עבור לתוכן

עוקץ ה- 72*

Featured Replies

פורסם

אז היום מתקשרים אלי הבייתה מאזור חיוג 04, ומספרים לי שהייתה תאונת דרכים עם שני נפגעים שהגיעו לסורוקה ומסרו את המספר שלי, לפרטים נוספים עליי לפנות לרופא במס' שמתחיל ב 72054*. כמובן שמדובר בהפניית שיחה על חשבוני, אז שלחתי אותם קיבינימט עוד לפני שאמרו לי את המספר במלואו.

המספר ממנו התקשרו אליי הוא 04-8884200, אשר חסום לשיחות נכנסות. אשמח אם מישהו מכם ידע לזהות את המספר (שלא נראה סטנדרטי) ולשייך אותו למישהו.

כמו כן, הזהרו מעוקצים טלפוניים בהם הנכם נדרשים לחייג למס' טלפון לא סטנדרטי.

פורסם

למה חדש ? עוקץ ישן וידוע מזה כמה וכמה שנים.

המספר ממנו התקשרו לא רלוונטי.

המספר אליו רצו להפנות את הקו שלך (ולחייג על חשבונך לשירותי שיחות סקס בכל העולם) הוא צריך להיות אמיתי ופעיל כדי לאפשר הפניית שיחה אליו, ולכן הוא זה הדרוש למשטרה כדי לעלות על עקבות הרמאים.

אבל אם הם משתמשים בכרטיס SIM שקנו בתחנה המרכזית בלי שיוך ובלי רישום, אין סיכוי לאתר אותם.

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שהוא חדש. עם זאת, אמא שלי (שהיא זו למעשה שענתה לשיחה) כמעט ונפלה בפח - ברגע ששמעתי שהיא רושמת מספר המתחיל ב- 72* התערבתי בעניין.

המטרה העיקרית שלי כרגע היא זיהוי מספר המתקשר.

פורסם

למה אתה לא פונה למשטרה?

פורסם

מנסיוני עם קשקושים כאלו, המי-שטירים צפויים לשלוח אותו (להגיש תלונה בתחנה הקרובה למקום מגוריו).

פורסם
  • מחבר

הייתי אופטימי והתקשרתי למשטרה, הם אמרו לי שאם אני רוצה אני יכול לבוא לתחנה ולהגיש תלונה.

הידד למשטרת ישראל.

שלחתי מייל לבזק, בו הודעתי להם שככל הנראה מבוצעים עוקצים ממס' טלפון שמשויך אליהם, אין לי הרבה תקוות, אך יתכן והם יטפלו בעניין.

פורסם

הם לא.

זה גם לא מענין אותם כל כך, שהרי יהיה מי שישלם את החשבון.

במשטרה יש סיכוי, נמוך ככל שיהיה, שזה יפול לידיו של מי שמתענין ויקח את זה לטיפול אמיתי.

במיוחד אם היו כבר בעת האחרונה כמה וכמה מתלוננים באותו ענין עם אותו מספר טלפון.

פורסם

הייתי אופטימי והתקשרתי למשטרה, הם אמרו לי שאם אני רוצה אני יכול לבוא לתחנה ולהגיש תלונה.

הידד למשטרת ישראל.

שלחתי מייל לבזק, בו הודעתי להם שככל הנראה מבוצעים עוקצים ממס' טלפון שמשויך אליהם, אין לי הרבה תקוות, אך יתכן והם יטפלו בעניין.

בזק יכולים לטפל בעניין אך ורק לאחר פניה מהמשטרה.

פורסם

הידד למשטרת ישראל.

מה ציפיתה שיקחו ממך את התלונה בטלפון?

לך למשטרה, יש מיזוג, יש שתייה, הכל שיש מעוצב כזה, 10 דקות בתור ואתה עושה טובה לעם ישראל

כמובן קשה לי להאמין שהמשטרה תתייחס לדבר כזה אבל אם יהיו ריבוי תלונות סביר להניח שמישהו ידפק (אבל גם אז לא בטוח שיגישו כתב אישום מחוסר עיניין לציבור)

פורסם
  • מחבר

למה שלא יקחו תלונה בטלפון? התקשרתי מטלפון קווי, כך שהם יכולים לאמת את זהותי במידת הצורך, כמו כן את כל הסיפור ניתן לספר ב-2 דקות. מצידי גם שלא יקחו תלונה רשמית, אלא יקחו את הפרטים הרלוונטיים, ויחקרו באופן יזום את העניין (הרי לא כל מה שהמשטרה עושה הוא על סמך תלונה שאזרח הגיש).

כמו כן, לכל היותר, היו יכולים לבקש ממני לשלוח בפקס הצהרה עם כל הפרטים.

10 דקות בתור? באיזו מדינה אתה חי? לרוב זה 10 דקות עד שהשוטר מצליח להפעיל את המחשב בכלל (מנסיון של אמא שלי, שהייתה צריכה להגיש תלונה על פריצה לרכב בשביל הביטוח).

פורסם

בפעם האחרונה שהייתי במשטרה, לא היה שם אפילו מי שירשום תלונות. בערך עשרה אנשים ישבו וחיכו עד שיבוא מישהו ויואיל בטובו לסייע להם...

פורסם

בתור חוקר מצ"ח אני חייב לאמר שלצערי, בניגוד אלינו, מ"י חייבים ע"פ הנהלים שלהם לראות את הבן אדם ב-4 עיניים ע"מ לקבל את תלונתו. אם אתה מעוניין להגיש תלונה, עליך להגיע לתחנת משטרה ע"מ לתת עדות למקרה. וחבל.

פורסם
  • מחבר

זה נשמע לי ממש מפגר, ואפילו לא הגיוני - אם אתקשר אליהם ואמסור להם מידע (אפילו באופן אנונימי), שבבית מסוים יש מעבדת סמים - גם במקרה זה הם יסרבו לטפל בזה אלא אם אבוא ואמסור תלונה?

המדיניות הזו טובה ככל הנראה רק כדי להוריד מהם את העומס - פחות בן אדם שמתלונן, פחות עבודה.

פורסם

מה ציפיתה שיקחו ממך את התלונה בטלפון?

לך למשטרה, יש מיזוג, יש שתייה, הכל שיש מעוצב כזה, 10 דקות בתור ואתה עושה טובה לעם ישראל

כמובן קשה לי להאמין שהמשטרה תתייחס לדבר כזה אבל אם יהיו ריבוי תלונות סביר להניח שמישהו ידפק (אבל גם אז לא בטוח שיגישו כתב אישום מחוסר עיניין לציבור)

מתי בפעם הארונה היית בתחנת משטרה? או שאתה מדבר על משטרת שוויץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים