עבור לתוכן

אוכלים מצות או מפשירים פיתות? הדיון הרשמי

האם אתם אוכלים חמץ בפסח? 2,048 הצבעות

1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני יגיד כמה מילים משום שבדרך כלל איני נכנס לדיונים כאלה באתרי אינטרנט.

אז ככה אני אישית חושב שפסח הוא חלק ממסורת ארוכת שנים, הוא חג שמעצב אותנו

ומזכיר לנו היסטוריה נשכחת.

צריך לעשות ולזכור את פסח !

זה לא קשור לדת ולצורך העיניין אני סופר חילוני.

מועדי וחגי ישראל הם אחת הסיבות למה אני מצטער שהעלו את הרוסים לארץ,

מצטער אם אני פוגע במישהו אבל לצערי זו האמת, האחוזים מראים

שהם אלו שאוכלים חזיר והם אלו שלא שומרים על המסורת.

• תגובות 118
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא טוען שלכשרות יכולים להיות יתרונות מסויימים (אם כי אני חושב שלא חייבים כשרות בשביל היתרונות הללו, ובשביל זה יש משרד בריאות).

אני פשוט טוען שהיא לא מבטיחה איכות, ואת זה אמרת בעצמך.

אם אתה בעצם טוען ש"סוג" הכשרות משנה, אתה בעצם מסכים איתי. חותמת הגומי "כשר", אינה מבטיחה דבר.

אז נכון, ישנם רבנים מסויימים שבאמת ידאגו לפיקוח אמיתי ולא יסכימו ששמם יהיה על משהו לא מושלם. סבבה. אז מה?

יש גם כאלה שלא- וזהו.

אז אתה אומר שיש רבנים מסויימים שאפשר לסמוך עליהם, אבל לא כולם כאלה. אוקיי.

באותה מידה אני יכול להגיד שאנחנו צריכים לסמוך על בעל העסק עצמו שידאג להייגנה ראוייה.

באותה מידה אני יכול להגיד שאנחנו סומכים על משרד הבריאות שיספק פיקוח ראוי. וכן הלאה.

הכשרות של ה"רבנות" אינה רצינית, ולכן בעלי-עסקים עם "כשרות של הרבנות" מוכרים לפעמים גם דברים אסורים.

מסיבה זו החרדים אוכלים רק כשרות של הבד"ץ [כל הכשרויות למהדרין: החת"ם סופר, העדה החרדית, בד"ץ, הרב מחפוד ועוד - כולם למהדרין]. ההבדל בין כשרות רגילה של "הרבנות" ובין כשרות למהדרין של הבד"ץ הוא הבדל שבין שמים וארץ. אצל הבד"ץ יש משגיחי כשרות במפעלים ושמגיעים לחנויות והכל עובר סינון דרכם כך שלא יצא לך לאכול דברים לא כשרים. אחר כך בא הניקיון [תולעים וכו.. וכו..]

פורסם

אוכל מצות אבל מצידי שכל אחד ירביץ לאפה עם שווארמה לפני השינה :)

לא נכנס לאף אחד לצלחת .

פורסם

גדלתי בתור יהודי חילוני, אני עושה כל דבר בסיסי שיהודי עושה, לשמור כשרות, לא לערבב בשר וחלב וכו'....

אתה חילוני! מה אתה מטיף? מה אתה מקשקש? שבת אתה שומר בכלל לפני שאתה פוזל לצלחות של אחרים?

צא מהטלנובלה שאתה חי בה

ותן לאכול טוסט בשקט(טוסט עם בייקון שמבושל בחלב אימו).

עוד משהו, הדברים שציינת הם ממש לא הדברים הבסיסיים...

על 10 הדיברות שמעת?

אוכל מצות אבל מצידי שכל אחד ירביץ לאפה עם שווארמה לפני השינה :)

לא נכנס לאף אחד לצלחת .

:-*

פורסם

ומזכיר לנו היסטוריה נשכחת. - אתה מתכוון מונפצת. יציאת מצרים לא הייתה ולא נבראה.

שהם אלו שאוכלים חזיר והם אלו שלא שומרים על המסורת. - אכן סכנה חמורה מאין כמוה למדינה, שמתגמדת אל מול כל התרומה של רבים מהעולים. (גילוי נאות - אני עליתי מרוסיה).

הכשרות של ה"רבנות" אינה רצינית, ולכן בעלי-עסקים עם "כשרות של הרבנות" מוכרים לפעמים גם דברים אסורים.

מסיבה זו החרדים אוכלים רק כשרות של הבד"ץ [כל הכשרויות למהדרין: החת"ם סופר, העדה החרדית, בד"ץ, הרב מחפוד ועוד - כולם למהדרין]. ההבדל בין כשרות רגילה של "הרבנות" ובין כשרות למהדרין של הבד"ץ הוא הבדל שבין שמים וארץ. אצל הבד"ץ יש משגיחי כשרות במפעלים ושמגיעים לחנויות והכל עובר סינון דרכם כך שלא יצא לך לאכול דברים לא כשרים. אחר כך בא הניקיון [תולעים וכו.. וכו..]

זה למה הראו פעם בכלבוטק שהם קיבלו תעודת כשרות בד"צ למסעדה שלא קיימת. מעניין גם איך בכל העולם אנשים חיים לא רע בכלל בלי שום השגחת כשרות.

פורסם

אולי תפסיק כבר לפנות אלי?

יש בעיה לאכול חמור או סוס? לא תמות מזה.

כשרות קודם כל זה שחיטה נכונה ולא לעבור על איסורי תורה אחר כך בא הניקיון. זה לא אומר שכל מקום לא כשר הוא אינו נקי אבל מקום עם השגחה מהודרת עם משגיח צמוד יוצא שמירה יותר טובה.

פורסם
ומזכיר לנו היסטוריה נשכחת. - אתה מתכוון מונפצת. יציאת מצרים לא הייתה ולא נבראה.

נו הוא צודק תראה איך אתה מדבר....מה אתה עושה במדינה יהודית תגיד לי??

לך לאמריקה חיים שם טוב יותר מפה תאמין לי...אם לא הייתי יהודי גם אני הייתי נוסע :hi:

פורסם

אוכל מצות מתוך כבוד להורים בלבד. לא מאמין בזה ולא בדת וכשאני אחיה לבד אני לא אשמור על זה. אין לי שום בעיה עם דתיים וחרדים ושומרי מסורת וחצי מסורתיים ומסורתיים+ וכל הסוגים השונים, שכולם יחיו באמונתם וירגישו טוב עם עצמם.

פורסם

אני מצטער על זה בדיוק כמוך.

פורסם

תראה ברור שחילול שבת זה גם לא בסדר...אבל מה לעשות עם הדור של היום שהכל עובד על חשמל (טלוויזיה מחשב וכו')

אז מאוד קשה להימנע מהדברים האלה כל שבוע ולשמור שבת

אבל פסח זה פעם בשנה וזה גם לא כזה קשה...קיצר אתם סתם מפונקים

ועל הדיבור הזה שלך נראה לי שומרים לך כבר תא VIP בגהינום (אתה תיהיה מהחבר'ה של מדור 7) ;)

שבת כתוב בעשרת הדברות, זה יותר חשוב מפסח.

אתה זה שמפונק, אתה זה ששומר רק מה שנוח לך וקל לך. קשה לך להימנע מלשמור כל שבוע מתוקף אמונתך והחובות הבסיסיות באמונתך, אז אתה אומר שאתה לא מתכוון לעשות את זה בגלל שכולם ככה. ז"א שאתה סתם נגרר אחרי אנשים והולך אחרי דעה של אחרים כמו כבשה בעדר.

לי לא שומרים מקום בגהינום, לפי היהדות ישנם מספר דברים שצריך לחטוא בהם כדי להגיע לשם, ועל אף אחד מהם לא עברתי.

ובכלל, הפסקתי להאמין במעשיות ויצורים דמיוניים ביסודי בערך

ציטוט של: Clash ב היום בשעה 15:52:23

אשמח להזכיר לך שכמה שנים לפני זה את ה"מזרחיים", העלו "אשכנזים", שלא שמרו גם הם על הכשרות יתר על המידה.

פורסם

אתה חילוני! מה אתה מטיף? מה אתה מקשקש? שבת אתה שומר בכלל לפני שאתה פוזל לצלחות של אחרים?

צא מהטלנובלה שאתה חי בה

ותן לאכול טוסט בשקט(טוסט עם בייקון שמבושל בחלב אימו).

עוד משהו, הדברים שציינת הם ממש לא הדברים הבסיסיים...

על 10 הדיברות שמעת?

:-*

טוסט עם בייקון?!

טוב שלא אמרת ג'וק מעוך עם כפכף בתוך בגט ברוטב סוייה עם חתיכות רגלי צפרדע. :screwy::s07: :-X

פורסם

שוב, תקראו את התגובה שלי, לא מדובר פה כלל על כשרות מבחינתי.

פורסם

אלא?

מסורת?

סבבה, בשביל המסורת אני אוכל איזה מצה עם שוקולד פעם ב-.

פורסם

טוסט עם בייקון?!

טוב שלא אמרת ג'וק מעוך עם כפכף בתוך בגט ברוטב סוייה עם חתיכות רגלי צפרדע. :screwy::s07: :-X

אז עכשיו תתווכח איתו גם על טעם ?

פורסם

שבת כתוב בעשרת הדברות, זה יותר חשוב מפסח.

אתה זה שמפונק, אתה זה ששומר רק מה שנוח לך וקל לך. קשה לך להימנע מלשמור כל שבוע מתוקף אמונתך והחובות הבסיסיות באמונתך, אז אתה אומר שאתה לא מתכוון לעשות את זה בגלל שכולם ככה. ז"א שאתה סתם נגרר אחרי אנשים והולך אחרי דעה של אחרים כמו כבשה בעדר.

נו בסדר מה הקשר....כמו שרשמתי אני לך אני לא מצדיק את זה שלא שומרים שבת אז אל תבלבל ב'שכל

אבל פסח זה כזה קל לשמור ואתה לא שומר...כיאלו מה הקטע ש'ך אני לא מבין...אתה מאמין באלוקים או לא???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים