עבור לתוכן

התלבטות לגביי לימודי הנדסת חשמל

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם,

אני מתכנן להתחיל השנה לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. נרשמתי לאוניברסיטת תל אביב ולאוניברסיטת בן גוריון והתקבלתי לשתיהן. כרגע אני

בהתלבטות באיזה מוסד לבחור. אני גר במרכז ככה שלימודים בתל אביב משמע נסיעות יומיות, שעה לכל כיוון. במידה ואבחר בבן גוריון אעבור לגור

בבאר שבע. הייתי שמח לשמוע מסטודנטים להנדסת חשמל במוסדות הנ"ל על חווית הלמידה האישית שלהם, קצת על המסלול וכל מה שמסביב.

לימודים בטכניון לא עומדים על הפרק מבחינתי.

תודה לעוזרים

פורסם

איפה אתה גר במרכז ? למה שעה לכל כיוון ?

פורסם
  • מחבר

אני גר ברחובות. להגיע מהבית שלי עד האוניברסיטה זה פחות או יותר שעה לכל כיוון (כולל אוטובוסים והליכות).

פורסם

אתה צריך לקחת בחשבון שכלכלית לגור במעונות זה הרבה יותר יקר, ובאזור המרכז יש יותר תעסוקה לסטודנטים/מהנדסים. מצד שני, זה אומר לצאת כל בוקר ב-7 (אני מניח שהלימודים מתחילים ב-8:30) ולחזור באמצע הלילה, ופיזית זה לא קל כי זה אומר בין היתר שלא תישן הרבה (בגלל דבר מקולל שנקרא שעורי בית). יותר מזה, זו כבר החלטה שלך. שני המקומות נחשבים לטובים (אני מניח שאת"א נחשב יותר), ובסופו של דבר אחרי כמה חודשים בעבודה בהתמחות מסוימת כבר תסגור על פער, אם יהיה כזה.

אגב, סתם לדעת, למה הטכניון לא בא בחשבון?

פורסם

אני גר ברחובות ולומד בבר אילן הנדסה, וזה יותר גרוע מללמוד בת"א מבחינת נסיעה ( יש לך רכבת עד לשם הרי... ).

מסתדרים, זה מעצבן, אבל מסתדרים

פורסם

בית הספר להנדסת חשמל בתל אביב (מורכב מ2 מחלקות: אלקטרוניקה פיסיקלית, מערכות) מצויין ובתחומים מסויימים הוא מהטובים בעולם - ניתוח אותות.

פורסם

אגב, סתם לדעת, למה הטכניון לא בא בחשבון?

כי זה מקום נוראי.

פורסם
  • מחבר

במידה ואבחר ללמוד בבן גוריון אעבור לגור בדירה בבאר שבע ובמידה ואבחר באוניברסיטת תל אביב אשאר לגור בבית (לפחות בשנתיים שלוש הראשונות, אם לא בכל מהלך התואר). שללתי לימודים בטכניון בגלל שהבנתי שהפקולטה להנדסה היא נוראית, ושהם פשוט עושים חיים קשים לסטודנטים.

אם נעזוב לרגע את העניין הכלכלי בצד, מה דעתכם על שני האוניברסיטאות מבחינת לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ? מה שמעניין אותי בעיקר זה חווית הלמידה, הרמה של הפקולטה וההווי.

אם מישהו עבר את המסלול באחת האוניברסיטאות ויכול לספר על הלימודים זה יהיה מעולה.

פורסם

הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון מדורגת בין ה-15 המובילות בעולם בתחומה. מה גם שממה שאני לפחות שמעתי, החיים לסטודטנים בתל אביב הם הרבה יותר קשים.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע אבל ההתלבטות שלי היא בין בן גוריון לתל אביב.

פורסם

אם כך הייתי הולך לבן גוריון. כמו שאמרתי, שמעתי דברים לא מאוד מחמיאים על אוניברסיטת תל אביב והקשיים שהיא מערימה על הסטודנטים. מצד שני, כל מי שלומד בבאר שבע משבח את חיי החברה וההווי שמתפתח שם, כי בסופו של דבר כל מוקדי הבילויים שיש בעיר הם בעיקר בשביל הסטודנטים שלומדים שם.

פורסם

בתור אחד שמסיים השנה חשמל בב"ש - אני הייתי בוחר ב"ש שוב

האווירה טובה יותר (אנשים הרבה יותר קרובים אחד לשני בגלל שכולם גרים פה ביחד)

לגבי הלימודים - לא יודע איך זה בת"א אבל פה זה גם מאעפן, אבל אין מה לעשות אחרי הסמסטר הראשון אתה מבין שלא באת לכאן כדי ללמוד ממש אלא יותר כדי להגיע לציונים הדרושים

לפי דעתי הבחירה מסתכמת לא ברמת הלימודים, מכיוון שת"א וב"ש מבחינת "נחשבות" בתואר הזה הם זהות מניסיון בעבודה (אינטל חיפה/יקום), אלא בדברים שמסביב ולפי דעתי ב"ש לוקחת ובגדול

פורסם

בתור אחד שמסיים השנה חשמל בב"ש - אני הייתי בוחר ב"ש שוב

האווירה טובה יותר (אנשים הרבה יותר קרובים אחד לשני בגלל שכולם גרים פה ביחד)

לגבי הלימודים - לא יודע איך זה בת"א אבל פה זה גם מאעפן, אבל אין מה לעשות אחרי הסמסטר הראשון אתה מבין שלא באת לכאן כדי ללמוד ממש אלא יותר כדי להגיע לציונים הדרושים

לפי דעתי הבחירה מסתכמת לא ברמת הלימודים, מכיוון שת"א וב"ש מבחינת "נחשבות" בתואר הזה הם זהות מניסיון בעבודה (אינטל חיפה/יקום), אלא בדברים שמסביב ולפי דעתי ב"ש לוקחת ובגדול

תוך כמה שנים סיימת את התואר ובאיזו התמחות,אם אפשר להתעניין...

פורסם

מצד שני, זה אומר לצאת כל בוקר ב-7 (אני מניח שהלימודים מתחילים ב-8:30) ולחזור באמצע הלילה, ופיזית זה לא קל כי זה אומר בין היתר שלא תישן הרבה (בגלל דבר מקולל שנקרא שעורי בית).

אני הרבה פעמים משלים שעות שינה בנסיעות

פורסם

4 שנים, המסלולים שבחרתי הן מעגלים ותקשורת

עקרונית המסלול היחיד שעניין אותי וגם קשור לעבודה שלי זה מחשבים אבל ה הרבה עבודה במן הסמסטר והעדפתי לעבוד יותר משאר ללמוד (אני עובד כבר מהשנה השניה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים