עבור לתוכן

תקלה בחזרה לווינדוס לאחר משחקים/standby

Featured Replies

פורסם

שלום רב, לפני כשבועיים רכשתי מחשב בעל המפרט הבא -

מעבד Intel Core 2 Quad Q9550

לוח אם Asus PSQL-E 775

כרטיס מסך Sapphire Toxic ATI Radeon HD 4870

זיכרון של OCZ גרסת Reaper HPC - שני כרטיסים של 2 ג'יגה כל אחד במהירות 1066Mhz

הארדיסק של WD - 640G

מארז של Cooler Master 690

קירור - Arctic Cooling Freezer 7 Pro

וספק כוח - Corsair VH 550W

אל המחשב מחובר בינתיים מסך של LG - דגם 1719 LCD, + מסך הפלזמה של הסלון שעליו אנו רואים סרטים מהמחשב, גם של LG, לא HD, מדובר ב- 42".

על המחשב התקנתי באופן עצמאי Windows XP Home ישן נושן (עוד בגירסת SP1), אבל התקנתי אותו פעמים רבות והוא עובד מצוין.

יש לי 3 בעיות, הראשונה מביניהם היא הדחופה ביותר -

1. כאשר המחשב נכנס למצב Standby לאחר שאינו נמצא בפעילות, או כשמנסים לחזור במהלך משחק (crysis לדוגמא, אך גם במהלך כל משחק אחר) לווינדוס - המחשב נתקע. המשמעות היא שהמסך הופך לשחור והמעבד מתחיל לעבוד כאילו הוא בריצת ספרינט, ואינו מפסיק עד שלוחצים על כפתור הריסטארט.

מה הבעיה שגורמת לכך? האם זו שאלה של הגדרות כרטיס המסך? לא הגדרתי משהו מיוחד עד כה, מלבד Vertical sync.

2. למי שמכיר את לוח האם, הוא מגיע עם כרטיס קול מובנה של Realtek. בכל פעם שאני מחברת למחשב אוזניות, התוכנה של ASUS (Realtek HD Audio Manager) קופצת ומתריעה כל הזמן כי האוזניות מתנתקות ומתחברות. זה יכול לקרות פעם ב- 5 שניות, ופתאום לא לקרות כלל במשך שעה.. נורא מוזר. מיותר לציין שהאוזניות מחוברות בכל הזמן, שומעים בהם יופי וכו'. אמרו לי בחנות להגדיר כך שלא יהיה popup אך אני לא רואה אופציה כזו. האם כדאי להסיר את התוכנה?

3. זו כבר בעיה מסוג אחר שקשורה יותר להגדרות כרטיס המסך - בעת צפייה בסרטים באיכות גבוהה (HD, ולמי ששואל למה, שהרי בינתיים אין לי מסך HD - אז אני משתתפת יחד עם אחי שלו יש מסך HD והוא אינו מתפשר על האיכות ;-) ), כאשר יש מעבר מהיר של צילום, אני מקבלת קו לרוחב המסך שעולה למעלה וחותך אותו. הוא אמנם עדין אבל הוא מפריע. זה לא קרה לי עם המחשב הקודם, עם אותו מסך (מחשב וטלוויזיה).

תודה מראש לכל פונה ועוזר!

פורסם

דבר ראשון ובלי להתייחס לשאלות לך ..את סתם מסכנת את המחשב שלך ..SP1 של XP מלא בפריצות אבטחה ,וחסר חלק מהמנגנונים שהכונסו בSP2...חוץ מזה

חלק ניכר מהתוכנות/משחקים לא ירוצו לך בלי SP3 כיום שלא לדבר על SP2... ועם כזה כרטיס מסך/מעבד..אני משער שזה מה שאת עושה בין היתר.

נוסיף על זה שיש לך 4 ג'יגה זיכרון...אם את רוצה לנצל אותם במלואם עדיף לך לעבור ל64ביט ובמקרה של 64ביט אז עדיף לך VISTA לדעתי.

עכשיו על השאלות שלך ,אני אענה מהסוף להתחלה ...

3. רק במידה ואת בטוחה שבמחשב הישן זה לא קרה לך אז אני אגיד לך שיכול להיות ומדובר בתופעה נפוצה שקוראת בדר''כ במשחקים

ויש דיון ארוך ומקיף בנושא ,את מוזמנת לבדוק.. (לי בכל אופן זה נשמע כמו מסך איטי יחסית וקטע אקשן מאוד מהיר , אבל אם את בטוחה.. )

הלינק לדיון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=283368.0

2. הפיתרון להצקה : http://www.rm.com/Support/TechnicalArticle.asp?cref=TEC1173066&nav=0&referrer=rss

1. שאת אומרת "מתחיל לעבוד כאילו הוא בריצת ספירנט"...אני אנחש שאת מתארת את זה ככה כי המאורר עושה רעש נוראי...ומכיוון שהמערכת שלי

דומה למערכת שלך...אני אוסיף שהרעש שאת שומעת מגיע מגוף הקירור של כרטיס המסך שלך ולווא דווקא מהמעבד...תנסי לפתוח את המארז...ולשים את האוזן קרוב ולראות מאיפה באמת בא הרעש (: (זהירות על האוזן)... בכל אופן ההשערה שלי בנושא זה שהמחשב שלך קופא בזמן STANDBY ...תבדקי אם יש לך CRASH DUMP בתיקייה של הWINDOWS .... אבל לדעתי הכנה ברגע שתעברי לSP2/3 ...הבעיה הזו תעלם מעצמה אני מאמין.

אגב 550W למערכת הנ''ל נשמע לי נמוך משהו...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת..

1. הניסוח שלי כנראה היה מטעה - התכוונתי שהווינדוס הוא מתקופת SP1, אבל כמובן שהוא מעודכן ויש לו את העדכונים האחרונים כולל SP3, ועדיין הבעיה הזו מופיעה.

2. מדוע לדעתך ספק הכוח חלש מדי? זו הייתה ההצעה של החבר'ה כאן בפורום של המפרטים ומס' דעות אמרו שזה בסדר לחלוטין...

3. ניסיתי מקודם לעדכן את הדרייבר של כרטיס המסך (מה שהיה מותקן אצלי הוא הדרייבר שהגיע עם הדיסק של כרטיס המסך. אמנם זו הייתה גירסה חדשה יחסית אבל לא החדשה ביותר) - התוצאה הייתה שלאחר אתחול המחשב - הווינדוס סירב לעלות - לאחר מסך הווינדוס (סמל הווינדוס עם הפס הכחול שרץ) - המחשב נתקע - ושוב, מסך שחור והמאווררים עובדים חזק. רק כניסה ל- safe mode ושיחזור המערכת עזר.

אגב, אני מעדיפה כרגע שלא לפתוח את המארז אם אין לי ברירה, אם יש בעיה שעלולה להיות פיזית אני אאלץ לשלוח אותו בחזרה לחברה (KSP) - וכרגע יש לי על המארז מדבקה אדומה שאוסרת עליי לפתוח אותו או שמא אולי אאבד את האחריות.

4. האם באמת יש הבדל בין גירסת ה- 32 ביט ל- 64? פעם אחרונה שקראתי ביקורת (די מזמן) - הבנתי שמדובר בהבדל מאוד לא משמעותי... אבל נראה לי שאכן אתקין ויסטה.. למרות ששמעתי ביקורות די גרועות עליה.

5. לגבי שני הפתרונות האחרים שנתת לי - מיד אנסה אותם, תודה!

פורסם

תודה על התשובה המפורטת..

1. הניסוח שלי כנראה היה מטעה - התכוונתי שהווינדוס הוא מתקופת SP1, אבל כמובן שהוא מעודכן ויש לו את העדכונים האחרונים כולל SP3, ועדיין הבעיה הזו מופיעה.

2. מדוע לדעתך ספק הכוח חלש מדי? זו הייתה ההצעה של החבר'ה כאן בפורום של המפרטים ומס' דעות אמרו שזה בסדר לחלוטין...

3. ניסיתי מקודם לעדכן את הדרייבר של כרטיס המסך (מה שהיה מותקן אצלי הוא הדרייבר שהגיע עם הדיסק של כרטיס המסך. אמנם זו הייתה גירסה חדשה יחסית אבל לא החדשה ביותר) - התוצאה הייתה שלאחר אתחול המחשב - הווינדוס סירב לעלות - לאחר מסך הווינדוס (סמל הווינדוס עם הפס הכחול שרץ) - המחשב נתקע - ושוב, מסך שחור והמאווררים עובדים חזק. רק כניסה ל- safe mode ושיחזור המערכת עזר.

אגב, אני מעדיפה כרגע שלא לפתוח את המארז אם אין לי ברירה, אם יש בעיה שעלולה להיות פיזית אני אאלץ לשלוח אותו בחזרה לחברה (KSP) - וכרגע יש לי על המארז מדבקה אדומה שאוסרת עליי לפתוח אותו או שמא אולי אאבד את האחריות.

4. האם באמת יש הבדל בין גירסת ה- 32 ביט ל- 64? פעם אחרונה שקראתי ביקורת (די מזמן) - הבנתי שמדובר בהבדל מאוד לא משמעותי... אבל נראה לי שאכן אתקין ויסטה.. למרות ששמעתי ביקורות די גרועות עליה.

5. לגבי שני הפתרונות האחרים שנתת לי - מיד אנסה אותם, תודה!

ושוב אני אתחיל מהסוף..

5. סבבה

4. כל הדברים האיומים שנאמרו על ויסטה היו נכונים לגבי יום יציאתה ועד יציאת SP1 ... אני עובד עם ויסטה כבר תקופה לא מבוטלת - גם עם גרסת ה32 על המחשב השני וגם גרסת ה64 על המחשב שלי... ולמעט שבמקרים מסויימים צריך גרסת תוכנה/דרייבר ייעודי ל64 ...דבר שלא ממש מפריע..אז ההבדל הוא מינורי בין ה32 ו64 מבחינה הזו...ההבדל העיקרי הוא שתוכלי לנצל את מלוא הזיכרון העליון שלך..

3. לגבי המדבקה...זה רק כסת''ח מילדים קטנים שעושים נזק...אם תתקשרי למעבדה שלהם ותשאלי האם זה יפגע לך באחריות...הם יגידו לך שלא...

אני עשיתי זאת לא פעם כחלק מעבודתי כטכנאי פרטי (ולא ציינתי בפניהם שאני טכנאי)...כמובן שאם תקחי פטיש/מברג ותתחילי לשבור דברים..אז זה בהחלט יפגע לך באחריות (זה מה שהמדבקה באה למנוע).

2. אני יודע גם אני קבלתי את אותה המלצה ל550W ...אבל לאחר שדברתי עם חבר עם מערכת דומה...הוא המליץ לי ללכת על 600W ומעלה שכן לדבריו הוא נתקל בחוסר יציבות כללית מצד המערכת בעת מאמץ ...ולאחר שהוא החליף הספק,תוך 4-5 ימים מיום הקנייה ל650W המערכת התייצבה - אז אני העדפתי לקחת את ה620 של CORSAIR

BETTER SAFE THEN SORRY .

או כמו שאני אוהב להגיד... אם יש ספק אז אין ספק :P .

1. הניסוח בהחלט בלבל אותי... אם כך ,הייתי בודק כמו שכבר אמרתי לגבי CRASH DUMP או אפילו בEVENT VIEW לראות אם יש איזה ERROR שאת יכולה לקשר לפי השעה ...שאולי יוכל לכוון אותך יותר....

פורסם
  • מחבר

שוב תודה :)

שכחתי באמת לענות לגבי ה- Crash Dump - זה איזשהו קובץ שאמור להופיע? כי אמנם אני (יחסית) מבינה במחשבים, בעיות חומרה ותוכנה וכו' - אבל ספציפית זה משהו שעוד לא יצאתי לבדוק בעבר :)

נכנסתי לספרייה של C:/windows, לא מצאתי משהו מיוחד?

אפשר לקבל הכוונה מיוחדת איפה לחפש?

פורסם

שוב תודה :)

שכחתי באמת לענות לגבי ה- Crash Dump - זה איזשהו קובץ שאמור להופיע? כי אמנם אני (יחסית) מבינה במחשבים, בעיות חומרה ותוכנה וכו' - אבל ספציפית זה משהו שעוד לא יצאתי לבדוק בעבר :)

נכנסתי לספרייה של C:/windows, לא מצאתי משהו מיוחד?

אפשר לקבל הכוונה מיוחדת איפה לחפש?

זה נמצא בנתיב :

C:\WINDOWS\Minidump\

עכשיו למצוא אותו זה משהו אחד ..צריך לפענח אותו ...אז אם יש קובץ שהשם שלו זה התאריך של היום ...אז את מוזמנת לקבץ אותו ולעלות אותו ואני אנסה לפענח לך אותו...

פורסם
  • מחבר

תודה אבל הצלחתי לפתור את התקלה.... מתברר שזה קרה כל זמן ששני המסכים (המחשב והטלוויזיה) הוגדרו לעבוד בו זמנית, גם אם הטלוויזיה הייתה סגורה.

הוא לא "יודע" לאיזה מסך לחזור, אפשר לומר.....ברגע שהחזרתי את ההגדרה כך שרק המסך של המחשב מוגדר ולא גם של הטלוויזיה, הבעיה הסתדרה.

נראה לי שלבינתיים אני פשוט אשנה את ההגדרות כל פעם שאני רוצה לראות טלוויזיה. זה לא ביג דיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים