ו avg seek time (קובע את מספר פעולות הקריאה/כתיבה לשניה בrandom access ) .

שיפור הפרמטרים של מהירות קריאה/כתיבה, אפשר להשיג ע"י שימוש בדיסקים מהירים או מערכי RAID אבל עדיין זה לא משפר את הseek ובעיות הrandom access (משלמים ביציבות/מקום בהתאם למערך ) . בשביל לשפר את ה seek time עדיף היום להשתמש בטכנולוגית flash (פי 10 פעולות קריאה כתיבה לשניה לפחות ודי קרובים היום למהירות מקסימום של הממשק) . דיסקים מבוססי flash עדיין יקרים משמעותית מאשר דיסקים קשיחים רגילים (מעל פי 20 במחיר לגיגה בהערכה גסה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים