עבור לתוכן

מחפש תוכנה לבדיקת המעבד

Featured Replies

פורסם

אני מחפש תוכנה שבודקת האם המעבד תקין.

וגם מדריך בעברית שמסביר כיצד עלי להשתמש בתוכנה זאת.

פורסם

OCCT , תוכנה שבודקת את המעבד תחת מאמץ ,

לגבי מדריכים וכדומה אני לא חושב שתיהיה לך בעיה להעזר כאן(בפורום) לשאלות נפוצות.

לגבי תוכנות וכאלו - כנס למדור הורדות יש המון תוכנות שבודקות ביצועים.

N joy

פורסם

חשוב לציין שהתוכנות האלה הן לא לבדיקה האם המעבד תקין...

הן תוכנות להעמסה על המעבד...והשימוש שנעשה בהן הוא לרוב לצורכי אוברקלוקינג

כאשר רוצים לבדוק יציבות של המערכת והמעבד..בגלל שינוי ההגדרות הביוס.

ככה שהן לא יתנו לך תשובה כמו תקין/לא תקין...

אבל כאשר אתה בזמן הרצת בדיקה כזו בין עם OCCT , PRIME95 או INTEL-BURN-TEST ...

אז במצב רגיל ללא OC שכאמור ללא עשית יותר מדי שינויים בביוס... אם המחשב שלך קורס/קופא בזמן הבדיקה

הדבר מצביע בסבירות גבוהה על בעיה במעבד/לוח-אם (במבחן ללא העמסה על הזיכרון)... עכשיו זה לווא דווקא אומר שהוא מקולקל

זה יכולה להיות בעיית התחממות כתוצאה ממאוורר תקוע או גוף קרור שלא במקום כמו שצריך וכו'...

בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה ...אני לא מכיר תוכנה שהתוצאה שלה בסוף היא בחזקת תשובה סופית

כמו נניח בתוכנות לבדיקת הארדיסקים ששם קל למצוא תקלה....

למעט מקרים שהמחשב לא עולה בכלל ולא עובר POST - ובדר''כ יש גם ציפצוף שמרמז על בעיה במעבד.

ככה שאם אין לך ציפצופים כלשהם כשאתה מפעיל את המחשב...רוב הסיכויים שהמעבד שלך בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

למעשה אני אכן מחפש תוכנה שתיתן לי תשובה אם יש לי תקלה במעבד או לא.

לפני מספר חודשים החלה איטיות מה בביצועי המחשב שלי, שזה אומר גלישה מאוד איטית בפייסבוק, קשה לי למשל לעבוד אם האימיול ולגלוש בוא זמנית באינטרנט, אותו הדבר לגבי סקייפ או מסנג'ר, או למשל לצפות בשידורי טלויזיה דרך האינטרנט (יש דילי).

בהתחלה הייתי סבור שמקור האיטיות הוא בדיסק הקשיח היות והייתי מקבל הודעה בסמרט שהדיסק שלי תקול.

החלפתי להאר דיסק חדש אך זה לא פתר לי את הבעיה.

עשיתי בדיקה לכרטיס הזיכרון שלי בעל נפח של 512 מגה אך הבדיקה הייתה תקינה, ואף הוספתי עוד כרטיס זיכרון בעל אותו נפח אך לא חל שום שיפור במצב.

כמו כן הרצתי מספר תוכנות של אנטי וירוס וגם שם המצב היה תקין. וגם בדיקה של מהירות החיבור היתה תקינה לחלוטין.

אינני יודע כבר מה לעשות וחשבתי שאולי יש בעיה במעבד עצמו.

המחשב שלי בן 3.5 שנים לערך ואני עובד עם מעבד של 2.66 מגה הרץ של אינטל סלרון.

פורסם

לפני מספר חודשים החלה איטיות מה בביצועי המחשב שלי, שזה אומר גלישה מאוד איטית בפייסבוק, קשה לי למשל לעבוד אם האימיול ולגלוש בוא זמנית באינטרנט, אותו הדבר לגבי סקייפ או מסנג'ר, או למשל לצפות בשידורי טלויזיה דרך האינטרנט (יש דילי).

בהתחלה הייתי סבור שמקור האיטיות הוא בדיסק הקשיח היות והייתי מקבל הודעה בסמרט שהדיסק שלי תקול.

החלפתי להאר דיסק חדש אך זה לא פתר לי את הבעיה.

עשיתי בדיקה לכרטיס הזיכרון שלי בעל נפח של 512 מגה אך הבדיקה הייתה תקינה, ואף הוספתי עוד כרטיס זיכרון בעל אותו נפח אך לא חל שום שיפור במצב.

כמו כן הרצתי מספר תוכנות של אנטי וירוס וגם שם המצב היה תקין. וגם בדיקה של מהירות החיבור היתה תקינה לחלוטין.

אינני יודע כבר מה לעשות וחשבתי שאולי יש בעיה במעבד עצמו.

המחשב שלי בן 3.5 שנים לערך ואני עובד עם מעבד של 2.66 מגה הרץ של אינטל סלרון.

איטיות לא מעידה כלל על בעיה חומרתית... קריסות/קפיאות/מערכת שלא עולה וכו' הם מעידים על בעיית חומרה וגם לא תמיד.

עכשיו לגבי הבעיה שלך... כמה מקום פנוי יש לך בכונן שהמערכת הפעלה יושבת עליו ? ומה גודלו ?

בנוסף בTASK MANGER מה הנצילות של הזיכרון ?

פורסם
  • מחבר

יש לי 131 גיגה פנויים מתוך 150 גיגיה ואני משתמש ב XP . כל הדיסק עצמו הוא של 320 גיגה כאשר הוא מחולק לשתי מחיצות.

ולגבי הזיכרון אני לא מבין בדיוק מה אתה רוצה שאני יבדוק וכיצד עלי לבדוק את מה שאתה רוצה?

אני יכול רק לומר שיש לי שתי כרטיסים של 512 כל אחד מסוג DDR במהירות של 400 מגה הרץ.

פורסם

מה שרציתי שתבדוק זה ככה

תעשה CTRL+ALT+DEL יפתח לך WINDOWS TASK MANAGER

אני רוצה שתעבור בו לחוצץ של PERFORMANCE ותשאיר אותו פתוח

ואז תנסה ליצור מצב שלדעתך יביא אותך לאיטיות שאתה מדבר עליה(מצב יומיומי לא משהו מונפץ של 200 חלונות)

ברגע שתחוש באיטיות...תעיף מבט באזור של הMEMORY בסקלה בTASK MANGER ... ותגיד לי כמה רשום שם מתחת לזה (דוגמא 1GB).

אחרי שבדקת את זה...

תחזור בTASK MANAGER לחוצץ של הPROCESSES תגש לעמודה של הCPU ותסדר אותה בסדר יורד ( שהערך הכי גדול יופיע בראש הרשימה)

אם תוכל לעשות תצלום מסך (PRINT SCREEN) במצב כזה... זה יהיה טוב...אם לא ,תרשום בצד מה שם הפרוסס וכמה CPU הוא צורך.

גם את החלק הזה תעשה במצב של איטיות לכאורה.

פורסם
  • מחבר

היות והאנגלית שלי ל כל כך טובה והחלונות שלי הם בעברית אשמח עם תוכל להעתיק ולהדביק את מה שכתבתה לי ולשנות רק את המילים לעברית.

פורסם

CTRL + ALT + DELETE הם כפתורים על המקלדת שלך ,

לגבי השאר -

task manager = מנהל המשימות

Performance = ביצועים

memory = זכרון

פורסם

היות והאנגלית שלי ל כל כך טובה והחלונות שלי הם בעברית אשמח עם תוכל להעתיק ולהדביק את מה שכתבתה לי ולשנות רק את המילים לעברית.

אני לא זוכר איך מיקרוסופט מתרגמים את זה אז אני אנחש ..

TASK MANAGER = מנהל משימות

PERFORMANCE = ביצועים

PROCESSES = תהליכים

CPU זה CPU גם בגרסה העברית.

MEMORY = זיכרון /משאבי זיכרון

עכשיו תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי ..וכל מקום שיש מילה באנגלית תכניס את המילה שלה בעברית מפה..

ואם זה לא עוזר..אז אני מאוד מצטער אבל זה מה יש.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה אח שלי, אני הולך לאכול ואחרי הארוחה אני יבצע את מה שכתבתה לי.

פורסם

אם היית לך תקלה במעבד רוב הסיכויים שמחשב שלך לא היה עולה והיו ציפצופים מהרמקול,דבר שני, אתה מציין איטיות שקשורה רק לאינטרנט כמו גלישה,צפיה,האם ללא האינטרנט יש לך איטיות במשחקים? בעבודה רגילה עם המחשב?

תגלוש קודם כול בלי תוכנת שיתוף כמו האימיול,אם יש לך מספר מחשבים בבית תבדוק שגם בהם אין הורדה דרך תוכנות כאלו.

כמו כן תבדוק וירוסים,ותולעים,עם תוכנה כמו זאת למשל:

http://www.lavasoft.com/single/trialpay.php

פורסם
  • מחבר

אני מעלה מספר צילומים בתקווה שזה יעזור.

אני רוצה לציין שבשעה שפתחתי את מנהל המשימות רק אתר הפייסבוק עבד (גורם לאיטיות) ותוכנת הצייר שבא עם החלונות.

1239889448.jpg

1239822945.jpg

1239867434.jpg[br]פורסם בתאריך: 15.04.2009 בשעה 15:34:47

ל yuraxp

אינני משחק משחקים על המחשב, ואין לי עוד מחשבים בבית מלבד זה שאני משתמש בו.

הרצתי כבר בעבר כולל היום תוכנות של אנטי וירוס ולא מצאתי אפילו אחת.

כאשר אני מתמש במחשב באופן רגי כמו למשל צפיה בסרט שהורדתי מאימיול אז אין לי שום בעיה.

בכול מיקרה אני יריץ גם את התוכנה שצרפתה לאשכל שלי.

פורסם

http://www.tune-up.com/download/

הייתי מציע לך גם לבדוק תקלות עם התוכנה הזאת,ולבצע גם דיפרגמנטציה,תעבוד באמת סעיף סעיף,תתקן תבדוק,אולי התוכנה הזאת תעזור לך.

פורסם

מהתמונות שהעלת ניתן לראות בבירור שהמעבד לא נמצא בשימוש גבוהה (כלומר אין עומס על המעבד)

וגם יש הרבה - חצי מהזיכרון הפיזי - פנוי ולא נמצא בשימוש

ומכאן אני מגיע למסקנה שכנראה האיטיות שלך נובעת מהרשת - כלומר הגלישה שלך זה מה שאיטי פה

על איזה חבילת גלישה אתה (DOWNLOAD/UPLOAD) ,איזה ספק ?

האם אתה מחובר ישירות למודם - או שאתה דרך ראוטר ? (יכול להיות שאם אתה דרך ראוטר והוא אלחוטי וללא הגנה אז אולי אחד השכנים גולש על הקו שלך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים