עבור לתוכן

מערך SLI - משהו לא ברור !

Featured Replies

פורסם

שלום רב ! אשמח אם מישהו עם הידע יוכל לעזור לי.

ובכן, לפי מיטב ידיעתי SLI מתאפשר רק במידה ויוצרים מערך של שנים או שלושה כרטיסים של NVIDIA מאותו יצרן ובנוסף אותו שבב, משמע אותו הכרטיס - בול.

כעת, בעקבות יציאתם של הלוחות החדשים בעלי התשובת החדשה, אני מבין שללוחות האם הללו המבוססים של צ'יפסט X58 יש היכולת לתמוך במערכים משולבים של SLI, כלומר בערבוב כרטיסים, בדמוה ל-ATI, אשר במערך ה-CROSSFIRE שלהם, ניתן לערבב.

לכן שאלתי היא, האם הבנתי נכון? האם בלוחות ה-X58, ניתן לערבב את כרטיסי NVIDIA, שרוצים ליצור SLI, או כאמור צריך בדיוק את אותו הכרטיס ומאותו היצרן?

אשמח לקבל תשובה ממישהו שאכן בקיא בנושא שכן, אני מבין לא מעט, אך בנושא נתקלתי בקושי הבנתי, כי משום מה אין מידע חד-משמעי בנושא דקדקני זה.

תודה רבה וחג שמח !

פורסם

מי אמר שזה חייב להיות מאותו היצרן?

לא, שילוב כרטיסים במערך SLI חייב להיווצר אך ורק מאותם השבבים הגרפיים, אבל יהיה בסדר גמור אם תיקח למשל 8800GT של GIGABYTE ו8800GT אחד של ASUS, זה יעבוד בסדר גמור.

אמנם, יש מקרים מיוחדים בהם ניתן לבצע SLI בין כרטיסים שהליבות הגרפיות שלהם לא זהות לחלוטין אך דומות למשל של 9800GTX עם 9800GTX+ או 9800GT עם 8800GT, אך לרוב זה מצריך צריבת ביוס על הכרטיס, ביוס שיהיה דומה לנתוני הכרטיס השני.

פורסם

אמנם, יש מקרים מיוחדים בהם ניתן לבצע SLI בין כרטיסים שהליבות הגרפיות שלהם לא זהות לחלוטין אך דומות למשל של 9800GTX עם 9800GTX+ או 9800GT עם 8800GT, אך לרוב זה מצריך צריבת ביוס על הכרטיס, ביוס שיהיה דומה לנתוני הכרטיס השני.

דבר שאגב מאד לא מומלץ, ויכול לגרור לביטול האחריות על הכרטיס.

פורסם

אני מצטרף ורוצה גם לשאול האם על השבבים החדשים של הX58 יהיה ניתן לעשות מערך של כרטיס של ATI וכרטיס של NVIDIA ?

פורסם

דבר שאגב מאד לא מומלץ, ויכול לגרור לביטול האחריות על הכרטיס.

לרוב המקרים המוחלט לא תהיה לחנות בכלל דרך לדעת שצרבת ביוס על הכרטיס.

אני מצטרף ורוצה גם לשאול האם על השבבים החדשים של הX58 יהיה ניתן לעשות מערך של כרטיס של ATI וכרטיס של NVIDIA ?

מדובר ב2 טכנולוגיות שונות והדבר כרגע בלתי אפשרי בעליל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים