עבור לתוכן

מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

התקבלתי למדעי המחשב בכמה מוסדות אבל הרקע המתמטי שלי הוא 4 יחידות ורציתי לדעת אם יש פה כאלה שגם להם יש 4 יחידות והם הצליחו לשרוד את הקורסים הקשים של סמסטר א' בחדו''א 1, אלגברה ליניארית, אינפי' וכו'.

פורסם

אין קשר בין החומר של הבגרות לחומר של הקורסים האלו.

פורסם
  • מחבר

בטח שיש.

עדיין החומר התיכוני הוא הבסיס מתמטיקה של מדעי המחשב.

אתה רוצה להגיד לי שבקורסים האלה אין צורך לדעת חוקי חזקות, פתיחת סוגריים, נגזרות וכל השטויות שלומדים בתיכון?

פורסם

בטח שצריך לדעת את הדברים הבסיסים שאתה ציינת(באותה מידה אתה יכול לשאול אם 2 יחדיות לשון שעשית מספיקות לך בשביל ללמוד באוניסרסיטה- כי הרי אתה צריך לדעת לקרוא) ....אבל מבחינת המתמטיקה שאתה תלמד בתואר הידע של 4/5 יחדות בגרות הוא אפסי!!!

פורסם

בטח שיש.

עדיין החומר התיכוני הוא הבסיס מתמטיקה של מדעי המחשב.

להיפך, החומר שלומדים באוניברסיטה הוא הבסיס למתמטיקה שלומדים בתיכון. כן, צריך לדעת לעשות חיבור וחיסור, לפתוח סוגריים וחוקי חזקות (למרות שיותר חשוב חוקי לוגריתמים). נגזרות בטח שלא, כי זה נושא שעוברים עליו בכל מקרה מהתחלה ועד הסוף בחדוא 1.

פורסם

המשעשע הוא ש85% מהמתמטיקה הגבוהה היא למעשה חזרה למתמטיקה התיכונית ואפילו היסודית אבל עם תוספת של ביסוס מוגזם והכללה לא ברורה + קישור בין תחומים.

פורסם

זה נכון שלומדים בעצם את המתמטיקה לעומק ואת כל ההוכחות שבסופו של דבר מגיעות לחומר שמכירים

אבל זה הרבה יותר מתקדם והרמה לעומת התיכון היא שונה לגמרי.

בתיכון הכל טכני, פה הכל חשיבה.

פורסם

^^

פורסם
  • מחבר

וכל מי שהגיב, דיבר מניסיון?

פורסם

אני לומד באו"פ מדעי המחשב סיימתי בהצלחה שתי קורסים במתמטיקה והסימסטר הזה עושה איזה עוד קורס במתטיקה

ואני אומר לך בוודאות שאם יש לך רקע של 4 יח אז מן הסתם אתה בקיא בכל חוקי האלגברה משוואות וכולי

כל השאר כבר ילמדו אותך אז אין לך מה לדאוג

פורסם
  • מחבר

אני לומד באו"פ מדעי המחשב סיימתי בהצלחה שתי קורסים במתמטיקה והסימסטר הזה עושה איזה עוד קורס במתטיקה

ואני אומר לך בוודאות שאם יש לך רקע של 4 יח אז מן הסתם אתה בקיא בכל חוקי האלגברה משוואות וכולי

כל השאר כבר ילמדו אותך אז אין לך מה לדאוג

קצת שכחתי מהחומר של הבגרות האמת.

פורסם

לא צריך יותר מזה ,רק קח בחשבון שליניארית אינפי חדווא ושאר מרעין בישין הם לא קורסים קלים אבל לא בשמים

תלמד טוב טוב ותצליח בע"ה או לפחות תעבור .....ואת הממוצע תשפר בקורסים קלילים יותר

פורסם

ידידי, כדי להתחיל ללמוד קורסים במתמטיקה (לפחות בעברית ששם המדמחניקים לומדים עם המתמטיקאים) אין שום צורך בידע קודם. אתה אפילו לא צריך להכיר את המספרים ואת פעולות האריתמטיקה. הכל יוגדר, וכל החוקים שאתה מכיר יוכחו, ולכן לא צריך לדעת כלום, וזה כתוב אגב בכל מבוא של ספר באינפי.

פורסם

זאת ההצעה שלי: קח סילבוס של 5 יח"ל, ותתחיל לעבור עליו פרק פרק. הפרקים המשמעותיים הם מרוכבים, וקטורים וחדו"א, הגאומטריות השונות פחות. יותר מזה לא צריך, אבל אם בכל זאת, לפחות הטכניון מציע קורס "רענון" במתמטיקה למתקבלים.

בהצלחה!

פורסם

מלמדים כמעט את כל הדברים מההתחלה עם ההוכחות, אם אתה רוצה לבוא מוכן תחזור קצת על החומר של לוגריתם, וקטורים ונגזרות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים