עבור לתוכן

אוכלים מצות או מפשירים פיתות? הדיון הרשמי

האם אתם אוכלים חמץ בפסח? 2,048 הצבעות

1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מצות.. למרות שזה לא משביע ונמאס מזה אחרי יומיים, אבל חייבים לשמור את החג ולעשות את המצווה הזאת :).

• תגובות 118
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן אבל יש להן טעם יותר יבש, אבל לפי המצוות עליך לאכול גם מצות.

ביום הראשון לפסח [אחר -כך גם יש משהו אבל לא כמו היום הראשון]

פורסם

אישית אני לא שאני מאלה ששומרים שבת וכל זה

מניח תפילין אני כה וכל הדברים הקטנים

פסח אני אוכל רק כשר

פורסם

אני אוכל מצות ,למרות שאחרי זה אני נותן ישיבה רצינית וארוכה מאוד בשרותים.

פורסם

איך אפשר להנות מהמופלטה בלי לאכול קודם מצות :hat:

פורסם

The Avatar :

למה אתה עושה את זה לעצמך? אתה לא מדייק בדברים ואז אתה מגיע לכתוב שטויות וזילזול -שזה קורה מחוסר ידע.

אתה רוצה לראות מה כתוב?

[או שאתה אוהב רק לקנטר]

אתה מוכן להסביר מה כל כך שטותי במה שהוא כתב ?

אגב, תעשה טובה - אל תתחיל לזיין לכולנו במוח עם ציטוטים באורך חמישה-עשר עמודים של רבנים שהפלצת מאתר האמת או משהו בסגנון. פשוט תסביר.

פורסם

מאיר מאיר ["ילד מתוק"] -חפש תחברים שלך.

פורסם

אתה מוכן להסביר מה כל כך שטותי במה שהוא כתב ?

אגב, תעשה טובה - אל תתחיל לזיין לכולנו במוח עם ציטוטים באורך חמישה-עשר עמודים של רבנים שהפלצת מאתר האמת או משהו בסגנון. פשוט תסביר.

הוא לא מזיין את המוח.

תרגיע בנאדם...

ולנושא, אפילו אם אתם (אני מדבר לאותם לא אוכלי כשר) לא אוהבים את פסח והמצות בכלל זה הזמן לבדוק את הסיבולת שלכם.

להיות תמיד מפונקים זה לא כיף, אני מנסה לגוון בין השניים כדי לא להגיע למצב שאני אגדל כבנאדם מפונק ואוכל מכל הטוב...

אגב, תאכלו מצה עם שוקולד זה מאוד טעים.

פורסם

The Avatar :

למה אתה עושה את זה לעצמך? אתה לא מדייק בדברים ואז אתה מגיע לכתוב שטויות וזילזול -שזה קורה מחוסר ידע.

אתה רוצה לראות מה כתוב?

[או שאתה אוהב רק לקנטר]

אני לא טוען שלכשרות יכולים להיות יתרונות מסויימים (אם כי אני חושב שלא חייבים כשרות בשביל היתרונות הללו, ובשביל זה יש משרד בריאות).

אני פשוט טוען שהיא לא מבטיחה איכות, ואת זה אמרת בעצמך.

אם אתה בעצם טוען ש"סוג" הכשרות משנה, אתה בעצם מסכים איתי. חותמת הגומי "כשר", אינה מבטיחה דבר.

אז נכון, ישנם רבנים מסויימים שבאמת ידאגו לפיקוח אמיתי ולא יסכימו ששמם יהיה על משהו לא מושלם. סבבה. אז מה?

יש גם כאלה שלא- וזהו.

אז אתה אומר שיש רבנים מסויימים שאפשר לסמוך עליהם, אבל לא כולם כאלה. אוקיי.

באותה מידה אני יכול להגיד שאנחנו צריכים לסמוך על בעל העסק עצמו שידאג להייגנה ראוייה.

באותה מידה אני יכול להגיד שאנחנו סומכים על משרד הבריאות שיספק פיקוח ראוי. וכן הלאה.

FULL GAZ,

בשביל לבדוק את הסיבולת שלנו שירתנו בצבא. אני לא צריך מבחנים. למה לי לבחון את הסיבולת שלי?

אולי תבדוק קצת מה הסיבולת שלך. אל תהיה מפונק וצפוני, מה זה צריך להיות?!

לך תישן שבועיים על הרצפה בלי מזרן. תעשה לעצמך שבועיים בחורף בלי שמיכה. לך תאכל קצת מזון רקוב כדי שהגוף שלך יפתח מערכת עיכול ראוייה לשמה.

זהו! הכרזתי על כך שמספיק להיות מפונקים!!!!

אני לא לא אוכל מצות כי זה "קשה" (תרתי משמע :cool2:). אני לא אוכל מצות בגלל הסיבה הפשוטה- מבחינתי אין שום סיבה לשנות את אורך חיי הרגיל בזמן שבו אנשים מסויימים החליטו שצריך להתנהג בצורה מסויימת. זה הכל.

פורסם

מאיר מאיר ["ילד מתוק"] -חפש תחברים שלך.

חמוד, אם אתה לא מוכן לבסס את הטיעונים שלך (יותר כמו הטפות), אז לך ותתקע את הדיקטים שאתה כל כך אוהב. זה ימנע ממך לדבר, לפחות.

ולנושא, אפילו אם אתם (אני מדבר לאותם לא אוכלי כשר) לא אוהבים את פסח והמצות בכלל זה הזמן לבדוק את הסיבולת שלכם.

להיות תמיד מפונקים זה לא כיף, אני מנסה לגוון בין השניים כדי לא להגיע למצב שאני אגדל כבנאדם מפונק ואוכל מכל הטוב...

מאיפה לעזאזל הסקת שמי שלא אוכל מצות מפונק ? יש לך מושג מה אני אוכל שאתה קורא לי מפונק ? נו באמת...

פורסם

למה לי לאכול כשר בכלל :nixweiss:

ואין צורך להפשיר, אפשר לקנות

BlaCk - DiAmOnD, האם אתה שומר שבת? כי כל מי שלא שומר שבת הרבה יותר "גוי" ממי שאוכל חמץ בפסח.

תראה ברור שחילול שבת זה גם לא בסדר...אבל מה לעשות עם הדור של היום שהכל עובד על חשמל (טלוויזיה מחשב וכו')

אז מאוד קשה להימנע מהדברים האלה כל שבוע ולשמור שבת

אבל פסח זה פעם בשנה וזה גם לא כזה קשה...קיצר אתם סתם מפונקים

ועל הדיבור הזה שלך נראה לי שומרים לך כבר תא VIP בגהינום (אתה תיהיה מהחבר'ה של מדור 7) ;)

פורסם

כן, אנחנו סתם מפונקים.

אנחנו פשוט שומרים מה שלא קשה והוא רק פעם בשנה, ועל מה שממש קשה, כי הוא כל שבוע ואי אפשר, מוותרים.

:bash:

ורגע, אתם בעצם טוענים שקבצנים מטונפים שחיים ברחובות אירופה, לדוגמה, הם בעצם מפונקים כי הם לא יטרחו לאכול רק מצות בשבוע הקרוב?

פורסם

FULL GAZ,

בשביל לבדוק את הסיבולת שלנו שירתנו בצבא. אני לא צריך מבחנים. למה לי לבחון את הסיבולת שלי?

אולי תבדוק קצת מה הסיבולת שלך. אל תהיה מפונק וצפוני, מה זה צריך להיות?!

לך תישן שבועיים על הרצפה בלי מזרן. תעשה לעצמך שבועיים בחורף בלי שמיכה. לך תאכל קצת מזון רקוב כדי שהגוף שלך יפתח מערכת עיכול ראוייה לשמה.

זהו! הכרזתי על כך שמספיק להיות מפונקים!!!!

אני לא לא אוכל מצות כי זה "קשה" (תרתי משמע :cool2:). אני לא אוכל מצות בגלל הסיבה הפשוטה- מבחינתי אין שום סיבה לשנות את אורך חיי הרגיל בזמן שבו אנשים מסויימים החליטו שצריך להתנהג בצורה מסויימת. זה הכל.

אתה גר במדינה יהודית.

גם אצל הנוצרים אנשים מתנהגים בהתאם למנהגם וגם אצל המוסלמים.

Take it OR leave it.

גדלתי בתור יהודי חילוני, אני עושה כל דבר בסיסי שיהודי עושה, לשמור כשרות, לא לערבב בשר וחלב וכו'....

כך גדלתי וכך אני מבין, אתה צריך להודות לאותם אנשים (החרדים) שיש אצלנו חגים, כי בגללם היה לך חופשות כשהיית עוד תלמיד בביה"ס. ;)

פורסם

OK

i'm leaving it.

:nixweiss:

(מה אמור לקרות עכשיו?)

ו-וואו, ממש סיבה מצויינת לשמור מצוות. כי יוצא מזה חופש. ::)

גם הרי ידוע שהחופש הכי גדול בשנה אצל התלמידים, החופש הגדול, הוא הרי חד דתי.

כנ"ל חופשת הקיץ של ה 3 חודשים שאני אצא אליה עוד כמה זמן. כמה טוב שיש חרדים.

פורסם

הדיון הרשמי? :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים