עבור לתוכן

OC לE4400 תקוע על 3.0GHZ. יש מצב שהספק מגביל?

Featured Replies

פורסם

אז ככה..

ניקיתי את המחשב (דבר שהוריד את הטמפ' משמעותית), פירקתי את הBT ומרחתי משחה חדשה, כמו גם ניקיון של המאוררים.

אחרי הניקיון היסודי, החלטתי לנסות לראות לאן אפשר לקחת את הE4400 שלי שישב במשך קצת יותר משנה על 2.8 (בא ככה מTMS).

קראתי את המדריך לOC פה באתר, קבעתי את ההגדרות בלוח אם, הורדתי את המחלק של הזכרונות.

כרגע המחשב (מפרט בצד <--) על 3.0GHZ. בבדיקות של S&M יש לו משום מה בעיה עם הHeat Only!, הוא פשוט מפסיק ב72~ מעלות, למרות שהTJUNCTION הוא ב100... למה זה? (בבדיקות הרגילות שם, 100%, הוא על ~65 מעלות ומסיים אותן)

בעיקרון לא הוספתי מתח, אבל המתח מוגדר על AUTO. אם אני משנה את זה לMANUAL, אפילו אם אני מוסיף קצת למעבד, המחשב לא מצליח לטעון את WINDOWS בכלל, למה זה?

אם אני עולה מעל 300 (מכפלה 10), אפילו קצת, ל305, המחשב לא עובר את שלב הPOST. נדלק ל3-4 שניות, נכבה ומחזיר את ההגדרות לDISABLED ככה שהמעבד חוזר ל2.0.

ניסיתי לשחק עם המחלק של הזכרונות (בעיקרון על 2.5- זה עדיין פחות מ800MHZ שבו הם אמורים לעבוד)- אך ללא הועיל. גם הורדה ל2, (זכרונות על 620) לא עזרה.

מה דעתכם? האם יש אפשרות שהספק מגביל? אם זה משנה משהו, מחוברים שלושה מאווררי 12 ס"מ, 2 של AC ואחד F3 של זלמן, בנוסף לBT VX. יש גם 2 הרדיסקים: 320 של WD ו1TB של SEAGATE.

תודה מראש לעונים!

[attachment deleted by admin]

פורסם

א. נעלת את תדר ה-PCIE ל-100MHz.

ב. כמו כן, תעלה תמונה מהלשונית הראשית ולשונית ה-Memory ב-CPUZ.

ג. כמה תוספת מתח אתה נותן למעבד? (כשהוא מוגדר על AUTO הוא לא צורך את מתח הסטוק, אלא כמה שהוא צריך, ואף מעבר לכך)

פורסם
  • מחבר

נעלתי,תמונות מצורפות (שנאמר- OOPSIE...) מה עושים עם המתח? כשהוספתי ידנית לא הוספתי יותר מדי, 1-2 תוספות קטנות כאלה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תן למעבד 1.45V ובדוק אם יש פוסט.

פורסם
  • מחבר

פוסט היה, WINDOWS לא. 3.1GHZ ב1.45 כשל ממש בדסקטופ. גם ניסיונות הגדרת מתח ידנית ל3.0 כשלו, ניסיתי 1.3875 או משהו כזה, לא עבר את הטעינה של WINDOWS בשלום. חזרתי לAUTO, הוא על 1.376 לפי התמונה..

פורסם
  • מחבר

לא, מה מהם כדאי לעשות?

פורסם

תעלה תחילה ל-NB תראה אם יש שיפור ביציבות וכו..לא עוזר תעלה לFSB/PLL..

פורסם
  • מחבר

להעלות הכי מעט שאפשר, כן? אני אנסה.

עריכה: אני לא יכול להעלות כרגע כי הVOLTAGE על AUTO. לא הצלחתי לייצב אותו ב3.0GHZ, גם כשאני נותן לו יותר מ1.37 (שזה מה שהAUTO נותן לו לפי CPU-Z). מה עושים?

עריכה: כרגע אני רץ על 2.8 עם 1.35 למעבד, בלי תוספת לNB או FSB. אני חושב שאולי אני בכל זאת אשאר ככה, לא מצליח לייצב על יותר מזה במתח סביר.

פורסם

מתח סביר זה עד 1.45+- למעבד..ואם החלטת לוותר אז.. :-\

פורסם
  • מחבר

לא היית מוותר? 1.45 לא הספיק בשביל להריץ אותו ב3.1, 1.4 בשביל עוד 200 MHZ? זה פשוט מוזר.

פורסם

לא מוזר..נסה לעלות עוד מתחים לNB וכו..לא עוזר..אז :-X

פורסם
  • מחבר

העלתי 0.1 לכל אחד מהם, לא היה שום שינוי, פשוט נפלתי על מעבד ממש גרוע הא?

פורסם

0.1V זה לא שינוי משמעוית אם בכלל..תעלה כל פעם עוד קצת..ותראה איך זה משפיע על היציבות..

פורסם
  • מחבר

יש שם מקס' 0.3 O_ם..

ו-אין יציבות, בקושי עובר POST, הכי רחוק שהגעתי היה לדסקטופ לפני שקרס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים