עבור לתוכן

רכישת כרטיס קול (אין תקציב מוגדר)

Featured Replies

פורסם

היום התחדשתי ברסיבר Onkyo מדגם TXSR506

בזוג רמקולים מדפיים Polk Audio מדגם RTi4

עכשיו אני מחפש כרטיס קול שינצל את הסט הזה

בעתיד אני יוסיף סאב

אין לי כרגע תקציב כי אני לא יודע מה הסכום המקסימלי בשביל המערכת הזאת

אז אם תתנו לי כיוון לחברה ולדגם מסויים אודה לכם

תודה והמשך יום טוב

פורסם

תתחדש. קניתי לא מזמן את ה RTiA1 . פולק בהחלט עושים עבודה טובה.

האונקיו הזה נחמד, אבל בשביל מה בשביל מה אתה צריך כרטיס קול?

אם אני מבין נכון, אתה עובד עם סטריאו, זה אומר שאתה יכול להעביר עם כאבל אופטי את המידע ישר לרסיבר ולחסוך את הסיפור.

זה לא שאין יתרונות לכרטיס קול, השאלה היא מה אתה מחפש.

משחקים? סרטים? בעיקר מוסיקה?

פורסם
  • מחבר

בראש ובראשונה מוזיקה

אחרי זה סרטים\סדרות ולבסוף משחקים

פורסם

asus xonar d2 (לא יודע כמה הוא עולה בארץ, אבל בחול הוא די בזול), או כרטיס יותר זול מהסדרה הזאת.

יש עליו ביקורת באתר (ובהרבה אתרים בחו"ל גם כן).

פורסם

בראש ובראשונה מוזיקה

אחרי זה סרטים\סדרות ולבסוף משחקים

לפני שאני ממשיך, אני רוצה להסביר משהו. כרטיסי קול מתחרים בכמה תחומים (מבחינה קולית) - איכות הקול הנקי במוסיקה, איכות ההשמעה של סרטים ואיכות במשחקים.

באופן כללי, כרטיסים מבוססי X-Fi עושים עבודה מצויינת בלתת לך פתרון כולל לשלושת התחומים האלה בצורה טובה עד טובה מאוד(שזה אומר הסדרה האחרונה של Creative שגם התחילו לעשות דרייברים נורמלים, וAuzentech).

מה זה אומר?

זה אומר שאיכות הקול שהם נותנים בכרטיסים הפשוטים שלהם היא יחסית טובה עד מצויינת (על פי סקאלת RMAA) ויש ביקורות+

איכות מצויינת בסרטים, גם כאלה שתומכים ב5.1.

איכות מצויינת במשחקים באיכות הפיצוץ ("") ובחלוקה לרמקולים ולמספר קולות רב בו זמנית.

בנוסף לזה, הביצועים של הכרטיס עצמו הם טובים , כלומר - מוריד עומס מהמעבד.

בצורה פשוטה- הם עושים את העבודה

מה זה לא אומר?

שהם הכי טובים. הם לא נותנים את הדיוק המירבי של קול, או הצליל הכי נעים.

שורה תחתונה:

עם רמקולים ורסיבר כמו שלך, אני חושב שגם כרטיסים יחסית פשוטים יספיקו, כמו הפשוטים יותר של Asus ושל Creative.

במחירים מסויימים, במיוחד הנמוכים יותר, כרטיסים מבוססי X-Fi בתור פתרון כולל הם כנראה המובילים.

יש לך עוד אפשרויות.

אני עדיין לא מבין למה אתה צריך את זה אם אתה שומע סטריאו. תן לרסיבר שלך לעשות את העבודה ומקסימום, אם לא ימצא חן בעיניך, אתה יכול לרכוש כרטיס קול

פורסם

כבר מזמן האקס-פיי הם לא הכרטיסים המובילים (מאז שאסוס נכנסה לשוק). ובכל מקרה אפשר להשוות את איכות ההמרה של הרסיבר שלו לאיזה אודיג'י ישן, ככה שאם הוא יקנה את הרבולושן (כרטיס מעולה לסטריאו, פחות לסראונד) או האסוס d1 יהוו שדרוג משמעותי לצליל במערכת שלו.

פורסם

לא אמרתי שהם מובילים. אמרתי שהם נותנים פתרון טוב מאוד. אתה צריך לזכור שגם אם אתה מסוגל להבחין בהבדל שבין noise ratio של 114DB- ל116DB- זה לא אומר שרוב האנשים יכולים. סביר להניח ששנינו לא יכולים.

כבר היה על זה דיון, והנה ביקורת מעניינת:

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=696&Itemid=27&limit=1&limitstart=4

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=496&Itemid=27&limit=1&limitstart=3

כרטיסי x-fi של Auzentech עדיין עדיפים משמעותית בסרטים ונותנים פייט טוב גם ככה לAsus Essence שנחשב ההיי-לייט שלהם מבחינת דיוק צליל. לפחות על הנייר.

הAsus D2X עולה בסביבות ה 800-900 ש"ח (תקן אותי אם אני טועה). הXtremeGamer הפשוט עולה בסביבות ה 350-400 ש"ח.

באופן טבעי הייתי מהמר על Asus שהוציאו את הפתרונות שלהם 3 שנים אחרי Creative, ועם זאת, אפשר לראות שגם אם הם טובים מאוד ועוקפים את ה X-fi לפעמים, גם ה X-Fi עושה עבודה מצויינת ואי אפשר להגיד מי באמת יותר טוב.

פורסם

אם את המוזיקה אתה מחבר דיגיטלית גם כן אז מספיק אחד מהכרטיסים הפשוטים של קריאטיב.

באנלוגית כבר כדאי להשקיע (שזה אומר גם כבל) או יותר נכון - יש תמורה הרבה יותר גבוה להשקעה ואז אפשר ללכת על כרטיס כמו הD2 שפחות טוב במשחקים אבל עם רכיבים מאוד איכותיים מבחינת האודיו, בכל מקרה כרטיס כזה יכול להיות טיפה אוברקיל לכזה מגבר (אבל זה מצריך בדיקה), כנראה הD1 הוא ממוצע סביר מבחינת ההשקעה במחיר הזה.

פורסם
  • מחבר

אם את המוזיקה אתה מחבר דיגיטלית גם כן אז מספיק אחד מהכרטיסים הפשוטים של קריאטיב.

באנלוגית כבר כדאי להשקיע (שזה אומר גם כבל) או יותר נכון - יש תמורה הרבה יותר גבוה להשקעה ואז אפשר ללכת על כרטיס כמו הD2 שפחות טוב במשחקים אבל עם רכיבים מאוד איכותיים מבחינת האודיו, בכל מקרה כרטיס כזה יכול להיות טיפה אוברקיל לכזה מגבר (אבל זה מצריך בדיקה), כנראה הD1 הוא ממוצע סביר מבחינת ההשקעה במחיר הזה.

הכרטיס קול מחובר לרסיבר ביציאה אנלוגית

אין לי יציאה דיגיטלית וזה הכרטיס קול שיש לי כרגע

http://skypc.co.il/pl_product~70SB057000003~17~0.htm

פורסם

מן הסתם לא דיברתי על מה שיש לך עכשיו אלא לגבי האופציות לאחר רכישה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים