עבור לתוכן

למה צריך לקנות כרטיס קול?

Featured Replies

פורסם

כיום בכל לוח אם טוב שקונים יש כרטיס קול מובנה 5.1 לפחות.

למה צריכים לקנות בכמה מאות שקלים כרטיס קול טוב?

האם זה מוריד עומס מהמעבד? בשביל מה זה טוב?

פורסם

שלום ערן,

קודם כל, לא "צריך".

הלאה, לגבי כרטיס קול מובנה- ללוחות שונים יש כרטיסי קול מובנים שונים. היום, באופן כללי, כרטיסי הקול המובנים הרבה יותר טובים ממה שהם היו פעם (בצורה משמעותית), הן מבחינת איכות צליל, והן מבחינת הפונקציונאליות. אנשים ברשת מדווחים שהסדרה הגבוהה של Realtek נותנת צליל טוב ומספק בהחלט.

יש גם לוחות יקרים כאלה ואחרים עם כרטיסי קול מובנים באיכות שנחשבת גבוהה הרבה יותר.

אז, למה לרכוש כרטיס קול נפרד?

ראשית, אתה צריך לדעת שיש כמה וכמה סוגים של כרטיסי קול לא מובנים ואי אפשר באמת לדבר עליהם בצורה כוללת. אני אדגים על Creative ואחר אבדיל את השאר:

א. הנושא הכנראה הכי מעניין, איכות קול - כרטיסי הקול הלא מובנים באים במגוון סוגים ואיכויות קול כאשר הם בדרך כלל כוללים מעבדים עדיפים.

אתה צריך לדעת שיש הפרדה קלאסית בין השמעת סרטים, מוסיקה ומשחקים שבכל אחד הקול עובר בתצורה שונה (שוב, בצורה קלאסית. זה לא תמיד נכון). ממה שידוע לי, הרבה אנשים מדווחים שאחד היתרונות הכי גדולים של כרטיסי הקול הלא מובנים העכשווים הוא בסרטים ובמשחקים שם ההפרדה למספר קולות בא זמנית ומכיוונים שונים מאוד משפיעה.

ב. כרטיס קול לא מובנה נותן הרבה פעמים פחות הפרעות של חשמליות מהלוח, דוקא משום שהוא נפרד מהלוח הגדול ורחוק ממנו.

ג. כרטיס הקול כולל מעבדים נוספים לפונקציות נוספות ובעוצמה גבוהה יותר, ככה שכשאתה משחק, אתה מקבל ביצועים טובים יותר. Creative עשו עבודה די טובה בקטע הזה, אולי הכי טובה יחסית למחיר.

ד. הרבה כרטיסי קול לא מובנים נותנים לך פונקציונאליות מיוחדת, כמו יציאות מיוחדות, אפשרויות הקלטה כאלה ואחרות, וכו' וכו'.

ה. אתה יכול לעשות מודינג לכרטיס הקול הלא מובנה שלך בלי לדאוג יותר מדי כמה זמן עוד נותר ללוח שלך(-

אנשים, מה עוד?

פורסם

בדרך כלל לכרטיסי קול של CREATIVE יש תמיכה בקול התקני הקול למשחקים,כמו EAX וכו',לא יודע עד כמה תאמת תשמע הבדל,למוסיקה עצמה הcreative לא משהו,יש כרטיס של חברות אחרות כמו M-AUDIO שמספקים איכות הרבה יותר טובה,אך רק במידה ויש לך מערכת רצינית,לשימוש רגיל ומערכת ממוצעת,הייתי ממליץ על הכרטיס של OB.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

האמת שיש לי בחדר מערכת 5.1 עם רסיבר

ואני משחק הרבה אולי כדאי לי להשקיע בכרטיס קול חיצוני

פורסם

דוקא לפני יומיים-שלושה היה כאן דיון מעניין ומועיל מאוד:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=402746.10

שים לב לשתיים-שלוש הודעות האחרונות בדף השני. אם יש לך אפשרות לחבר באמצעות HDMI-PCM ויש לך רסיבר איכותי, כדאי לך לעשות את זה מאשר לרכוש כרטיס קול.

איזו מערכת יש לך ואיזה רסיבר?

למשחקים וסרטים ה Creative יהיה טוב. גם Asus וגם Auzentech. הAsus גם עשו עבודה טובה.

Creative עשו עבודה טובה בקשר לסרטים ולמשחקים.

אתה יכול לחפש כרטיס יד2, זה יכול להיות מאוד כדאי.

פורסם
  • מחבר

הרסיבר הוא של yamaha

דגם HTR-5930

אני יודע שיש לו כניסה אופטית וקואקסילית (כרגע מחובר קואקס מהכרטיס קול המובנה).

ורמקולים יש לי 5.1 סט של אינפיניטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים