עבור לתוכן

סירקולציה ופעילות מאווררים בספקי כח

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב

מעלה תמונה של ספק כח לדוגמא. עם 2 מאווררים

איך משפיעים המאווררים על הסירקולציה במארז? התחתון יונק מבפנים החוצה והאחורי דחוס מבחוץ פנימה ?

אם זה כך , זה מתבצע במקביל ? כי אם כן אז זה יכול להוות בעייה בסירקולציה כי האוורי החם שהוא יונק מהאוורר התחתית לא מוצא דרכו החוצה כי יש זרם אוויר שנכנס בו זמנת פנימה מהמאוורר שבג הספק.

או ששניהם יונקים החוצה ואז זה שבתחתית יונק לחלל הספק וזה שבגב הספק בעצם ממשיך את הפעולה ויונק החוצה לחלל החדר?

שאלה שניה,אצלי בספק EG365P-VE ENERMAX , ישנו כיוון מהירות למאוורר הספק (כפי שמופיע בתמונה מצורפת) . הבעוצמה מקסימלית הוא נשמע היטב ואז אני מעביר אותו למצב הכי נמוך שם הוא שקט להפליא. זה לא פוגע בספק עצמו ? הרי המאוור הזה יונק החוצה אוויר חם מהספק ואם אנ ישם על מינימום , רכיבי הספק מצאים בסביבה חמה יותר, מה שעלול לפגוע בספק עצמו. אז למה בכלל החברה ייצרה כיוןן מאוורר אם זה עלול לפגוע בספקים שלהם (או שזה לא משמעותי) ?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הקפצה (בהתאם לחוקי הפורום כמובן)

מישהו יודע ?

פורסם

המאוררים של הספק תמיד בנויים להוציא אויר מהמארז. כלומר, המאורר התחתון שואב אויר מהמארז לספק, והאחורי (אם קיים) - מהספק החוצה.

לגבי שאלתך השניה - בבית קריר ובעומס שאינו חריג אני לא חושב שאמורה להיות בעיה גם בהגדרה הנמוכה. אם במקרה אתה גר בישראל, אין לך מזגן בבית ואתה מעמיס בקביעות את הספק לתת 120% מההספק הנומינלי שלו, לא הייתי ממליץ.

פורסם

הסירקולציה של הספק בנויה על קירור אןיר

הוא מכניס אויר מבחוץ ןמוציא אותו החוצה

לא בהכרח ע"י שאיבה מהמארז, יש מארזים שבהם הוא שואב אויר מחוץ למארז ולא מתוכו

לדעתי הבקרה על המאוורר לספק עובדת רק כשהתנאים מאפשרים, אם הספק מתחמם הוא יגביר את מהירות המאוורר בלי קשר למה שכיוונת.

פורסם
  • מחבר

המאוררים של הספק תמיד בנויים להוציא אויר מהמארז. כלומר, המאורר התחתון שואב אויר מהמארז לספק, והאחורי (אם קיים) - מהספק החוצה.

לגבי שאלתך השניה - בבית קריר ובעומס שאינו חריג אני לא חושב שאמורה להיות בעיה גם בהגדרה הנמוכה. אם במקרה אתה גר בישראל, אין לך מזגן בבית ואתה מעמיס בקביעות את הספק לתת 120% מההספק הנומינלי שלו, לא הייתי ממליץ.

תודה.

הסירקולציה של הספק בנויה על קירור אןיר

הוא מכניס אויר מבחוץ ןמוציא אותו החוצה

לא בהכרח ע"י שאיבה מהמארז, יש מארזים שבהם הוא שואב אויר מחוץ למארז ולא מתוכו

לדעתי הבקרה על המאוורר לספק עובדת רק כשהתנאים מאפשרים, אם הספק מתחמם הוא יגביר את מהירות המאוורר בלי קשר למה שכיוונת.

תודה. נראה שזה סותר את דבירו של VIC..כלומנר גם מכניס וגם מוציא אוויר. :nixweiss:

עוד משהו :

1) האם ניתן לבטל את פעןולת המאוורר האחורי במידה והיא עקב אכילס באפקט השקט במחשב (בהנחה שיש לי במארז 2 מאווררי 120 לסיקרולציה מספקיה. ואם כן אז איך מבטלים את פעולתו

2) האם יש בספקים החדשים איזשהו טרמוסטט המחבור אליהם ונמצא בחלל המארז ע"מ לבדוק טמפ' ועל פיה הספק מוריד\מעלה את פעילות המאוורר? סתם לידע כללי.ראיתי גם ציינו מס' פעמים שמאוורר הספק יעבוד חזק יותר במידה ואין סירקוליציה טובה במארז וחלל המארז חם מדי..אז איך הספק י"יודע" מה הטמפ' במארז ?

תודהרבה

פורסם
  • מחבר

הקפצה

מישהו יודע ?

:please:

פורסם

ניתן לבטל פעולה של כל מאוורר על ידי הוצאת התקע שלו מחיבור החשמל

המאוורר האחורי הוא החשוב מכולם, מומלץ לא לבטל אותו.

צירפתי תרשים פרסומת של יצרנית ספקי כח ובה מודגם אופן פעילות המאוורר של ספק הכח בהתאם לטמפרטורה ולעומס, הכל אוטומטי ע"י בקר מובנה בספק.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אולי במקום לבטל תשים מאוורר שקט במקום ?

פורסם
  • מחבר

ניתן לבטל פעולה של כל מאוורר על ידי הוצאת התקע שלו מחיבור החשמל

המאוורר האחורי הוא החשוב מכולם, מומלץ לא לבטל אותו.צירפתי תרשים פרסומת של יצרנית ספקי כח ובה מודגם אופן פעילות המאוורר של ספק הכח בהתאם לטמפרטורה ולעומס, הכל אוטומטי ע"י בקר מובנה בספק.

אני מבין שמומלץ לא להחליף אותו אבל הסירקולציה אצלי במארז טובה אז למה לא לבטל אותו אם בכלל אפשרי או לחילופין להחליף אותו במשהו שקט יותר. השאלה האם זה מסובך ? הרי אני אצטרך לפתוח את הספק לצורך העניין ולפרוק מתח והאם ההחלפה של המאוורר עצמו היא מורכבת (זה פשוט לדעתי עדיף מאשר לרכוש ספק כח אחר שקט) .

אולי במקום לבטל תשים מאוורר שקט במקום ?

איך מחליפים מאוורר בספק ? זה נראה לי יותר מורכב מאשר החלפת מאוורר רגיל של מארז ..והאם צריך לרכוש מאוורר כזה במיוחד או לשים מאוורר של מארזים בגודל המקורי שקיים בספק .

פורסם

בני,

התשובה של VIC היא הנכונה בקרוב ל99% מהמקרים, למעט במקרה שבו הספק כח מורכב בתחתית המארז ואז הוא יונק אויר מבחוץ אשר לאחר מעבר בתוך הספק מוציא אותו החוצה, בלא קשר לסיקולציית האויר של המארז..

קיום שני שלושה או עשרה מאווררים לא מבטיח קרור נכון וטוב, כשעיקר הכוונה הינה לטמפרטורת עבודה של המעבד,

ולכן אפשרות כיוון עוצמת המאוורר בספק באה למצוא את עמק השווה שבין טמפרטורה לרעש.

מיקום המאווררים, גודלם, עוצמת יניקה וכו' הינם נתונים שיצרן ספק הכח לוקח בחשבון בתכננו את עמס החום של הרכיבים המורכבים בספק הכח.

ביטול מאוורר יכול להביא לעלייה בטמפרטורת העבודה של הרכיבים, לקיצור ארך חייהם וגם לשרפתם.

שלא להזכיר את ביטול האחריות של הספק עצמו.

חג שמח

צביקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים