עבור לתוכן

אילו שיקולים בשילוש צריכים להיכנס בקניית מחשב חדש ?

Featured Replies

פורסם

הרבה אומרים שה 775 מת כבר ולא שווה לקנות מחשב חדש שכזה. כמובן שהחלופה של אינטל היא רק לשוק הגבוהה, עם ה I7 (שנראה לי בזבזני למי שלא עושה חישובים כבדים / מולטימדיה). AMD בדיוק יצאו עם ה AM3 שלהם שהו הפלטפורמה העתידי שלהם (שאני מבין שגם תעבוד להרבה זמן, וגם תומכת בכל פלחי השוק).

גם ראיתי אומרים שה I7 נורא יקר היום ולא משתלם, אבל בהנחה שאנשים מתכוונים גם ככה בעתיד לקנות I7, שהוא מיועד לפלח שוק הגבוהה, אז בכמה ירד כבר מחיר לוחות אם ? מ 1300 ל 800 שקל עוד איזה שנה/שנה וחצי ? המעבד ירד מ 1500 ל 1200 ? אולי 1000 ? אז גם ככה אם קונים מחשב ביצועיום היום ב 450 ללוח ועוד איזה 850 למעבד, כשישדרגו אותו בעוד כמה שנים יצטרכו להחליף הכל ואז ההפרש שחסכת עכשיו באי-קניית I7 (בהנחה שתקנה אז I7) לא יהיה כזה גדול. (הדבר היחידי שכן ירד משמעותי ברגע שיכנס ה I5 הוא כמובן מחיר זכרונות ה DDR3).

לגבי AMD, ה P II 720 BE באמת נראה מרשים ביחס למחיר שלו, אבל איך הוא מחזיק לעומת משהו מקביל מבית אינטל (כולל לוח אם נורמלי) ?

קיצר, בהנחה שכסף זה לא הבעיה (בגבולות הטעם הטוב, כן?), אבל אין גם צורך לזרוק כסף סתם באוויר, מה הייתם קונים כיום מבחינת השילוש בשביל מחשב כללי שמריץ הכל, אבל לא צריך איזה חישובים כבדים של מתמטיקה ו/או קידודי מולטימדיה למניהם (וגם אם יהיו, זה לא ירוץ כל הזמן).

פורסם

כתבת עכשיו REVIEW או שאתה שואל שאלה?

מה שיקבע את השיקול ברכישת מחשב זה:

1.צרכים

2.OC

3.תוכנות שרצות/ירוצו על המחשב

4.תקציב.

לא לקנות היום 775 זה שטות גמורה (כמובן שצריך להשוות את ההשקעה תמורת הביצועים), לפי מה שאתה אומר אינטל על סף פשיטת רגל... :P

פורסם

טופיק נחמד, האם המטרה היא מעין פנום 2 זולים VS כפולי ומרובעי ליבה באותו תקציב של אינטל?

לגבי AMD, ה P II 720 BE באמת נראה מרשים ביחס למחיר שלו, אבל איך הוא מחזיק לעומת משהו מקביל מבית אינטל (כולל לוח אם נורמלי) ?

לוח וזיכרונות סבירים הם כמעט באותו מחיר בשתי הפלטפורמות.

לגבי השאלה- יש את הקבוצה הזו של 720BE,Q6600,Q6700,Q8200,E8400 ואני בטוח שיש עוד כמה שהמחיר שלהם באותו איזור של 800-900. אני חושב שה-720BE הוא האופציה המשתלמת ביותר. קודם כל אני מדגיש שאני מדבר על משחקים, בשימושים האחרים כולם עושים את העבודה מן הסתם, ואתה אמרת שהמחשב הוא כללי- אז מידי פעם תהיה עריכה בפוטושופ ומידי פעם פתיחה של קובץ RAR גדול, כך או כך הם לא היעוד של המערכת ולכן לא שווה להשקיע על מעבד שהוא מעט טוב יותר.

אז ככה, ה-720BE לאחר אוברקלוק (שוב אני מדגיש, במשחקים) כמעט ומשתווה ולפעמים אף עוקף בביצועים את הפנום 940 (גם לאחר אוברקלוק) שעולה הרבה יותר ממנו. ה-E8400 משתווה אליו במשחקים שלא מנצלים יותר מ-2 ליבות ובמשחקים שמנצלים יותר מ-2 ליבות ה-720BE יותר טוב ממנו.

ה-Q6600/Q8200 פחות טובים מה-E8400 במשחקים, ואפילו במשחקים שמנצלים יותר מ-2 ליבות הם בקושי משתווים ל-720BE.

ה-720BE לפעמים עוקף את אחיו הגדולים 810, 920 (כפי שהזכרתי קודם) במשחקים ללא אוברקלוק, אם כי הם לא ממש אחיו הגדולים כי הם בעלי מספר ליבות שונה והם שונים בתכלית.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מאיפה הבנתי שהיא על סף פשיטת רגל אבל נגיד... פשוט בטווח הרחוק יתכן שיותר משתלם כבר היום לקנות לוח I7 (בהנחה שזה סוקט העתיד ובגלל הפילוח, המחיר של הסיפצט החדשים לא ירד משמעותית) ומעבד I7 כבר זהה למחיר של Q9550.

יש איזה השוואות טובות מאתרים נורמלים בין ה 720BE ל E8400 ? על איזה לוח / זכרונות מומלץ ללכת עם ה 720 BE ? מה פונטציאל ה OC שלו ? ומה האלטרנטיבה באינטל ?

ה 720BE זה לא סה"כ איזה 810 או משהו כזה שסירססו לו ליבה אחת בגלל בעיות ? האם בכלל יש אילו בעיות עם ה AMD החדשים ?

בכל מקרה:

1. להריץ דברים במהירות סבירה.

2. אם אפשר, למה לא.

3. הכל מהכל, אבל שוב, לא משהו שיפיל את המחשב כנראה.

4. התקציב יכול להכיל I7 920 עם לוח זול בשבילו אם יש צורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים