עבור לתוכן

phenom 9950 VS E8400??

Featured Replies

פורסם

או ליתר דיוק 2 ליבות לעומת 4...

אני קונה מחשב שישמש למשחקים וסרטים ויעבור OC לשיפור ביצועים (לא לכיף :screwy:).

בעקרון בניתי על 8400 והמפרט יהיה ככה

e8400

ep45-ds3l

2X2 ocz 800

zotac gtx 260

cm centurion 290

enermax modu82+ 425

samsung 2433BW 24"

ac freezer extreme

בעקרון הOC מתוכנן להגיע לסביבות ה4 GH... שוב.. למטרת שיפור ביצועים בלבד!

שאלתי היא האם יש סיבה לשקול את מעבד הפנום? מחירם של המעבדים הנל כמעט זהה.

קראתי כמה תרדים אודות הנושא ואני יודע שלמשחקים עדיף ליבה כפולה כי המשחקים עדיין לא תומכים במרובע ליבות חוץ מGTA.

בעתיד של שנה שנתיים משחקים יתמכו לדעתכם?

ועוד משהו... קראתי שהפנום הוא אוברקלוקר מצויין ככה שזה עוד מדד בשיקול... האם יש בזה משהו?

• תגובות 42
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעבד דווקא הייתי הולך על זה

מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box

¤788

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1293

מצויין פשוט מצויין גם עם שלוש ליבות וגם עם מכפלה פתוחה

פורסם

ה - E8400 נותן ביצועים מאוד יפים גם בלי OC

אם השימושים הם למשחקים וצפיה בסרטים אז המעבד הכי משתלם זה E5200

זול, אפשר להגיעה לתוצאה מאוד יפה ב OC וה - OC באמת נותן שיפור בביצועים שמרגישים במשחקים

פורסם

לשימושים שלך אתה כלל לא צריך OC, לפחות לא כדי לשפר ביצועים. ההבדל שתרגיש יהיה מזערי, אם בכלל תרגיש...

כמו שאמרו עלי, אם אתה מתעקש על OC קח E5200 ותן לו בראש. אם תיכננת OC רק בשביל תוספת ביצועים, ולא בשביל הכיף, אתה יכול לקחת E8400 בראש שקט.

אני הייתי נמנע מלקנות היום מעבדי פנום מהדור הראשון... צריכת חשמל ופליטת חום גבוהה, אבל מילא, אם זה היה מביא איתו ביצועים גבוהים...

אם אתה עדיין רוצה יותר משתי ליבות, קח את המשולש ליבה שהמליצו עליו כאן, תוכל גם להנות ממנו בOC.

פורסם
  • מחבר

אם ההדל ביצועים יהיה קטן כל כך.. אולי עדיף כבר לקחת לוח E43 שפחות טוב לOC בלי הקירור הנוסף ולעשות OC על סטוק אם בכלל

פורסם

לוח P43 יספיק לOC נחמד, אבל כמו שאמרתי, אין טעם לעשות OC בשביל לשפר ביצועים..

פורסם

אם ככה כבר

אתה יכול לקחת תQ6700 שעולה 895

ולוח P43 שלא יהווה לך הגבלה כל כך בOC ותראה הגבלה במשהו כמו ה3.6-3.8

אני אישית הייתי הולך על האופציה הזאת בלי קשר שאין צורך כיום 4 ליבות ו2 מספיק

פורסם

ה-720BE עדיף מכולם במשחקים, משתווה ל-E8400 במשחקים של 2 ליבות ועדיף עליו במשחקים עם יותר ליבות. המחיר? מצאתי שהמחיר הכי זול לשניהם הוא 800 שקלים, אז מבחינתי המחיר שלהם שווה. בנוסף לכך, הפנום יתן לך מרווח גדול יותר של שדרוגים בעתיד, ולכן שוב - הוא עדיף יותר.

פורסם

עד כמה ה - 720BE טוב יותר ב - OC מה - 710 ?

כי ה - 710 עולה 100 ש"ח פחות ועשוי להיות משתלם עוד יותר (משאיר 100 ש"ח בשביל לוח טוב יותר למשל).

פורסם

אבל במשחקים (ובכלל), E7XXX ו720BE שניהם אחרי OC מציגים ביצועים דומים, רק שבE7400 עולה 200 שקל פחות.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x3-720_11.html#sect0

ולדעתי גם E5200 OC שעולה פחות מחצי 720BE יוכל לעשות את העבודה, בהפרש קטן מה720BE.

פורסם

E5200 זה המעבד המשתלם ביותר לגיימינג.

פורסם

לא כולם מתכננים אוברקלוק, ואפילו אם כן- אל תשכחו שדרוש קירור טוב בשביל להגיע לאותם ביצועים גבוהים יותר.

נכון שאפשר בקלות לעשות אוברקלוק עם קירור הכי פשוט, אבל זה לא מה שיביא את ה-E5200 לאיזור של E8400 ועל אחת פי כמה וכמה לאיזור של 720BE.

אני לא ראיתי השוואת אוברקלוק של השניים אבל עכשיו הביאו השוואה בין ה-720BE ל-E7500 באוברקלוק, שאגב הם נמכרים בערך באותו מחיר (זה E7500, לא E7400.) המסקנות שלי הן: אם תיפול על מצב בו תוכל להפעיל את הליבה הרביעית, יש יתרון מוחץ ל-720BE. ה-720BE מוביל ברוב היישומים של העולם האמיתי שנראו במבחן שהובא, בין היתר ב-2 משחקים מתוך 5 (כלומר, הוא מוביל ב-3/5 משחקים).

פורסם

לא צריך קירור מיוחד בשביל להביא את ה - E5200 לרמה של E8400.

עם קירור ממש זול של EVERCOOL (הבאפלו שעולה 85 ש"ח) לא אמורה להיות בעיה להביא אותו לפחות ל - 3.5GHZ.

עד כמה ה - 720BE טוב יותר ב - OC מה - 710 ?

כי ה - 710 עולה 100 ש"ח פחות ועשוי להיות משתלם עוד יותר (משאיר 100 ש"ח בשביל לוח טוב יותר למשל).

פורסם

עוד לא בדקתי לעומק את ה-710, אני אבדוק ואחזור אליך בנוגע לעניין הזה. :)

יש לך בנצ'מארק של E5200 על 3.5Ghz מול מעבדים אחרים?

פורסם

אני יכול לחפש אבל מבחינה תיאורטית עוד 500MHZ אמורים בהחלט לכסות על כל יתרון של 6MB מטמון מול 2MB לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים