עבור לתוכן

התלבטות בין שני כרטיסי קול. (ASUS)

Featured Replies

פורסם

שלום.

עכשיו מחוברים אצלי זוג רמקולים wharfedale diamond 9.1 למגבר rotel rx-830. (וינטאג')

והמערכת הזו מחוברת מ2RCA ל3.5PL לכרטיס קול מובנה realtek alc1200.

עכשיו אני צריך כרטיס קול אכותי, ואני מתלבט בין:

asus D1

asus Xonar Essence STX

אני יודע שSTX יותר טוב אבל ההתלבטות נובעת בגלל שאני לא יודע עד כדאי לקנות את הSTX על פני D1.

או שתמורה של הSTX לא מתאימה או משתלמת על פני הD1.

השימושים הם כלליים (מוסיקה, משחקים, סרטים).

תודה רבה.

עומר.

פורסם

הSTX יקר מדי ולא משתלם. הD1 יתאים לך יופי.

פורסם

יש לך גם את הDX באותו מחיר של הD1!

ולפי ההשוואה באתר של ASUS הם זהים לחלוטין! מה שנראה לי קצת מוזר...

בכל מקרה, לDX יש תמיכה בEAX 5.0 במשחקים שיש להם את האופציה הזאת, אם זה חשוב לך!

מנסיון אם הDX זהו כרטיס מעולה, משפר את איכות הצליל בכמה רמות מאון בורד!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

לפי מה שאני יודע ההדבל בין D1 לDX זה החיבור ללוח אם (PCI מול PCI-E אם אני לא טועה)

וגם אני מתכנן לקנות בKSP ששמה יש רק את הD1 ולא DX (נועה מאוד רחוק בשבילי)

פורסם

אתה לא יכול להעביר ישירות מלוח האם למגבר בכאבל אופטי?

פורסם

^^

למגברי סטריאו אין DAC(אלה אם כן יש יוצאים מן הכלל)

בשלו בכל אופן אין!

פורסם

אני לא בטוח שיהיה נבון להשקיע מעל 1000 ש"ח בכרטיס קול עם מערכת כזו, ז"א שבמקרה הנוכחי השקעת הכסף החלקים אחרים תביא יותר תמורה. אבל מצד שני תמיד יש את העניין של שידרוגיים בעתיד (ומצד שלישי גם את הכרטיס קול תמיד אפשר לשדרג.... ).

פורסם
  • מחבר

כמו ש elias אמר אכן אין אצלי DAC ו/או יציאה אופטית. (תכלס מדובר ברסיבר כי יש בו רדיו).

תודה לכולכם. ;D

פורסם

ביקורת מעניינת (אם כי אני לא יודע כמה היא איכותית. אתר שאמור להיות בסדר):

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=696&Itemid=27&limit=1&limitstart=1

במלים אחרות, חשבת על Auzentech?

לפי הביקורת הזאת, הם נותנים תפוקה טובה יותר במה שקשור לקונפיגורציות שהן לא 44/16bit (הווה אומר, יותר לכיוון סרטים ומשחקים).

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה למערכת בחדר.

יש לי את אותם הרמקולים ומגבר אונקיו. רציתי כרטיס קול וחיפשתי די הרבה זמן.

בסוף הגעתי למסקנה שמכיוון שאני בעיקר מאזין למוסיקה עדיף לי לקנות DAC USB.

קניתי משהו קוריאני עם ביקורות טובות שהגיע לפני כמה ימים...

ואני מרוצה

פורסם
  • מחבר

אליאור,

עכשיו קראתי את הת'רד שלך בhometheater (לא אמרת איזה DAC קנית בסוף)

אולי תספר קצת פרטים ואת המחיר.

והאם כדאי לקנות DAC USB למרות שהשימוש שלי הוא לא רק מוסיקה? (אבל בכל זאת מדובר בסטריאו)

או שכדאי כבר לקחת כרטיס קול.

פורסם

הזמנתי אחד לי ואחד לאחי

לי קניתי styleaudio-peridot ב150$ ולאחי styleaudio-hd1v ב100$~ לו כנראה איכפת קצת פחות.

בעיקרון הDAC עדיין בהרצה, עדיין לא עבר 50 שעות עבודה אצלי והוא אמור עוד להיפתח מעט.

בעיקרון כמובן שישר עשיתי השוואה בפירוט וישר מרגישים סאונד יותר עשיר, צלילים שכלל לא שמעתי קודם הופיעו. כמובן שכל המוסיקה היא FLAC 16bit כדי להתאים את האיכות.

עוד עמה ימים אני ארחיב בנושא בhometheater.

היתרון שלו בשבילי הוא גם היכולת לדחוף אוזניות של עד 300ohm ולפי ביקורות וחוות דעת גם בצורה טובה יחסית למחיר, ואני כבר יודע שאני ארצה להוסיף משהו בסגנון בעתיד.

לגבי שימושים שהם לא סטריאו, הרבה פחות איכפת לי, לא שזה נשמע רע. בכל מקרה רוב מה שיש לי לא בHD - רק הסדרות החדשות, שזה מעט.

לגבי ההשוואה הזו, תלוי כמה אתה צופה בסרטים, משחק וכדומה וכמה החוויה הזו חשובה לך לעומת סטריאו איכותי.

פורסם
  • מחבר
לגבי ההשוואה הזו, תלוי כמה אתה צופה בסרטים, משחק וכדומה וכמה החוויה הזו חשובה לך לעומת סטריאו איכותי.

השאלה שלי האם "החוויה" הזו מוגרשת בסטריאו בכלל או שצריך קולנוע ביתי (5.1) על מנת להנות מהתמיכה של כרטיסי הקול?

אם DAC צריך זמן להיפתח אז זה אומר שגם כרטיס קול צריך להיפתח לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים