עבור לתוכן

אוכלים מצות או מפשירים פיתות? הדיון הרשמי

האם אתם אוכלים חמץ בפסח? 2,048 הצבעות

1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אולי תפסיק כבר לפנות אלי?

יש בעיה לאכול חמור או סוס? לא תמות מזה.

כשרות קודם כל זה שחיטה נכונה ולא לעבור על איסורי תורה אחר כך בא הניקיון. זה לא אומר שכל מקום לא כשר הוא אינו נקי אבל מקום עם השגחה מהודרת עם משגיח צמוד יוצא שמירה יותר טובה.

לא דיברתי אליך, התייחסתי למשהו שאמרת. להזכירך כך עובד פורום. השגחת כשרות הדוקה אינה תורמת לניקיון, אלא להפך.

נו הוא צודק תראה איך אתה מדבר....מה אתה עושה במדינה יהודית תגיד לי??

לך לאמריקה חיים שם טוב יותר מפה תאמין לי...אם לא הייתי יהודי גם אני הייתי נוסע :hi:

לא זכור לי מי נתן לך את הבעלות על המדינה שאתה שולח אותי למקום אחר. גם אני יהודי, ועצם העובדה שאיני מאמין בסיפורי מעשיות אינה מפחיתה מכך. לא תטען הרי שמי שאינו מאמין במיתולוגיה היוונית אינו יכול להחשב יווני.

• תגובות 118
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא תטען הרי שמי שאינו מאמין במיתולוגיה היוונית אינו יכול להחשב יווני.

עם הדברים שהוא טען פה עד כה, לא הייתי מתפלא אם

היה טוען גם את זה.

פורסם

וואו

שראיתי 8 עמודים הייתי בטוח שזה אשכול שהעלו מפסח שעבר :o

אוכל מצות, בטח שמצות, מנסה להכנס לנעליים של בני ישראל ;D

פורסם

אז אל תתיחס למשהו שאמרתי- והרי אתה פונה אלי כדי שאני אשיב על הדברים.

בסדר זה לא תורם כלום תמשיך לאכול ג'וקים.

פורסם

דווקא ג'וקים זה בריא ;D

פורסם

מה קרה לאיש באמונתו יחיה? :)

פורסם

^^

אוי כמה פעמיים זה נשאל -עכביש בכביש תסביר לו....

פורסם

+1

והאנשים פה שלא שומרים כשר זה לא אומר שהם לא יהודים יהודי=אמא שלו יהודיה.

אז תפסיקו להסתכל איך אנשים חיים ואיך אנשים אוכלים אתם לא תצליחו לשנות אותם!! תאכלו מה שאתם רוצים הם יאכלו מה שהם רוצים זה לא אמור לעניין אף אחד..

וזה שהדתיים אוסרים מכירת חמץ זה ממש מוגזם... אתה לא רוצה אל תקנה אבל מי אתה שתכריח אותי לא לקנות? למה אנשים צריכים לסוע עד יפו בשביל פיתה?

פורסם

אוכל חמץ וגם קצת מצות אם יש.

פורסם

דווקא ג'וקים זה בריא ;D

יש לך מתכון טוב? :cool2:

דתיים פאנטים שחושבים שכולם צריכים להתחשב בהם ולנהוג לפי דרכם. משום מה נורא פוגעת בהם הידיעה שישנה חנות שמוכרת חמץ בפסח :screwy:

פורסם

בסדר זה לא תורם כלום תמשיך לאכול ג'וקים.

תמשיך לחשוב שהאוכל שלך נקי כי הרבי בירך עליו.

פורסם

קניתי מקפיא קטן במיוחד שיהיה לי מקום ללחם ותפיתות בפסח...

אני לא מעניין אותי שום חג... :-*

פורסם

אז לפי הדעות של אנשים שהגיבו פה,

אתה בטח רוסי שאוכל ג'וקים :P

פורסם

נו בסדר מה הקשר....כמו שרשמתי אני לך אני לא מצדיק את זה שלא שומרים שבת אז אל תבלבל ב'שכל

אבל פסח זה כזה קל לשמור ואתה לא שומר...כיאלו מה הקטע ש'ך אני לא מבין...אתה מאמין באלוקים או לא???

לא.

בנוסף לזה, אני לא מבין את ה"אמונה" באלוהים יחד עם ההתייחסות אליו כאל ילד בכיתה ג'.

ואם אתה לא מצדיק שלא שומרים שבת, אני יכול על אותו משקל להגיד שאני לא שומר את פסח, אבל אני פשוט לא מצדיק את זה. :nixweiss::s07:

גם כל ההגדרות המפגרת האלה של "אם אתה לא שומר פסח\שבת\לא יודע מה אתה גוי" הן ממש מפגרות.

זכותו של כל אחד להגדיר מהו. מבחינת החרדים 90% מהיהודים במדינה הזאת הם לא יהודים. אז מה? הם לא יהודים?

בארה"ב יש רבנים רפורמים שאפילו הולכים בלי כיפה. עם זאת הם, מבחינתם, יהודים בכל רמ"ח אבריהם. אז מה, גם הם לא יהודים?

יש כאלה שחושבים שצריך לאכול קטניות, יש כאלה שלו וכו' וכו'. ליהדות עצמה יש משהו כמו 100 רבדים (אחד הדברים שגורמים לי עוד יותר לזלזל בפולחן הדת).

זכותו של כל אדם להגדיר לעצמו אם הוא יהודי או לא, מה גם שיהדות היא לא דת ותו לא אלא גם לאום ומוצא.

רוני, אני לא מבין למה את בכלל כותב.

אם אתה לא רוצה שיגיבו לך על תגובות אל תרשום אותן. :nixweiss:

פורסם

אז לפי הדעות של אנשים שהגיבו פה,

אתה בטח רוסי שאוכל ג'וקים :P

אני לא רוסי חחחחחח

אני חצי מרוקאי וחצי יווני ;D

לא מעניין אותי מה היה לפני 300 שנה פשוט.

איזה מבאס המצות מובילות על הלחם :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים