עבור לתוכן

המלצה לטלויזיה+מגבר+רמקולים- 10k

Featured Replies

פורסם

שלום.

מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתית- שתחובר למחשב htpc.

מרחק ישיבה מהטלויזיה- כ-3.5 מטר.

צפייה בעיקר בתכני לווין. בעתיד לבטח יותר תכני hd.

לגבי טלויזיה- הכוון הוא כנראה פלזמה panasonic pv80.

נשאר לבחור מגבר ורמקולים, שישמשו גם לשמיעת מוסיקה ורדיו. את המגבר נחבר כנראה לפטיפון.

אשמח לעזרתכם, לקנייה עוד לפני החג.

נדב

פורסם

קשה לי להמליץ לך על דגמים מסויימים, אבל כמה טיפים:

1. אם הטלויזיה תהיה מחוברת למחשב עדיף יותר LCD מאשר פלזמה (לא חובה, אבל עדיף מכמה סיבות).

2. לגבי רמקולים, מכיוון שישמשו לקולנוע ביתי אז יש עדיפות לרצפתיים מאשר על מדפיים, בגלל באסים יותר מוצלחים וסאונד עם יותר "נוכחות".

3. מכיוון שאתה מתכוון להשתמש בפטיפון, שים לב טוב שאכן תהיה למגבר כניסת יעודית לפונו, היום זה די נדיר, במיוחד במגברים הלא יקרים. אחרת תצטרך לקנות פונוסטייג וזה סתם ייקר את העלות (למרות שזה יכול להיות עדיף מבחינת איכות, תלוי בחלוקת התקציב).

4. למרחק צפיה שלך עדיף מסך בגודל של כ 42"

5. אם אתה מעוניין במערכת רמקולים סראונד, איכות הסאונד תהיה הרבה פחות טובה מאשר מערכת רמקולים סטריאו באותו תקציב. ומכיוון שהתקציב שלך לא יותר מדי גדול (כי אתה צריך לחלק אותו למסך, מגבר ורמקולים) אז לדעתי אם חשוב לך גם איכות הסאונד במוזיקה ולא רק סרטים, זאת אפשרות עדיפה יותר בעיני.

פורסם
  • מחבר

ראשית רוב תודות על התגובה.

התייחסות:

1. בחרתי בפלזמה כי רוב הצפייה היא בשידורי לווין. לא יעשה שימוש נרחב במחשב לגלישה, בטח שלא למשחקים (אלא לאחסון, הקלטה ועריכה).

לפי המידע שקראתי עדיפה עבורי פלאזמה. בכל מקרה אשמח להמלצות לכאן ולכאן.

2. קיבלתי, אשמח להמלצה על רמקולים רצפתיים, זוג קדמיים ואולי גם סאבוופר. לא מדובר על מערכת סראונד בתקציב כזה.

3. יש לי מגבר לפטיפון.

אשמח להמלצה גם על מגבר, במסגרת התקציב.

בתודה, נדב

פורסם

רגע אז לא הבנתי, בכמה רמקולים אתה מעוניין? כתבת שאתה לא רוצה סראונד (בצדק לדעתי בתקציב הזה), אבל מצד שני כתבת רצפתיים, קדמיים וסאב?

לדעתי בתקציב הנוכחי תתחיל עם שני רצפתיים ומגבר סטריאו. בעתיד תוכל תמיד להוסיף עוד רמקולים ולהפוך את המערכת לסראונד (אם כי זה זה ידרוש מגבר רב-ערוצי).

לגבי המלצה על דגם מסויים, באיזה תקציב מדובר? איך בדיוק אתה מתכוון לחלק את התקציב?

אני הייתי בתקציב הזה משקיע משהו כמו 4K במסך, ו 6K למערכת סטריאו. משהו כמו 3.5 לרמקולים ו 2.5 למגבר.

אגב, המלצה שלי. נסה לקנות את כל המערכת בחנות אחת (רצוי מאוד חנות שמתמחה בקולנוע ביתי\מערכות סטריאו, ולא ברשתות למוצרי חשמל שונות שלא מבחינים בין טוסטר לבין רסיבר), ככה תקבל מן הסתם הנחה גדולה למדי על הקניה שלך.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי. כשכתבתי קדמיים התכוונתי לרצפתיים. על סאב אתה ממליץ לוותר בשלב זה?

התקציב הוא 10k כולל הכל. אני מניח שהמחיר של הטלויזיה (לפני הנחות וכו') הוא כ5.5k. מגבר אני לא אשדרג בעתיד. מה שיקנה עכשיו ישמש בבית ל-5-10 שנים הקרובות. אשמח גם להמלצות על חנויות ספציפיות אם אפשר.

שוב תודה, נדב

פורסם

טעות שלי. כשכתבתי קדמיים התכוונתי לרצפתיים. על סאב אתה ממליץ לוותר בשלב זה?

התקציב הוא 10k כולל הכל. אני מניח שהמחיר של הטלויזיה (לפני הנחות וכו') הוא כ5.5k. מגבר אני לא אשדרג בעתיד. מה שיקנה עכשיו ישמש בבית ל-5-10 שנים הקרובות. אשמח גם להמלצות על חנויות ספציפיות אם אפשר.

שוב תודה, נדב

אני ממליץ בחום על מערכת סטריאו (כלומר שני רמקולים בלבד, עדיף רצפתיים, ומגבר סטריאו ייעודי) ולא סראונד בתקציב הזה, אם אכן חשובה לך האיכות במוזיקה. זוג רצפתיים טוב ייתן לך סאונד מספיק "דרמטי" גם לסרטים, ולעומת זאת מערכת סראונד בתקציב הנוכחי תהיה ירידה מאוד גדולה באיכות.

חנות שאני יכול להמליץ עליה היא פיוז בגבעתיים. מאוד מקצועיים ואדיבים, וגם טובים בלתת ייעץ והכוונה לכל תקציב. הם מתמחים בעיקר בסטריאו, אבל יש להם גם מסכים (של סמסונג אם אני זוכר נכון):

http://www.fuse.co.il/

בתקציב שלך ה WHARFEDALE 9.6 יכול להיות אופציה נחמדה מאוד, בשילוב עם מגבר של NAD או קיימברידג' אודיו.

לא משנה איזה חנות תבחר בסוף, ממליץ לך מאוד בכל אופן להביא איתך את המוזיקה שאתה אוהב לשמוע, ולבקש שידגימו לך את הרמקולים מחוברים להגברה שאותה אתה מעוניין לקנות. לשמוע ואז להחליט מה הכי מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד המלצות לדגמים ספציפיים.

חג שמח, נדב

פורסם

החלטת לבחור בתצורת סטריאו - זו גם הייתה הבחירה שלי, אלא שרוב השימוש שלך עבורה יהיה להשמעת פס-קול הנלווה לוידאו (תכני HD ולווין); רוב רובו יהיה כנראה קריינות, יריות ופיצוצים. אמת? אם זה המצב, והתחשב בכך שאתה לא מתכוון לשדרג בעתיד, כדאי אולי לרכוש מערכת קולנוע ביתי דווקא. אם בכל זאת אתה "מתעקש" על סטריאו הנה ההמלצות:

התקציב למערכת עומד על 4.5K, והאמת שאין הרבה יותר מידי ברירות בתקציב זה. אם הוא יוכל לבוא על חשבון הטלויזייה (כאן זה כבר קשור לבחירה בטלויזיה הטובה בתקציב ובזה אין לי נסיון), כמובן שתהיינה עוד בחירות, טובות יותר אולי, אך אם הדבר אינו מתאפשר, האפשרויות הן דגמי הכניסה של חברות כמוCambridge Audio, NAD, Rotel עבור הגברה דו-ערוצית. את הגישה לרדיו תוכל לקבל מחיבור ממיר הכבלים\לווין למגבר וזה יחסוך לך חיפוש אחר רסיבר סטריאו שהוא דבר נדיר.

באשר לרמקולים, מה גודל החדר? בכל מקרה, חברות מוצלחות הן Tannoy, Wharfedale, Mordaunt Short, KEF, Mission, JM Lab ועוד...

פורסם
  • מחבר

לא פחות מהשמעת "פס קול נלווה לוידאו" אנחנו שומעים גם הרבה רדיו, מוסיקה קלאסית, תקליטים ואלבומים ישנים.

השימוש לצפייה בסרטים הוא לא העיקר דווקא. אני חושב שזוג רמקולים הוא הפתרון העדיף בשבילנו. אולי בתוספת סאב.

לגבי מידות הסלון- מדובר למעשה בחדר שנתחם רק מ-3 כוונים, ובצד הרביעי חלל פתוח.

בין צד לצד- 4.8מ'. בין שתי דפנות אלה נמצא הקיר שעליו הטלויזיה, בצד זה יעמדו הרמקולים.

ממול- במרחק כ-4 מטר ממוקמות הספות התוחמות את הסלון. מאחורי הספות חלל פתוח.

אנסה להעלות תמונה מאוחר יותר.

עריכה:

http://img25.imageshack.us/img25/5198/p1020592n.jpg

שרטוט של הסלון.

מה היתרונות של מגבר סטריאו? מה החסרונות?

האם מאפשר חיבור סאב?

שוב תודה, נדב

פורסם

לא פחות מהשמעת "פס קול נלווה לוידאו" אנחנו שומעים גם הרבה רדיו, מוסיקה קלאסית, תקליטים ואלבומים ישנים.

השימוש לצפייה בסרטים הוא לא העיקר דווקא. אני חושב שזוג רמקולים הוא הפתרון העדיף בשבילנו. אולי בתוספת סאב.

אם כך, החלטתם נכון. באשר לסאב - בסכומים האלו לא תוכל להרשות לעצמך סאב שיעשה חסד למוסיקה

לגבי מידות הסלון- מדובר למעשה בחדר שנתחם רק מ-3 כוונים, ובצד הרביעי חלל פתוח.

בין צד לצד- 4.8מ'. בין שתי דפנות אלה נמצא הקיר שעליו הטלויזיה, בצד זה יעמדו הרמקולים.

ממול- במרחק כ-4 מטר ממוקמות הספות התוחמות את הסלון. מאחורי הספות חלל פתוח.

אנסה להעלות תמונה מאוחר יותר.

בהתחשב בגודל החלל ובכך שאתם מעוניינים בסאב כדי לתגבר את הצלילים הנמוכים אך לא תוכלו להרשות לעצמכם אחד כזה מוצלח, כנראה שאין מנוס מרמקולים רצפתיים.

מה היתרונות של מגבר סטריאו? מה החסרונות?

היתרונות המוצר הייעודי לתכליתו: אתה הרי רק זקוק להגברה. את "המסביב" כבר יש לך (שלושה מקורות שיודעים להתחבר לקדם מגבר בצורה אנאלוגית: כרטיס קול, פטיפון עם פונוסטייג' וממיר כבלים\לווין) ולכן אין טעם לרכוש מוצר שיספק עוד תכונות שגם כך אין לך צורך בהן ואשר יעלו את מחיר המוצר או במקרה שנתונים לשיקולי תקציב, מוצר נחות יותר באותו מחיר (לא בהכרח ברמות מחיר כאלו, אך גם ייתכן בהחלט, כ"כלל אוניברסלי")

האם מאפשר חיבור סאב?

סאב נורמלי יגיע עם יכולת חיבור לכל מגבר ובפרט מגבר סטריאו. אבל כאמור, בתקציב הנדון אין כנראה משהו מוצלח במיוחד לשימושים האלו

שוב תודה, נדב

פורסם
  • מחבר

האם ישנם מגברי סטריאו שתומכים בhdmi בטווח המחירים המדובר? האם זה רלוונטי בכלל?

אשמח גם לפירוט על צורת החיבור טלויזיה-מחשב-ממיר-רמקולים-מגבר.

האם ישנן חנויות ראויות באיזור אשקלון-אשדוד-באר שבע?

נדב

פורסם

האם ישנם מגברי סטריאו שתומכים בhdmi בטווח המחירים המדובר? האם זה רלוונטי בכלל?

לא רלוונטי. HDMI נושא אות וידאו ואודיו דיגיטליים. אתה צריך לחבר את המגבר סטריאו רק למקור אודיו, מה גם שמגבר כזה מקבל חיבורים אנאלוגיים.

אשמח גם לפירוט על צורת החיבור טלויזיה-מחשב-ממיר-רמקולים-מגבר.

הטלויזיה והמחשב מתחברים ב-HDMI או DVI, כתלות ב"מכנה המשותף" שלהם. יש עדיפות ל-HDMI רק בגלל הנוחות והתפעול, לא מעבר. הממיר מתחבר לטלויזיה לפי החיבור הכי נאות שהוא יכול להציע בוידאו ואילו אל המגבר הוא מתחבר בחיבור RCA אנאלוגי. באופן דומה מתחבר הפונוסטייג' של הפאטיפון וכרטיס הקול של המחשב. הרמקולים מתחברים ליציאות המוגברות במגבר.

האם ישנן חנויות ראויות באיזור אשקלון-אשדוד-באר שבע?

לפי מיטב ידיעתי, אין משהו ראוי לשמו. מומלץ להצפין למרכז, לחנויות כמו: סינמה פרדיסו, פיוז, אלגזי, אמנון סאונד (חלקן מתמקצעות רק באודיו)

נדב

פורסם

אגב לגבי חלוקת התקציב, קח בחשבון שהשקעה במערכת הסטריאו תהיה הרבה יותר משתלמת מאשר ההשקעה בטלויזיה מסיבה מאוד פשוטה - בתחום האודיו אין ממש התפתחות טכנולוגית (אם כבר להפך, ציוד וינטג' לרוב נשמע יותר טוב...), ולעומת זאת בתחום הוידיאו יש התפתחות כל הזמן לגבי טכנולוגיה של מסכים.

התוצאה מכך היא שלא משנה איזה מסך תקנה היום, במילא עוד שנה תוכל בחצי מחיר לקנות משהו יותר טוב. לעומת זאת מערכת סטריאו טובה תשמור על השווי שלה גם בעוד שנים רבות.

לכן לדעתי האישית הרבה יותר שווה להשקיע בציוד אודיו מאשר בוידיאו.

חלוקה של 4K לטלויזיה ו 6K לסטריאו נראית לי די הגיונית בתקציב שלך (ושוב קח בחשבון שאם תקנה הכל באותה חנות תקבל מן הסתם הנחה, אז תחשוב כאילו יש לך תקציב של 11K נגיד). יש מסכים של 42" בתקציב הזה גם לחברות כמו פנסוניק, LG וטושיבה. ב 6K אתה כבר בהחלט יכול לקנות מערכת שתספק אותך גם לסרטים ובעיקר למוזיקה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שהשקעה במערכת סטריאו היא לטווח ארוך- ומצד שני, גם טלויזיה אני לא הולך להחליף בקרוב, בטח לא בעוד שנה וחצי.

בוא נניח שאשקיע 6000ש"ח באודיו (ומכאן לא תהיה חריגה, אין סוף לדברים האלה...)

אשמח לקבל הצעה מעשית.

אם המחשב לא יחובר למגבר בhdmi- ואצפה בסרטים באיכות גבוהה- לא תהיה בעיה עם זה שהמגבר מקבל מהמחשב אות אנלוגי?

לא עדיף להשתמש ביציאה אופטית/דיגיטלית של הכרטיס קול? לא עדיף שהמחשב יחובר למגבר ורק משם לטלויזיה?

תודה רבה, סופ"ש נעים.

פורסם

אני מבין שהשקעה במערכת סטריאו היא לטווח ארוך- ומצד שני, גם טלויזיה אני לא הולך להחליף בקרוב, בטח לא בעוד שנה וחצי.

בוא נניח שאשקיע 6000ש"ח באודיו (ומכאן לא תהיה חריגה, אין סוף לדברים האלה...)

אשמח לקבל הצעה מעשית.

אם המחשב לא יחובר למגבר בhdmi- ואצפה בסרטים באיכות גבוהה- לא תהיה בעיה עם זה שהמגבר מקבל מהמחשב אות אנלוגי?

לא עדיף להשתמש ביציאה אופטית/דיגיטלית של הכרטיס קול? לא עדיף שהמחשב יחובר למגבר ורק משם לטלויזיה?

תודה רבה, סופ"ש נעים.

אין לי בעיה לזרוק כל מיני שמות באוויר ולתת לך המלצות, אבל באמת שעדיף שקודם תשמע בעצמך ותחליט מה אתה אוהב, אודיו זה עניין סובייקטיבי ומה שאחד אוהב שני ישנא.

אני כן ממליץ לחלק את התקציב במקרה שלך עם נטיה יותר לרמקולים (נניח 4K, ו2.5K למגבר) כי כך תקבל מן הסתם תוצאה יותר טובה. אני שוב ממליץ במקרה שלך על רצפתיים דווקא.

לך לחנות שמתמחה בסטריאו, תשמע מה מציעים לך ואז תחזור להתעייצות (אגב הפורומים של DTOWN ו HOMETHEATRE יוכלו לעזור לך בזה בהרבה אני מניח)

אין שום בעיה בעקרון שאתה משתמש ביציאה אנלוגית של המחשב, ההבדל בין זה לשימוש ביציאה דיגיטלית הוא היכן מתבצע הפיענוח מדיגיטלי לאנלוגי - במחשב או במגבר (בהנחה שזה מגבר שמסוגל לפענח).

לא הבנתי למה התכוונה ב: "לא עדיף שהמחשב יחובר למגבר ורק משם לטלויזיה?"

בכל מקרה לגבי אודיו: המחשב יחובר למגבר והמגבר יחובר לרמקולים. ולגבי וידיאו: המחשב יחובר ישירות לטלויזיה.

פספסתי משהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים