עבור לתוכן

איך לחבר טלוויזיה בסלון למחשב בחדר + שאלה על פורמט mkv

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שהכותרת היתה מפורטת מספיק :-)

אז ככה,

הרצון - להציג סרטים באיכות HD על הטלוויזיה.

הבעיה - הטלוויזיה בסלון, אבל המחשב בחדר שינה.

המרחק - בין הטלוויזיה למחשב - בערך 10 מטר.

השאלה - איך אפשר לחבר את הטלוויזיה למחשב?

(במחשב אין HDMI, יש רק DVI לא משומש - המסך מחובר בVGA)

חשבתי על מיני כבלים מאריכים , אבל כל מה שאני מקבל עבור כבלי HDMI/DVI באורכים האלה , זה מאות שקלים.

חשבתי על איזה סוג של streamer שיתחבר ישירות לטלוויזיה ולרשת הביתית, אבל הבנתי שהם יקרים ואלה שתומכים בפורמט mkv הם ממש יקרים.

בקיצור, אין לי מושג מה לעשות... ואם בכלל יש פתרון לבעיה.

אגב mkv ,

הייתי רוצה ליישב מחלוקת שיש לי עם עצמי.

אם אני ממיר קובץ עם הסיומת mkv (וידאו באיכות 720p) לDVD וצורב (כך שנגן DVD רגיל יוכל לקרוא אותו) , נגיד, באמצעות convertx2dvd או משהו בסגנון,

האם אני מאבד מהאיכות?

שכן 720p זו רזולוציה של 1300x720 בערך וDVD זה הרבה פחות..

האם זה ממש מקטין את הרזולוציה או שזה סתם משנה את הפורמט?

תודה מראש על העזרה

פורסם

:) שלום,

לגבי השאלה הראשונה:

1. מה התקציב למזרים מדיה? תוכל לרכוש את WD TV של Western Digital, שהוא כלל לא יקר. האם ברשתוך כונן קשיח נייד? שכן זה יהיה הפתרון המושלם בשבילך.

אגב, במקרה שאין לך כונן קשיח נייד, ישנם ברשת מדריכים להשמשת כניסת ה-USB ל- Ethernet, וזה אכן מצליח יש לומר. בחן את הכיוון הזה. :)

אני חושב שכבל DVI באורך 10 מטר לא יספק 1920X1080 (צריך לבדוק לעומק, כך רק זכור לי.), ובכלל, כיצד תשלוט על המחשב מהסלון?

2. כתבתי שזה יהיה הפתרון המושלם בשבילך, במקרה שברצונך לחבר את הטלויזיה למחשב לשם צפייה בסרטים בלבד.

במקרה שלא, אלא גם לשם משחקים ועוד, אז פתרון מזרים המדיה אינו שייך כבר ושקול באמת קניה של כבלים ועזרים שונים.

לגבי השאלה השניה:

1. במקרה שתיצור קובץ על-פי תקן DVD, אז הוא לא יהיה יותר בעל רזולוצית 720P ובמכל MKV, אלא יומר לרזולוציה ולמכל המתאימים לתקן.

2. במקרה שתצרוב פשוט קובץ בעל רזולוצית 720P במכל הנקרא על-ידי מכשירי DVD, כביכול, הוא פשוט לא ייקרא על-ידו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים