עבור לתוכן

מס' שאלות לגבי ספקים (מסילות 12 וולט-אמפר ,כמות המסילות ומודולריות)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי שעברתי על כל הסטיקי וחיפשתי תשובות (אך לא מצאתי) אני שואל כאן: (במידה ויש תשובות ופיספסתי , אני מתנצל מראש ואודה להפנייה לתשובות)

1.אחרי שעברתי מפרטים רבים של ספקים לא הבנתי איך מחושבת כמות הזרם שהספק מוציא (אמפרים) במסילות 12 וולט , ראיתי מספר ספקים שיש להם 2,3,4 מסילות של 12V+ כאשר נניח שלכל אחת יש 18 אמפר ,הסכום הכולל אינו כפולה של האמפר במס' המסילות אלא פחות.

2.ראיתי באתר של PCP&C שהם נוקטים בעמדה אחרת טוענים שמסילה אחת יציבה ומרוכזת עדיפה על מס' מפוצלת (משיקולי ניצול של המערכת).

אם כן , מה עדיף? מס' מסילות מפוצלות או מסילה אחת? (כאשר ההשוואה היא על אותה כמות זרם שיוצאת בסה"כ)

3.בנוסף באתר של PCP&C , הם מציינים שמודולריות של ספקים למרות הנוחות היא חסרון הן מבחינת הזרם שיוצא ומשיקולים של קצר או תקלות באופן כללי.

אני חוזר ומתנצל במידה והתשובות הנ"ל רשומות איפשהו פשוט אני לא מצאתי.

תודה מראש למתייחסים.

פורסם

1.זה בעיקרון הקטלוג שחברה X נותנת לספק שלהם יש כאלה מחמירות יש כאלה לא.

2.עדיף אחת תמיד אבל אף פעם באמת גם לא קיבלתי תשובה למה

כנראה זה נגיד אם י 4 מסילות ''נגיד'' כל דבר מוזן ממסילה אחרת נגיד אחת למעבד אחת לכרטיס מסך השניה לדיסק קשיח ויש מקרים שההספק נגיד בכרטיס מסך גדול יותר ממהספק במסילה והוא לוקח ממסילה אחרת את הזרם שלה(בתשובה הזאת הייתי מקשיב לSCORN אני לא שלם בכלל עם מה שאמרתי

3.לא ידוע לי על זה באופן אישי

זה שספק מודולורי לא אומר שהוא נותן פחות הספק מספק לא מודולורי(נותן פחות אבל לא כזה קריטי נגיד הHX520 והVX550)

פורסם
  • מחבר

1.זה בעיקרון הקטלוג שחברה X נותנת לספק שלהם יש כאלה מחמירות יש כאלה לא.

2.עדיף אחת תמיד אבל אף פעם באמת גם לא קיבלתי תשובה למה

כנראה זה נגיד אם י 4 מסילות ''נגיד'' כל דבר מוזן ממסילה אחרת נגיד אחת למעבד אחת לכרטיס מסך השניה לדיסק קשיח ויש מקרים שההספק נגיד בכרטיס מסך גדול יותר ממהספק במסילה והוא לוקח ממסילה אחרת את הזרם שלה(בתשובה הזאת הייתי מקשיב לSCORN אני לא שלם בכלל עם מה שאמרתי

זה שספק מודולורי לא אומר שהוא נותן פחות הספק מספק לא מודולורי(נותן פחות אבל לא כזה קריטי נגיד הHX520 והVX550)

תודה על התשובות.

לגבי 1 , לדוגמא: (באמת סתמית אבל היא ממחישה את השאלה שלי)

http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1500#Tab1

ישנן 4 מסילות של 12V+ , כל אחת 18A , סך הA שהספק מוציא זה 52A (למיטב ידיעתי זה לא רע בכלל) עכשיו כשעושים 18*4 לא מקבלים 52 אלא 72

עכשיו אני מאמין שבטוח פיספסתי פה משהו אבל זה לא נראה לי הגיוני.

לגבי 2 , אני אקח את ההמלצה שלך ואחכה לתשובה מוסמכת יותר.

לגבי 3 , לא התכוונתי שהוא מוציא פחות אלא הניסוח המדוייק שלהם זה:

Due to their look, convenience, and cost savings for manufacturers, modular plugs have become a popular power supply feature. Unfortunately, there has been little or no discussion of the impact of this feature on overall performance and reliability. The fact is, modular plugs limit power by adding to electrical resistance. The voltage drop can be as much as would occur in 2 feet of standard wire. Worse yet, modular plugs utilize delicate pins that can easily loosen, corrode, and burn, creating the potential for a major system failure. That's why professional system builders specify uninterrupted wire!

פורסם

PCP צודקים אבל זה לא כזה נורא והנוחות שווה את זה.

פורסם
  • מחבר

PCP צודקים אבל זה לא כזה נורא והנוחות שווה את זה.

אוקיי , עכשיו רק נשאר לי להבין מה קורה עם הA ותשובה סופית לגבי המסילות.

פורסם

הנה המחשה מתאימה :

נניח שלצינור גדול אחד (עם ספיקת זרם של כ-60A), מחוברים 4 צינורות בינוניים (עם ספיקת זרם של כ-20A - כל-אחד).

ברור שלצינור הגדול יש ספיקה סופית מסויימת (כ-60A, בדוגמה זו) - ולצרכנו נניח שאי-אפשר להזרים דרכו יותר מכך, בשום מקרה.

והרי אין מניעה עקרונית לחלוקת ספיקת הצינור הגדול, ל-n צינורות בינוניים - בעלי ספיקה I כל אחד (כאשר ΣI של אותם n צינורות - או סך ספיקת כל הצינורות הבינוניים המחוברים לצינור הגדול, עשויה בהחלט להיות גדולה מספיקת הצינור הגדול), שאינם בהכרח ברווייה מלאה כל העת, לפי הצורך המשתנה, כל עוד הספיקה המצרפית המבוקשת בכל עת (או : הביקוש הכולל) איננה גבוהה מהספיקה המצרפית המוצעת הנתונה (או : סך ההיצע - שהנו כ-60A, בדוגמה זו).

ולמשל : ברגע נתון א', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 17A, צינור בינוני 2 זרם של 10A, צינור בינוני 3 זרם של 18A, וצינור בינוני 4 זרם של 15A.

וברגע נתון ב', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 11A, צינור בינוני 2 זרם של 16A, צינור בינוני 3 זרם של 14A, וצינור בינוני 4 זרם של 19A.

וברגע נתון ג', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 13A, צינור בינוני 2 זרם של 12A, צינור בינוני 3 זרם של 7A, וצינור בינוני 4 זרם של 5A.

ומאידך - בלתי אפשרי מצב שבו : יספק צינור בינוני 1 זרם של 16A, צינור בינוני 2 זרם של 17A, צינור בינוני 3 זרם של 18A, וצינור בינוני 4 זרם של 19A.

פורסם
  • מחבר

הנה המחשה מתאימה :

נניח שלצינור גדול אחד (עם ספיקת זרם של כ-60A), מחוברים 4 צינורות בינוניים (עם ספיקת זרם של כ-20A - כל-אחד).

ברור שלצינור הגדול יש ספיקה סופית מסויימת (כ-60A, בדוגמה זו) - ולצרכנו נניח שאי-אפשר להזרים דרכו יותר מכך, בשום מקרה.

והרי אין מניעה עקרונית לחלוקת ספיקת הצינור הגדול, ל-n צינורות בינוניים - בעלי ספיקה I כל אחד (כאשר ΣI של אותם n צינורות - או סך ספיקת כל הצינורות הבינוניים המחוברים לצינור הגדול, עשויה בהחלט להיות גדולה מספיקת הצינור הגדול), שאינם בהכרח ברווייה מלאה כל העת, לפי הצורך המשתנה, כל עוד הספיקה המצרפית המבוקשת בכל עת (או : הביקוש הכולל) איננה גבוהה מהספיקה המצרפית המוצעת הנתונה (או : סך ההיצע - שהנו כ-60A, בדוגמה זו).

ולמשל : ברגע נתון א', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 17A, צינור בינוני 2 זרם של 10A, צינור בינוני 3 זרם של 18A, וצינור בינוני 4 זרם של 15A.

וברגע נתון ב', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 11A, צינור בינוני 2 זרם של 16A, צינור בינוני 3 זרם של 14A, וצינור בינוני 4 זרם של 19A.

וברגע נתון ג', עשוי צינור בינוני 1 לספק זרם של 13A, צינור בינוני 2 זרם של 12A, צינור בינוני 3 זרם של 7A, וצינור בינוני 4 זרם של 5A.

ומאידך - בלתי אפשרי מצב שבו : יספק צינור בינוני 1 זרם של 16A, צינור בינוני 2 זרם של 17A, צינור בינוני 3 זרם של 18A, וצינור בינוני 4 זרם של 19A.

כלומר אם הבנתי אותך , מה שאתה אומר זה שיצרן מסוים בונה ספק עם ספיקת זרם 60A , לא משנה גם אם יהיו לו N מסילות הן ביחד לא יעברו בחיים את ה60A כלומר הנתון שלכל מסילה יש ספיקת זרם של 20A היא רק כנתון מקסימלי "ליכולת" של כל מסילה ואין מצב שכל המסילות ביחד עובדות בFULL LOAD.

אז לפי הדוגמא שלך (שבאופן מפתיע לא היתה מסובכת) אפשר להסיק שעדיף באמת לקחת ספק עם מסילה אחת טובה וגדולה (בהתאם לצרכים) ולא להסתבך עם כל החישובים האלה של המסילות

פורסם

אאל"ט, הספק כל ערוץ 12V הוגבל (בתקן ה-ATX השייך-לעניין) מלכתחילה כאמצעי בטיחות להגנת המשתמשים מאפשרות של מכת-חשמל (כתוצאה ממגע במוליך חשוף - למשל).

לגבי החישובים, אין צורך להסתבך - ההספק המצרפי המירבי לכל הערוצים של אותה רמת-מתח (12V, למשל) בד"כ נתון ע"י היצרן (כדי להמיר את נתון ההספק (ה-W), לערך הזרם (ב-A), יש לחלקו במתח הערוץ).

פורסם

כלומר אם הבנתי אותך , מה שאתה אומר זה שיצרן מסוים בונה ספק עם ספיקת זרם 60A , לא משנה גם אם יהיו לו N מסילות הן ביחד לא יעברו בחיים את ה60A כלומר הנתון שלכל מסילה יש ספיקת זרם של 20A היא רק כנתון מקסימלי "ליכולת" של כל מסילה ואין מצב שכל המסילות ביחד עובדות בFULL LOAD.

אז לפי הדוגמא שלך (שבאופן מפתיע לא היתה מסובכת) אפשר להסיק שעדיף באמת לקחת ספק עם מסילה אחת טובה וגדולה (בהתאם לצרכים) ולא להסתבך עם כל החישובים האלה של המסילות

אתה לא צריך להסתבך עם חישוב של שום מסילות, כל חברה שמוציאה ספק עם מסילות מפוצלות גם בד"כ תציין על אותו ספק נתון שנקרא Max load למסילות ה 12V, הזרם המשולב הגבוה ביותר שכל המסילות מסוגלות לתת ביחד.

סתם לדוגמה, יש לך ספק עם 2 מסילות של 10 אמפר, וה MAX של שתיהן ביחד הוא 15-

חלק מהחברות יחליטו להגביל את המסילה השניה, ככה שאחת תיתן 10 והשניה 5, וחלק יבחרו לחלק את העומס באופן שווה, 7 וחצי גג על כל מסילה במצב של צריכה מקסימלית.

בספקים מפוצלי מסילות, אין מצב שכל המסילות יעבדו ב Full load באמפראז' שמצוין על כל מסילה, זה לרוב יעבור את ההספק המוצהר של הספק בכלליות.

אשמח לדעת מה הקשר, VX550 ו HX520 אלו ספקים שונים לחלוטין, לדירוג ההספק שלהם אין שום קשר למודולריות.

לגבי מסילה אחת נגד מפוצלת-

מסילה אחת, בתיאוריה, תהיה עדיפה, תיתן מתחים יציבים יותר לכל המערכת, ופחות רגישה לתקלות. אבל מצד שני, דורשת מערכת ייצוב איכותית, ופה אי אפשר להתפשר, זה מצב הרבה פחות "סלחני" ממסילה מפוצלת. לא הייתי לוקח ספק עם מסילה בודדת גדולה, אלא אם מדובר במשהו מחברה שידועה כאיכותית.

הספקים בעלי המסילה המפוצלת של היצרניות היום לא פחות טובים מהספקים בעלי המסילה הבודדת, זה הפך להיות יותר עניין של אידיאולוגיה.

לגבי מודולרי נגד לא מודולרי-

זה דבר שאי אפשר להימנע ממנו- אף משטח אינו מושלם, וזה הבסיס לכל העניין.

העובדה שאתה צריך לחבר קונקטור לספק ולהעביר את הזרם ממשטח אחד (הקונקטור בספק) למשטח השני (הקונקטור בכבל) כבר, ברמה העקרונית, נותנת לך "רעש".

בנוסף, קיימים גם גורמים כמו קורוזיה של החיבורים וכו' שעלולים להגביר את התופעה.

למרות שזה נכון לחלוטין בתיאוריה, היצרניות האיכותיות יותר בשוק מספקות עם הספקים שלהן כבלים באיכות גבוהה מאוד, לרוב מצופים בציפוי כזה או אחר למניעת קורוזיה (נחושת, זהב, כסף, ניקל), ואיכות ההרכבה שלהם גבוהה, לא סביר שגם אחרי הרבה ניתוקים/חיבורים הכבל פתאום ינזק.

אז ברמה הרעיונית- זה נכון לחלוטין, וספק לא מודולרי is the way to go

אבל בהתחשב בנסיבות הנ"ל, החיסרון של השיטה הזו הצטמצם לרמה אפסית, ובהתחשב בנוחות שמודולריות מספקת- זה בהחלט שווה את זה.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי לוקח ספק עם מסילה בודדת גדולה, אלא אם מדובר במשהו מחברה שידועה כאיכותית.

סתם בתור התעניינות , ידוע לי שPCP&C היא חברה טובה , האם הsilencer 610w נחשב ספק איכותי מספיק כדי להחזיק מסילה אחת באופן יציב? (מדובר במסילה אחת של 49A)

עריכה:

שכחתי להודות לך Scorn על התשובה , תודה!

פורסם

PCP&C אלו ספקים מבין הטובים ביותר שקיימים בשוק, חלק טוענים שהם הטובים ביותר- אבל לדעתי זה קצת מוגזם.

ה 610W בהחלט איכותי מספיק בשביל להחזיק מסילה אחת באופן יציב.

במקרה, זה הספק שאני משתמש בו.

פורסם
  • מחבר

במקרה, זה הספק שאני משתמש בו.

חחח , דווקא מצחיק , לא שמתי לב לזה...

אני מוכרח לציין שניתן למצוא אותו במחיר מצחיק (יחסית לספקים אחרים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים