עבור לתוכן

אוכלים מצות או מפשירים פיתות? הדיון הרשמי

האם אתם אוכלים חמץ בפסח? 2,048 הצבעות

1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני מצאתי את הפיתרון האולטימטיבי למי שלא אוהב מצות אבל לא רוצה לאכול חמץ:

פריכיות אורז! אמנם יש לזה טעם של קלקר למי שלא אוהב, אבל אני מעדיף את זה על מצות...

• תגובות 118
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

והאשכנזים הם הדויסלח הכי מאמינים תאמין לי יש כאלו שלא ויש כאלו שכן אבל הויסלח הכבדים זה רק אשכנזים.

בולשיט. וכן, אני שומר כשרות.

פורסם

אני רוצה להגיד לך שאני כבר כמה שנים גר ליד שופרסל דיל ואני הולך לשם כל יומיים בערך ואני לא רואה אצלם דברים חריגים כאלה כמו חתולים.

ואפשר לראות את מאחורי הקלעים בקלות.

מצטער הטענה שלך לא ממש משנה שינתה את דעתי.

תרשה לי לספר לך את האמת.

בתור אחד שבא ממשפחה שבענף האוכל כבר כמה דורות, ויצא לי להכיר כמה מקומות שמכשירים כמויות מטורפות של בשר, כמו גם מקומות שמאחסנים מטפלים ומשווקים אותם, אני יכול לומר לך שאם כל הכבוד לכשרות (ואין כבוד) מבחינת תברואה לא חסר מה לשפר ויש מקרים שמראם מטריד את הדעת.

עסק זה עסק והם עובדים בשביל להרוויח, חוקי הכשרות שלעצמם לא מכסים את כל הדברים שאדם מודרני במבט ביקורתי תוהה על מה שנובע בסופו (ותחילתו) של דבר מחלוקת המשקל שנותנים לחשיבות מכלול האלמנטים.

פורסם

אין כזה דבר שמצווה יותר "כבדה" מהשנייה... אין להן רמה אם אתה רוצה אתה עושה אם לא אז לא לא קרה כלום

פשוט שטויות!

תיסגרו את הנושא זה נגרר לדברים מטומטמים...

פורסם

שבת נחשבת חמורה יותר

חילול שבת = סקילה

חמץ בפסח = כרת (מיתה בידי שמיים)

פורסם

אוכל מצות וכריות כשרות לפסח(הדגני בוקר למי שלא קישר)

פורסם

במשפחה המוצמצת אוכל חמץ=פיתות

במשפחה המורחבת אוכל מצות וכו' כי הם שומרים

פורסם

אוכל מה שבא לי.

פורסם

תרשה לי לספר לך את האמת.

בתור אחד שבא ממשפחה שבענף האוכל כבר כמה דורות, ויצא לי להכיר כמה מקומות שמכשירים כמויות מטורפות של בשר, כמו גם מקומות שמאחסנים מטפלים ומשווקים אותם, אני יכול לומר לך שאם כל הכבוד לכשרות (ואין כבוד) מבחינת תברואה לא חסר מה לשפר ויש מקרים שמראם מטריד את הדעת.

עסק זה עסק והם עובדים בשביל להרוויח, חוקי הכשרות שלעצמם לא מכסים את כל הדברים שאדם מודרני במבט ביקורתי תוהה על מה שנובע בסופו (ותחילתו) של דבר מחלוקת המשקל שנותנים לחשיבות מכלול האלמנטים.

מסכים.

הטענה באופן כללי מגוכחת. רוב רובם המוחלט של בתי העסק שעוסקים בבשר (כל שלב שהוא) בעולם המערבי אינם כשרים.

האם 90% (נגיד) מן העולם המערבי אוכלים בשר "מטונף" ו"מזוהם" מדי יום ביומו? מה אני אגיד...לא נשמע לי סביר במיוחד (כי אם זה היה נכון הם לא היו ממש חיים איתנו כרגע).

לא חסרים גם מקומות כשרים שמשרד הבריאות והשלטון המקומי מצאו בהם ליקויים.

דבר נוסף שאני לא מבין, הוא באמת כל הלחמניות והלאפות הכשרות.

אלו באמת מראים עד כמה הדת (ובעיקר האנשים ששומרים אותה, כביכול) מטומטמת.

כאילו, נגיד שאלוהים אסר עלינו לאכול לחם וכו' ועלינו לאכול מצות כי בני ישראל לא היו מסוגלים להכין לחם (כלומר בצק שתפח) במדבר. אוקיי.

אז מה הקטע בדיוק בכן לאכול אוכל תפוח במידה מסויימת? כאילו...כן, אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אבל היי- אבל אפשר פשוט לאכול את אותה גברת בשינוי אדרת כי איזה רבי מצחין אמר והכל יהיה בסדר!! איך תיחמנו אותו!

בסופו של דבר כל הלחמניות האלו עשויות ממצות מפפוררות (קמח מצה) אשר פשוט השתמשו בהן במקום בקמח "רגיל".

ההבדל הוא סתם שהם היו בעבר מצות (שזה כאילו מה שצריך לאכול), אבל עכשיו זה כבר לא מצה, אבל בגלל שזה פעם היה מצה, זה בסדר. :s07::bash:

פורסם

מה אתה מיתפלא ?

כל המניע של הדת הוא להרוויח עוד כסף

פורסם

The Avatar :

לא חסרים גם מקומות כשרים שמשרד הבריאות והשלטון המקומי מצאו בהם ליקויים.

ברור שלא חסר -כי יש הרבה סוגי כשרויות -תחשוב לבד למה רוב החרדים לא אוכלים כשר אלה מהודר

דבר נוסף שאני לא מבין, הוא באמת כל הלחמניות והלאפות הכשרות.

אלו באמת מראים עד כמה הדת (ובעיקר האנשים ששומרים אותה, כביכול) מטומטמת.

כאילו, נגיד שאלוהים אסר עלינו לאכול לחם וכו' ועלינו לאכול מצות כי בני ישראל לא היו מסוגלים להכין לחם (כלומר בצק שתפח) במדבר. אוקיי.

אז מה הקטע בדיוק בכן לאכול אוכל תפוח במידה מסויימת? כאילו...כן, אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אבל היי- אבל אפשר פשוט לאכול את אותה גברת בשינוי אדרת כי איזה רבי מצחין אמר והכל יהיה בסדר!! איך תיחמנו אותו!

בסופו של דבר כל הלחמניות האלו עשויות ממצות מפפוררות (קמח מצה) אשר פשוט השתמשו בהן במקום בקמח "רגיל".

ההבדל הוא סתם שהם היו בעבר מצות (שזה כאילו מה שצריך לאכול), אבל עכשיו זה כבר לא מצה, אבל בגלל שזה פעם היה מצה, זה בסדר.

למה אתה עושה את זה לעצמך? אתה לא מדייק בדברים ואז אתה מגיע לכתוב שטויות וזילזול -שזה קורה מחוסר ידע.

אתה רוצה לראות מה כתוב?

[או שאתה אוהב רק לקנטר]

פורסם

שטויותתת!

אני אוכל מצות

פורסם

רק מצות!!

פעם בשנה לאכול מצות לא נראה לי סבל רציני...

פורסם

מה עם לחמניות כשרות לפסח? (מקמח מצה) מסכן מי שמפספס :xyxthumbs:

פורסם

מה עם לחמניות כשרות לפסח? (מקמח מצה) מסכן מי שמפספס :xyxthumbs:

כן אבל יש להן טעם יותר יבש, אבל לפי המצוות עליך לאכול גם מצות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים