עבור לתוכן

רוצה לרכוש HTPC ויש לי כמה שאלות בנושא...

Featured Replies

פורסם

אף פעם לא חיברתי HTPC ורציתי לשאול כמה דברים :

1. חובה LCD בשביל להתחבר לHTPC או שאפשר גם מטלוויזיה רגילה?

2. איזה סוגי חיבורים יש בHTPC ומה ההבדל ביניהם ?

3. האם בשביל להקליט תוכניות, לעצור, להריץ לאחור ( בעצם כל הפעולות שהYES MAX עושה) צריך כרטיס מיוחד?

הבנתי שהכרטיס שכולם כאן ממליצים עליו הוא Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE , מה הוא נותן

ומה ההבדל בינו לבין ה Hauppauge WinTV-PVR-500 MCE? שווה להשקיע על היקר?

4. איך המעבד E5200 לHTPC? ה בנתי שבוחרים אותו הרבה בגלל שהוא שקט? מה לגבי E8200? כדאי?

תודה ומצטער אם חפרתי פשוט אני חייב להבין את כל התמונה לפני שאני מזמין =]

פורסם

1. מומלץ מסך רגיל כדי לכוונן הכל ואז לא צריך.

2. ממליץ לך שיהיה יציאה S/PDIF קואקסיאלית או אופטית על הלוח (מתחבר לרסיבר ומוציא 5.1 למערכת) + כרטיס מסך ייעודי ל-HTPC (יש מאוד זולים ויש כאלה שמובנים על הלוח כמו 9300), שתהיה לו לפחות יציאת DVI או HDMI. (חובה לטלויזיות LCD)

3. לא מכיר.

4. המעבד ל-HTPC לא צריך להיות חזק מדי (E5200 מספיק), אין טעם להשקיע במעבד יקר כי הייעוד יהיה להרצת סרטים ומוזיקה, אולי גלישה... אם המטרה גם משחקים אז תחשוב על מחשב לגיימינג לכל דבר (יהיה בו כל מה שצריך).

פורסם
3. האם בשביל להקליט תוכניות, לעצור, להריץ לאחור ( בעצם כל הפעולות שהYES MAX עושה) צריך כרטיס מיוחד?

הבנתי שהכרטיס שכולם כאן ממליצים עליו הוא Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE , מה הוא נותן

תלוי באיזה שידורים אתה צופה:

1. yeshd: אפשר עם כרטיס לויני או כרטיס טלויזיה אך שים לב שבמקום 1080P הכרטיסים תומכים ב- 720P, 1080i דבר שבזמן ההקלטה יכול להעמיס מאוד על המעבד

2. שידורי טויזיה רגילים:

משתמשים בכרטיס טלויזיה ההבדל בין שני הדגמים שהבאת הוא שדגם PVR150 הוא בעל ראש אחד ואילו דגם PVR500 הוא בעל שני ראשים

דוגמה לשימושים: אם רוצים להקליט שתי תוכניות בו זמנית או לראות תוכנית אחד ולהקליט אחרת (מערוץ אחר)צריך כרטיס טלויזיה עם שני ראשים

בכרטיס עם ראש אחד אתה יכול להקליט רק מה שאתה רואה

3. hothd - לא מכיר

יש מספר סוגי חיבורים תלוי איזה טלויזיה יש לך

פורסם

אף פעם לא חיברתי HTPC ורציתי לשאול כמה דברים :

1. חובה LCD בשביל להתחבר לHTPC או שאפשר גם מטלוויזיה רגילה?

אפשר גם רגילה

תלוי בכרטיס מסך שתכניס לתוכו

כן - מה שהצעת (מומלץ 150) - ה- 500 לא שווה השקעה מכיוון שיש בתוכו 2 טיונרים וניתן להקליט 2 תוכניות במקביל - בדומה ליס מקס, אבל המגבלה היא שההקלטה היא דרך ערוץ RF - איכות תמונה ירודה... ובשביל להקליט 2 ערוצים שונים תצטרך 2 ממירי יס RF שונים - הכרטיס הזה טוב לבעלי חברת HOT בחיבור אנאלוגי ובו ניתן להקליט 2 ערוצים שונים

4. איך המעבד E5200 לHTPC? ה בנתי שבוחרים אותו הרבה בגלל שהוא שקט? מה לגבי E8200? כדאי?

E5200 יספיק מעל ומעבר - ה- E8400 יותר למשחקים... = משמע לא כדאי

תודה ומצטער אם חפרתי פשוט אני חייב להבין את כל התמונה לפני שאני מזמין =]

ובגדול - HTPC זהו מחשב רגיל לכל דבר רק שהמיוחד בו שהלוח אם שלו מאוד קטן... ומכך שהמחשב כולו במימדים קטן יותר

תיתן תקציב - ותפתח דיון חדש בפורום מפרטים ע"מ לקבל הצעות טובות

חג שמח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תלוי באיזה שידורים אתה צופה:

1. yeshd: אפשר עם כרטיס לויני או כרטיס טלויזיה אך שים לב שבמקום 1080P הכרטיסים תומכים ב- 720P, 1080i דבר שבזמן ההקלטה יכול להעמיס מאוד על המעבד

2. שידורי טויזיה רגילים:

משתמשים בכרטיס טלויזיה ההבדל בין שני הדגמים שהבאת הוא שדגם PVR150 הוא בעל ראש אחד ואילו דגם PVR500 הוא בעל שני ראשים

דוגמה לשימושים: אם רוצים להקליט שתי תוכניות בו זמנית או לראות תוכנית אחד ולהקליט אחרת (מערוץ אחר)צריך כרטיס טלויזיה עם שני ראשים

בכרטיס עם ראש אחד אתה יכול להקליט רק מה שאתה רואה

3. hothd - לא מכיר

יש מספר סוגי חיבורים תלוי איזה טלויזיה יש לך

אז על איזה כרטיס כן היית ממליץ להקלטת שידורי YESHD?

פורסם

הכרטיס שנתת הוא בין המומלצים ביותר למשימה - פשוט אין משהו שמשתווה ל- YES MAX ברמת מחיר הזו...

יש כרטיסים הזויים של 1000 שקל ומעלה...

פורסם
אז על איזה כרטיס כן היית ממליץ להקלטת שידורי YESHD?

מציעה לך לקראו פה לפני:

http://www.hometheater.co.il/article01458

פורסם
  • מחבר

מציעה לך לקראו פה לפני:

קראתי את כל מה שהיה כתוב במאמר וזה באמת הכרחי להביא את הקורא כרטיסים? אי אפשר לחבר את היס בצורה אחרת לHTPC?

ראיתי גם שכשעובדים עם מדיה סנטר של ויסטה הממשק שליטה הוא כמו של היס מקס והוא מאפשר לך להקליט סדרות ועונות וכל השאר..

זה נכון או שאני מתבלבל?

כמו כן מאיפה אני מביא את הקורא כרטיסים הזה? חיפשתי ולא מצאתי קישור לחנות בארץ...

פורסם

^^^

גם אני חיפשתי ולא מצאתי :nixweiss:\

על ה - pvr 150 mce לא הייתי הולך מכוון שהוא לא כולל כניסת component

הכרטיס שיש לי ואני ממליץ עליו הוא: WinFast PxDVR3200 H

הכרטיס כולל Component והוא יותר איכותי מ - composite

פורסם

^^^^

מה ייתן חיבור קומפוננט אם ל- YES MAX אין חיבור כזה :nixweiss:

חבל לשרוף על זה עוד כסף (בשביל שימושים עתידיים אולי...) - קומפוזיט מספיק

מציעה לך לקראו פה לפני:

זה בהחלט הפתרון המומלץ - אם כי הכי מסובך

* הוא מחליף את הממיר

* ניתן להקליט במקביל כמה ערוצים שרוצים (לפי התדר שהכרטיס עליו - בין ערוץ בודד ל- 20 ערוצים בערך - משתנה...)

פורסם

קצת פרטים מדוייקים יותר לגבי ה PVR500:

בהחלט מדובר בשתי טיונרים של PVR-150

לא חובה לחבר רק ליציאת ה RF, ניתן לחבר גם ל SVIDEO או לקומפוזיט

אבל חייבים לקנות הרחבה במתחברת לכרטיס ותופסת עוד מקום של כרטיס במארז.

לא באמת משתלם מכל בחינה שהיא.

ה PVR-150 הוא לא באיכות הכי גבוה, על מסך CRT זה פחות מורגש.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים