עבור לתוכן

האם יש בעיות במעבר מ-dual boot ל-single boot?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

בחודש הבא אני מתכוון לקנות מחשב ואני מתלבט מאד בנושא ה-OS. הדבר היחיד שהחלטתי הוא שהיא תהיה 64 ביט בגלל נושא הזיכרון. מה שעדיין לא החלטתי זה איזה OS לשים. מצד אחד, אני מאד רוצה לינוקס אבל מצד שני אני מאד חושש שלא הכל יעבוד חלק. כדי לפתור את הבעיה חשבתי להתקין את שתיהן, להתקין את כל התוכנות שאני רוצה על שתיהן, לעבוד עם זה כמה חודשים ולראות אם הכל עובד חלק. אם הכל עובד חלק בלינוקס (אובונטו) אני אמחק את ה-OS של החלונות. אם לא, אני אמחק את הלינוקס.

האם מישהו עשה את זה? האם עלולה להווצר בעיה אחרי ההסרה?

תודה מראש.

פורסם

אחרי הסרת חלונות אתה רק מעיף את השורות הקוד שמעלות את חלונות מהקובץmenu.lst, בעיה יחידה שיכולה להיווצר פה, זה אם ה GRUB יושב במחיצה של חלונות, כי אז אתה עלול לדרוס אותו, את זה מתקנים על ידי התקנת GRUB מחדש שזה פועלה שלוקחת 5דקות.

אחרי הסרת לינוקס אני מעלה את דיסק ההתקנה של חלונות, נכנס למצב REPAIR ועושה FIX MBR אם תדרוס אותו. (מתייחס לגבי WIN XP, לא יודע איך בויסטה ו 7 לתקן את ה MBR)

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות אבל מה זה MBR ו-GRUB?

פורסם

MBR = Master Boot Record

זה ה 512 בית ראשונים של הדיסק שבו יושב ב BOOT LOADER של מערכת ההפעלה (GRUB לדוגמא)

GRUB כנאמר לעיל הוא BOOT LOADER של מערכות הפעלה אשר עומדות בסטנדרט של MULTIBOOT כגון לינוקס. אם זה מקל עליך זה התוכנה שכשאתה מדליק את המחשב נותנת לך אפשרות לבחור איזה מערכת הפעלה לעלות.

תרשה לי לשאול אותך יש סיבה מסויימת שאתה רוצה להתקין לינוקס? עבדת פעם עם לינוקס?

פורסם
  • מחבר

תרשה לי לשאול אותך יש סיבה מסויימת שאתה רוצה להתקין לינוקס?

אני כל הזמן עם חלונות - גם בבית וגם בעבודה - ומאד לא אוהב אותה. הסיבה העיקרית היא שהיא מאד לא יציבה. לפחות פעם בשבוע אני מתקשר למרכז התמיכה כדי לפתור בעיות. חלקן קורה שוב ושוב וזה פשוט מרגיז אותי. חוץ מזה, יש בי אהדה עקרונית לרעיונות נון-קונפורמיסטים בכלל ולרעיון של קוד פתוח בכלל.

עבדת פעם עם לינוקס?

לא כ-OS אבל אני עובד המון עם יוניקס בעבודה (ברמה בסיסית, לא של אדמיניסטרטור).

פורסם

סבבה אז אתה מוזמן לנסות לינוקס, רק קח בחשבון שזה לא יפתור לך את הבעיות של חלונות, כי לינוקס היא לא תחליף לחלונות, היא מערכת אחרת לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אני יודע. אני מרוויח יציבות ומפסיד תאימות להמון דברים.

אבל אם הבנתי נכון אז אין שום בעיה במעבר הזה, נכון?

פורסם

אני יודע. אני מרוויח יציבות ומפסיד תאימות להמון דברים.

אבל אם הבנתי נכון אז אין שום בעיה במעבר הזה, נכון?

אין בעייה, ואתה מפסיד בעיקר תאימות עם משחקים וCAD.

אם אתה חושש פשוט תשאר בDUAL BOOT. גם לי יש תצורה כזו ופעם בכמה חודשים אני עושה בו לחלונות.

פורסם
  • מחבר

תאימות למשחקים לא מעניינת אותי. אני לא אוהב משחקי מחשב.

מה זה CAD? ר"ת של Computer Aided Design? אם כן, זה גם כן לא רלוונטי עבורי.

מה שכן רלוונטי עבורי זה בעיה של התקנת תוכנות עריכת צילום. למשל משהו כזה:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=15211

DPP זו תוכנה שימושית מאד עבורי ואני ממש לא בטוח שאוכל להשלים את ההתקנה ידנית.

פורסם

האם היא מספקת משהו שGIMP לא מספקת?

פורסם
  • מחבר

אין לי שמץ של מושג. כשיהיה לי לינוקס אני אדע. :)

אגב, DPP זו התוכנה של קנון שבאה עם המצלמה.

פורסם

יש גם GIMP לחלונות, כך שתוכל להתרשם בינתיים.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת. אני רק מקווה שאסתדר איתה. לא אהבתי את פוטושופ בכלל ה-GUI ועכשיו מצאתי את זה.

http://www.haaretz.co.il/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=5&itemNo=953187

"השורה התחתונה: GIMP מתאימה למשתמשים מקצועיים ולמשתמשים חובבנים, שיש להם ניסיון בעבודה עם תוכנות גרפיות. הבעיה היא ממשק המשתמש המסובך למדי."

פורסם

אם אתה לא משתמש באפשרויות "מתקדמות" של תוכנה כמו white-balance, sharpen וכו' אז גם יש תוכנות יותר בסיסיות בלינוקס.

בעקרון GIMP היא ברמת העצמה של פוטושופ. מי שמתלונן עש הממשק שלה הוא בעיקר משתמשי פוטושופ שפשוט רגילים למשהו קצת אחר.

פורסם
  • מחבר

ננסה. מה יש לי להפסיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים