עבור לתוכן

Harman Kardon Sound stick וכרטיס קול מובנה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני שנה קניתי הרמן קרדון, ומאד מרוצה מהרמקולים.

אך משהו אמר לי שאני לא ממצא את כל האיכות המירבית מהרמקולים האלו, כי יש לי כרטיס קול מובנה.

האם כדאי לקנות כרטיס קול לא מובנה בכמה מאות שקלים? אם כן איזה?

עד כמה איכות השמע תעלה?

בתודה מראש.

פורסם

זה משנה איזה כרטיס קול מובנה יש לך, למרות שמאיך שאתה שואל את זה, זה כנראה לא משהו יותר מדי רציני. אם תכתוב כאן מה יש לך, זה יהיה טוב.

איכות השמע היא מדד שלך ואי אפשר ממש לכמת את זה.

מה שכן אפשר לכמת זה את הדיוק של כרטיס הקול כשהוא מוציא צלילים.

לדעתי, אם יש לך כרטיס קול מובנה זול סטנדרטי, אתה תרגיש בהבדל גם אם תרכוש כרטיס קול פשוט יחסית.

אתה יכול לחפש כרטיס קול Audigy2 ומעלה מדגם כלשהו משומש. זה אמור לעלות משהו כמו 50-100 ש"ח. תרגיש את ההבדל, ומשם תחליט.

לא הייתי ממליץ לך להוציא עכשיו 500 ש"ח ומעלה על משהו שאין לך מושג מה הוא באמת ייתן לך

פורסם
  • מחבר

יש לי realtek high definition audio

בנוסף יש לי כרטיס מסך HD 4850, האם הוא יכול להפיק קול? (כי הוא מופיע ב system information-> sound device)

חשבתי לקנות את ה- ‏Creative X-Fi Xtreme Audio‎, ב250ש"ח.

האם זה ישר את איכות השמע?

פורסם

אני לא יודע איזה דגם זה בדיוק ה realtek high definition audio.

יש את כל אלה:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=2&GetDown=true

מה דגם לוח האם שלך?

לגבי הXtremeAudio - לא הייתי קונה אותו. זה פשוט Audigy SE בתחפושת. זה לא באמת X-Fi והאיכות שלו היא איכות של מה שהיה אז. הם ממש עשו כאן סוג של הטעיה.

אני ממליץ לך בכלזאת למצוא יד2.

אם בכלזאת אתה רוצה משהו חדש, יש XtremeGamer (הגרסא המצומצמת ב350-400ש"ח) ויש מעל זה עוד X-Fi וAsus Xonar לבחירתך.

פורסם

כאחד שהיה לו רבולושן 5.1 ובבעלותו סאונדסטיקס השיפור בסאונד הוא עצום. אבל לא בטוח שהייתי קונה כרטיס קול כזה למערכת הזו, זה די אוברקיל.

האקסטרים אודיו או אודיגי משומש יתאימו לך.

פורסם

יוסי, ה XtremeAudio הוא לא X-Fi והמעבד שלו הוא מעבד של Audigy SE. אם כבר, אז לחפש Audigy 2 ומעלה.

פורסם
  • מחבר

יש לי את ה- D915GUX של INTEL

לוח אם די ישן, מ2004.

פורסם

כדאי להוציא סכום כלשהו על כרטיס קול נפרד אם ככה, אבל לא צריך להשתגע.

נניח XFI MUSIC או ה REVOLUTION 5.1 יספיקו בהחלט.

פורסם

יוסי, ה XtremeAudio הוא לא X-Fi והמעבד שלו הוא מעבד של Audigy SE. אם כבר, אז לחפש Audigy 2 ומעלה.

גם זה יספיק לו. יש בלוחות את הרבולושן ב300 שקל +- שווה לבדוק.

פורסם

הMusic הוא כרטיס שלא ממשיכים אותו כבר מזמן (למרות שהוא היה טוב יחסית). ה XtremeGamer הוא בעצם XtremeMusic עם אפשרויות קצת שונות. אותה איכות קול פחות או יותר. אם תמצא אותו יד2 במחיר טוב-כדאי.

הRevolution עדיף מבחינת איכות קול, ללא ספק, אבל אם הוא חזק על 5.1 במשחקים וEax וכל זה, הRevolution לא ייתן לו מה שהוא צריך. זה בדיוק העניין עם הפתרונות של Creative ודומיהם.

פורסם
  • מחבר

מה זה לא צריך להשתגע? 400 שקל גדול עלי.

REVOLUTION 5.1 עולה בסביבות 400

XFI MUSIC עולה בסביבות 700

נכנסתי לKSP באתר, וראיתי כרטיסים בתקציב שלי:

Creative Audigy SE 7.1‎ ב165

‏Creative X-Fi Xtreme Audio‎ ב250

פורסם

מה זה לא צריך להשתגע? 400 שקל גדול עלי.

REVOLUTION 5.1 עולה בסביבות 400

XFI MUSIC עולה בסביבות 700

נכנסתי לKSP באתר, וראיתי כרטיסים בתקציב שלי:

Creative Audigy SE 7.1‎ ב165

‏Creative X-Fi Xtreme Audio‎ ב250

ראשית, XFI GAMER (זה אותו דבר כמו MUSIC) עולה בזאפ 425.

XTREME AUDIO לא ממש מומלץ, ובכלל אני לא יודע אם כרטיס ברמה נמוכה יהווה שיפור משמעותי על האון בורד שיש לך (ALC 860).

קשה לי לתת לך המלצה חד משמעית, אבל לדעתי האישית אם 400שח זה יותר מדי בשבילך כרגע וסה"כ אתה כן מרוצה מהמצב הנוכחי של הסאונד (כלומר הוא לא גרוע באוזניך, אתה רק מעוניין בשיפור) אז תחכה קצת ותחסוך כסף.

פורסם
  • מחבר

אני ממש אוהב להקשיב למוסיקה.

לדעתך אם אני קונה את הXFI GAMER, ב425. האם אני ירגיש הבדל משמעותי באיכות?

[br]פורסם בתאריך: 17.04.2009 בשעה 11:26:54

אתה יכול לחפש כרטיס קול Audigy2 ומעלה מדגם כלשהו משומש. זה אמור לעלות משהו כמו 50-100 ש"ח. תרגיש את ההבדל, ומשם תחליט.

לא הייתי ממליץ לך להוציא עכשיו 500 ש"ח ומעלה על משהו שאין לך מושג מה הוא באמת ייתן לך

עשיתי חיפוש, ומצאתי את האימרה הבאה ע"י אחד הגולשים:

"חסרונות:

אין הבדל בינו לבין ON BOARD בתקן AZALIA HD החדשים שנכנסו הרגע לשוק.

יש לי לוח ASUS STRIKER והON BOARD שלו עדיף. וגם לא תופס חריץ PCI !"

וידוע לי שrealtek עומד בתקן הזה.

ולכן לא כדאי לגעת בזה אפילו, דעתכם?

פורסם

קודם כל, עניין של איכות שמע גם תלוי ברמקולים שיש לך, גם תלוי בך, וגם תלוי באיך את מקנפג.

שנית, אתה מדבר על Asus Striker שבא עם כרטיס קול Supreme FX שהוא כנראה משמעותית טוב יותר ממה שיש לך על הלוח, שבמקרה עשו עליו ביקורת באתר המצויין הזה (למוסיקה):

http://ixbtlabs.com/articles2/roundupmobo/intel-d915gux-i915g.html

אפשר להציג לך השוואות בין ה Audigy2 לבין מה שיש לך על הלוח. אין מה להשוות. לא לדבר על זה שAudigy2 בגרסאות הלא הכי פשוטות ומעלה תומך בהאצה חומרתית למשחקים וכו'.

אין מה להשוות. אישית, אני אומר לך שמה שיש לי עם הצ'יפסט Nvidia 570 ultra לא מתחרה עם ה Audigy2. הבאס עמום וזה ברור שהוא פחות מדייק (שלא לדבר על רעשים. לך יש לוח עוד פחות מתקדם.

אם אתה רוצה לרכוש לוח חדש - זה סיפור אחר, כי יש לRealtek היום דברים לא רעים עם ה ALC888/889 שמספקים תחרות טובה (ועדיין לא טובים כמו כרטיס קול נפרד). אבל אתה לא הולך לרכוש לוח אם חדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

החלטתי לחסוך קצת ולקנות את ה-הXFI GAMER.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים