עבור לתוכן

מעבר מנהג תומך לחימה ללוחם בחי"ר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המצב שלי הוא כזה:

אני בן יחיד, פרופיל 82 ללא סעיפים פוסלים וקב"א 52. התגייסתי באוק' 08, עברתי טירונות 02, בעיניי ממש קייטנה, קורס נהיגה בבה"ד 6, וכעת אני משרת בנ"מ בתור נהג תובלה.

התנאים מצוינים: אחלה בסיס, מפקד - זהב, אחלה חבר'ה, פשוט, אין תלונות.

הבעיה שלי שמאז הגיוס, נכנס לי ג'וק עצבני לראש שאני מעוניין בשירות קרבי, נוסח חי"ר.

זה לא עוזב אותי - לא מספיק שאני מאוהב בבחורה שלא מוכנה להתחייבות מכל סוג שהוא, אני סובל מהנ"ל.

במידה ואכן יעלה בידי להחתים את ההורים על הסכמה לשירות קרבי, איך אני עובר לחי"ר בתור לוחם?

למי אני מגיש את הבקשה? יש אפשרות להבטיח למשל שאתקבל לחטיבת גולני / גבעתי? שמעתי שהביקוש לחטיבות האלו מאוד גדול, לכן, האם יש טעם לציין את הפרטים הבאים בפני אותו גורם?:

עד היום, לא הוצאתי ג' אחד, אין לי בעיות ת"ש, ברוך ה', לא הוצאתי שום פטורים, סיימתי טירונות עם התואר 'מצטיין פלוגתי' ויש דיפלומה יפה כהוכחה. :lol: כמו שכנראה הבנתם, אני חייל ממושמע, והמפקדים אוהבים אותי. הגישה שאיתה באתי לצבא: "פקודה זו פקודה", ואימצתי בחום את ערכי צה"ל. :xyxthumbs:

עוד דבר: במידה ואכן מעבירים אותי, האם לא שופטים אותי בגלל שאני עובר תפקיד? לפני הגיוס חתמתי על טפסים כלשהם שבגדול אומרים ש"חייל שעושה בעיות, נקנס בעלות הקורס [נהיגה]" - לא הייתי קורא לזה "עושה בעיות", אבל בכל זאת, מסקרן.

* לניק אין שום קשר לעדה, דעות פוליטיות או דת *

פורסם

תקבע פגישה עם מש"קית ת"ש שתעזור לך עם טופס 55 (שינוי שיבוץ)

כמו כן דבר עם המפקדים שלך, לא נגדים אלא קצינים, צה"ל די מעריך אנשים שרוצים לתרום יותר, וקצינים יעזרו לך יותר מאשר נגדים כי הם רואים יותר את צה"ל כמערכת. ונגד שקשור למקום מסויים רוצה רק את טובת המקום שהוא אחראי עליו.

בהצלחה.

פורסם

תתפלל לאללה, הרי ידוע שהוא אכבר.

ועכשיו ברצינות: תגיש טופס 55, זה הליך בירוקרטי מעצבן אבל אם תהיה מספיק נחוש בדעתך, תקבל את מה שאתה רוצה.

פורסם

יש הוראה לשחרר ג'ובניקים בעלי רקע מתאים ומוטיבציה שלא עברו קורסים איכותיים לחי"ר,

כמו שאמרו, דבר עם המש"קית ת"ש לא אמורה להיות בעיה...

פורסם
  • מחבר

יש הוראה לשחרר ג'ובניקים בעלי רקע מתאים ומוטיבציה שלא עברו קורסים איכותיים לחי"ר

זאת אומרת שבצורה רשמית המפקד מחויב לאשר, אבל מצד שני באמת מומלץ להיות כריזמתי ולשכנע אותו שלא יפעיל כל מיני קשרים עם הגופים הרלוונטיים כנגדי?

אני מבין נכון?

פורסם

משו כזה אבל עם ניק כמו שלך היתי מעדיף שתשאר גובניק...

פורסם

עד היום' date=' לא הוצאתי ג' אחד, אין לי בעיות ת"ש, ברוך ה', לא הוצאתי שום פטורים, סיימתי טירונות עם התואר 'מצטיין פלוגתי' ויש דיפלומה יפה כהוכחה. :lol: כמו שכנראה הבנתם, אני חייל ממושמע, והמפקדים אוהבים אותי. הגישה שאיתה באתי לצבא: "פקודה זו פקודה", ואימצתי בחום את ערכי צה"ל. :xyxthumbs:[/quote']

אני משתתף בצערך. אף אחד לא מוותר על החיילים הטובים, ואם אתה רוצה לעבור יחידה/תפקיד, הסיכוי שלך לקבל את אישור המפקד שלך מתחזק ככל שהוא דווקא שונא אותך ורוצה להיפטר ממך.

מצד שני, בגלל שאתה רוצה לעבור ליחידה קרבית, אני חושב שיש עדיפות לזה בצה"ל ולכן יהיה לך פשוט יותר לעשות את זה.

כמו שאמרו פה - לך למשקית ת"ש ותבקש טופס 55.

פורסם

זאת אומרת שבצורה רשמית המפקד מחויב לאשר' date=' אבל מצד שני באמת מומלץ להיות כריזמתי ולשכנע אותו שלא יפעיל כל מיני קשרים עם הגופים הרלוונטיים כנגדי?

אני מבין נכון?

[/quote']

אני לא בטוח שהוא "חייב", אבל חזקה עליו לעשות את זה ויש תיעדוף מאוד גבוהה ללוחמים.

לגבי השאר אתה צודק ב100%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים