עבור לתוכן

אוכלים מצות או מפשירים פיתות? הדיון הרשמי

האם אתם אוכלים חמץ בפסח? 2,048 הצבעות

1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

השאלה היא אם אתה אוכל חמץ בפסח כך שגם אם אתה אוכל גם מצות וגם לחם, אתה עדיין אוכל חמץ בפסח.

• תגובות 118
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל ברור שמבחינת היהדות יש דברים יותר חשובים ופחות חשובים

למשל,

חשוב להקפיד על קיום תעניות (ימי צום - כמו יום כיפור וט' באב), אבל פיקוח נפש (כלומר, אם אתה חייב לשתות כי אחרת זה מסכן את החיים שלך)

דוחה קיום תענית

פורסם

היתרונות של המצות זה

אם יש קלקול קיבה מערב פסח

מצה עם שוקולד

ולביבות מצות

כל השאר זה פשוט לחם או פיתות

פורסם

למעשה לא לשמור שבת זה יותר גרוע מלא לצום בפסח

ולהתגלח זה יותר גרוע פי כמה מאיכלת חזיר ..

להתגלח בתער זה הכוונה. כל שערה בתער [כמובן איפה שאסור =5 אכילת חזיר]

שבת יותר חמור -אבל אתה יודע מה עונשו של האדם האוכל חמץ? מספיק קשה.

מה הקשר לצום בפסח? אתה בטח מבולבל.

פורסם

תודה לאל על טיב טעם :lol:

טיב טעם = :puke:

טיב טעם מגדלת חיידקים על הבשרים שלהם, היה פעם כתבה בכלבוטק שבשר שעבר אצלם את התוקף הם שמים אותו בחומץ...

טיב טעם זה מקום מיוחד (הרבה מוצרים טעימים) אבל השמירה על כשרות היא איננה וברגע שזה עובר את התוקף הם שמים ז*ן אחד ענק ומנסים כל מיני דרכים לעקוף את זה.

בכל מקרה, הרגל שלי לא יותר תדרוך שם.

פורסם

^^

נכון, ברגע שאין כשרות בעיקר כשרות חזקה אממ יכולים לעשות כרצונם בבשר -כולל אכילת בשר חמור וכדומה :lol:[רצית כבש קיבלת סוס =יותר זול]

כמובן אוכל מצות- אבל כבר לא קשה לא לאכול חמץ היום כל דבר עושים כשר לפסח חטיפים,עוגיות וכו' וכ'..ו ממש מכל דבר.

פורסם

טיב טעם מגדלת חיידקים על הבשרים שלהם, היה פעם כתבה בכלבוטק שבשר שעבר אצלם את התוקף הם שמים אותו בחומץ...

טיב טעם זה מקום מיוחד (הרבה מוצרים טעימים) אבל השמירה על כשרות היא איננה וברגע שזה עובר את התוקף הם שמים ז*ן אחד ענק ומנסים כל מיני דרכים לעקוף את זה.

תראה, אני אומנם לא קונה בטיב טעם (בכלל לא זכור לי שהייתי אם, אפילו לא פעם אחת) אבל אני לא חושב שאצל המתחרים כמו מגה ושופר סל יותר נקי.

ורוני, המשגיח כשרות לא שווה כלום, והיה על זה הרבה כתבות בעיתונים של מקרים של העלמת אין בתמורה לכסף.

מה גם שזה מייקר את המחיר כי כשאתה קונה אוכל עם חותמת של כשרות אתה צריך לממן משכורת למשגיח (ולכל הרבנות :D).

פורסם

גם על הכשרות לא הייתי סומך יותר מדי

כבר תפסו שחיטה כשרה של חמורים בשוק הכרמל.

ובכלל

קשה להאמין שיש מישהו שלא אכל חמור/סוס/גמל

אכלת שווארמה / שיפוד במסעדה ערבית ...

פורסם

קיבה רגישה. מפשיר פיתה/לחם. :s05:

פורסם

אם תפסו בשחיטה כשרה [וכמובן יש הרבה סוגי כשרויות- לכן רוב חרדים הולכים על הכי מהודר]

אז שוב אם תפסו בשיחטה כשרה אז כל שכן שלא בכשרה [קל -וחמור]

מניסיון בכשרות מהודרת [בבשר -הרב לנדא זה כשרות חבל על הזמן]

עולה יותר כסף? אבל יותר נקי .

פעם שלא הייתי כל כך שומר כשרות [חזיר כמובן לא אבל ידוע שכל מיני חטיפים ושוקולדים עשוים ממנו :smile1:]

בקיצקץ שהייתי אוכל במקום חילוני שווארמה[לבשר היה טעם מוזר נראה לי סוס :silly:]

ועכשיו שאוכל במהודר ממש יש הבדל בסוג הבשר.

איך אני זוכר את זה הייתי עם חבר נגסתי רק פעם אחת והלכתי להקיא .......[זה היה קורה לרוב שאוכל במקום לא כשר או רק כשר" בהשגחת הרב חומוס"]

יש בדיחה ידועה [למרות שהיא גם נמצאת בשטח] אדם מגיע לחנות שווארמה, שואל את המוכר המקום כשר? עונה בעל החנות מה יש לך ברור כשר אתה לא רואה יש פה תמונות של צדיקים הבבא -סאלי ,אותו אדם משיב למוכר -תאמת אם הבבא סאלי היה עומד פה ממקומך ואתה היית בתמונה הייתי אוכל.

פורסם
:s07:
פורסם

מה אתה חושב הולך במקומות אחרים? אם יש רב זה רק יותר גרוע - חוקי כשרות לא תמיד תואמים כללים בסיסיים בשמירה על בשר. ישנם סיפורים שבשר עומד שעות בשמש עד שכבוד הרב יואיל בטובו לתת חותמת כשר.

לגבי הכתבה בכלבוטק - ראיתי את הכתבה עם החתולים בטיב טעם, אך ממידת ההגזמה שם, אני יכול להסיק גם על כתבות אחרות. ידוע הרי שבמקומות עם כמויות מזון כאלו, או שיהיו חתולים או שיהיו עכברושים. כל אחד ומה שהוא מעדיף.

כמובן אוכל מצות- אבל כבר לא קשה לא לאכול חמץ היום כל דבר עושים כשר לפסח חטיפים,עוגיות וכו' וכ'..ו ממש מכל דבר.

עוד מעט יהיה גם לחם כשר (לחמניות נראה לי כבר יש), ואז נוכל לתחמן את אלוהים עד הסוף.

פורסם

מממ אוכל כשר...מכשיר את הבית וכו'...

פורסם

הייתי שמח לאכול פיתות אבל בליל הסדר ושביעי של פסח אני אצל קרובים שחלקם דתיים, ובחול המועד אני מארח חברים ומשפחה שחלקם שומרים כשרות אז אני יוותר על חמץ פעיל בבית לשבוע.

אולי אני יקפוץ ליפו מתי שהוא במהלך החג בשביל פיתות חומוס צ'יפס סלט גראפצס סיגריה. essen29.gif

פורסם

מה אתה חושב הולך במקומות אחרים? אם יש רב זה רק יותר גרוע - חוקי כשרות לא תמיד תואמים כללים בסיסיים בשמירה על בשר. ישנם סיפורים שבשר עומד שעות בשמש עד שכבוד הרב יואיל בטובו לתת חותמת כשר.

לגבי הכתבה בכלבוטק - ראיתי את הכתבה עם החתולים בטיב טעם, אך ממידת ההגזמה שם, אני יכול להסיק גם על כתבות אחרות. ידוע הרי שבמקומות עם כמויות מזון כאלו, או שיהיו חתולים או שיהיו עכברושים. כל אחד ומה שהוא מעדיף.

אני רוצה להגיד לך שאני כבר כמה שנים גר ליד שופרסל דיל ואני הולך לשם כל יומיים בערך ואני לא רואה אצלם דברים חריגים כאלה כמו חתולים.

ואפשר לראות את מאחורי הקלעים בקלות.

מצטער הטענה שלך לא ממש משנה שינתה את דעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים