עבור לתוכן

חושב לקנות Wacom

Featured Replies

פורסם

אני סטודנט לארט-דירקטינג, חלק גדול מהעבודה שלי מתבצע בתוכנות גרפיות - Photoshop ו-Illustrator.

חשבתי לרכוש לעצמי את הלוח האלקטרוני של Wacom בגודל A3 שהוא הכי גדול שהם מציעים, האם אני סתם

קופץ מעל הפופיק ועדיף בתור התחלה לקנות לוח בגודל קצת יותר קטן (מצד שני, למה לא לקנות מההתחלה את הטוב

ביותר ?) - מה אתם חושבים ? יש מישהו כאן שמחזיק לוח כזה ויכול לתת הערות ?

פורסם

נראה לי שהלכת רחוק מדי, הA3 זה גודל עצום לטאבלט

הייתי ממליץ לך על גודל A4 בערך למרות שגם עם הקטנים מאוד קל להסתדר, אם אתה רוצה להשקיע הייתי ממליץ לך על משו כזה

http://www.arigent.co.il/Products/ProdDtl.asp?Pid=3345

שממה שראיתי בביקורות הוא ממש מומלץ

פורסם

התשובה היא סובייקטיבית מאוד, אבל דבר אחד בטוח - העובדה שמדובר בגודל A3 לא מעידה כלל שמדובר ב"טוב ביותר". זה פשוט ה"גדול ביותר". טיב הלוח נקבע ע"י משפחת הדגם, כשמשפחת Intuos היא הטובה ביותר.

(ולמקרה שמישהו תוהה - Cintiq לא דגם טוב יותר מ Intuos, לוחות Cintiq רק משתמשים בטכנולוגיה של Intuos, לעתים באופן מוגבל, וכוללים חסרונות טכניים שיכולים להיות משמעותיים)

לגבי השאלה שלך - לדעתי גודל A3 מוגזם מאוד ומיותר מאוד גם לשימושים סופר-מקצועיים, ואני חושב שההצדקה היחידה בקיום של גדלים כאלה היא למטרות "תעשייתיות", שזו מילה יפה לדרך לסחוט מהאמנים/בתי סטודיו עוד כסף.

אני אסביר:

ראשית, השטח שטאבלט A3 תופס בסביבת העבודה שלך הוא עצום. זה לא משפר את תהליך העבודה אלא רק מסרבל אותו.

שנית, אם באמת תגיע למצב בו אתה מנצל את כל השטח של טאבלט A3 או אפילו A4 בעבודה אינטנסיבית, היד תתעייף במהירות. שים לב שזה לא כמו ציור במדיומים קלאסיים, בעבודה עם טאבלטים גדולים היד מתעייפת הרבה יותר בגלל אופי העבודה עם העטים, בגלל שאתה לא עובד על כן-ציור כמו עם דגמי ה Cintiq (שעליהם בכלל אין טעם לדבר כרגע), ובגלל העובדה שאתה מבצע פעולות ממשק (חלונות ותפריטים) לא פחות מפעולות של איור נטו.

שלישית, שנובעת מה 2 הקודמים - הסיבה שאתה תאלץ לבצע כ"כ הרבה פעולות ממשק עם הטאבלט היא כי כמעט אין מצב שתוכל להשתמש במקשי קיצור של המקלדת בצורה נוחה.

אני מניח שאתה כבר מודע לכך ששימוש במקשי קיצור היא טבע שני בתהליך העבודה של אמן דיגיטלי, ובגדלים של A3 או A4 שתופסים כמות עצומה משטח העבודה, זה בעייתי מאוד ובמקרים רבים פשוט מסרבל את העבודה במקום להקל עליה.

נכון, במקרים רבים מאיירים יכולים לבצע חלק ניכר מהעבודה עם מעט מאוד פעולות ממשק, אבל במקרה הזה הם בכל מקרה משקיעים כסף רב בציוד יקר שיהווה סימולציה לציור "קלאסי": משתמשים בלוחות מדגמי Cintiq, עם עטים שונים ומיוחדים שנקנים בנפרד ומותאמים במיוחד לסוגי מברשות שונות, עם כן-ציור שמתלווה אליו וכד'. (וכמובן שמצבים כאלה לא משרתים משימות שלא מהוות עבודות אינטנסיביות של ציור נטו)

תמיד החזקתי בדיעה שאחד היתרונות המשמעותיים של טאבלט היא העובדה שאתה יכול לחסוך בשטח עבודה. למה קיים zoom ו pan בכל תוכנת עיצוב ואיור? (כלים שבכל מקרה אתה תשתמש בהם בלי סוף, גם אם יהיה לך טאבלט בגודל של גליון שלם). אני לא חושב שיש טעם לקנות טאבלט גדול יותר מ A5.

לגבי ה Cintiq 12WX - לא הייתי ממליץ לקנות אותו (או כל דגם אחר של Cintiq) לפני שהתנסית באופן כללי עם טאבלטים "נחותים" יותר. למרות שגם אני חושב שזה דגם פנטסטי, אני לא רואה שום תמורה אמיתית למחיר שלו יחסית לדגמי ה Intuos הרגילים בשימוש בסביבה ביתית.

היתרון האמיתי של הדגם הנ"ל היא ניידות, ואין יתרון ממשי בעובדה שאתה מצייר "על המסך" במקרה הזה, ואתה עלול להרגיש מהר למדי שמדובר פשוט בגאדג'ט שלא באמת עוזר לתפוקה שלך. בסביבה ביתית וסטאטית, אני לא רואה סיבה לקנות שום דבר מעבר ל Intuos A5.

(ולצורך העניין - אני משתמש אצלי בבית ב Wacom Graphire4 A5 בצורה אינטנסיבית, ויצא לי לעבוד עם דגמי Intuos A5 ו A6)

פורסם
  • מחבר

fayev0 - תודה על התגובה, אבל אני לא חושב שאני אשקיע 6000 ש"ח על הטאבלט הראשון שלי, אולי בשלב מאוחר יותר.

SerpentMage - תודה רבה על תגובה מושקעת ומפורטת, שכנעת אותי ואני בהחלט חושב שאתה צודק, בעיקר לאור העבודה ששטח

העבודה שלי באמת לא יכול להכיל מפלצת בגודל כזה. אני אבדוק בחנות עצמה מה מתאים לי יותר, A5 או A4, האם יצא לך לעבוד או

לשמוע על הדגמים החדשים - Intuos4 ? האם יש שיפור משמעותי מהדגמים הקודמים ? משהו ששווה להוסיף עבורו כסף ?

פורסם

יש לי Intous בן 6 בערך (מהדור הראשון) בגודל אפקטיבי של A5 (למה קוראים לזה A4 תהרוג אותי אם אני יודע).

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לגבי צורך בלוחות גדולים יותר, זה אם כבר יש לך טכניקה מאוד טובה בציור קלאסי, ואתה צריך את משיחות המכחול הגדולות.

גם על רזולוציית של 1600x1200 אני לא מרגיש צורך בלוח גדול יותר.

פורסם

השאלה לגבי Intuos4 היא שאלה טובה. על הנייר, הוסיפו פיצ'רים חדשים ומעניינים ומדובר בדור חדש של ממש ככל הנראה, ונראה שביצעו שיפור ארגונומי מאוד משמעותי - הן בגודל ובמשקל של הלוח, הסידור של הכפתורים (שמזמן חשבתי שצריך להיות בצורה דומה), והאופן החכם בו אפשר לאחסן ולהחליף חודים.

האם זה שווה את ההפרש במחיר? קשה לומר, אבל אתה יכול למצוא ביקורת מעניינת כאן:

http://graphicssoft.about.com/od/hardware/fr/wacomintuos4.htm

הערה בצד - באופן כללי, אני אישית מוצא את כל הביקורות והמאמרים של Sue Chastain לגבי טאבלטים מאוד אינפורמטיביים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העוזרים ולך SerpentMage במיוחד, קניתי היום את ה-Intuos4 (חשבתי שאם כבר אז כבר) בגודל A5 (מזל שלא את ה-A3), ואפילו שאני צריך עוד יום-יומיים להתרגל אליו, אני כבר רואה איך זה משפר לי את תהליך העבודה מהקצה אל הקצה !

פורסם

אני אהיה סקרן מאוד לשמוע התרשמות שלך לאחר שכבר התרגלת ללוח. :)

אגב, הזמנת ישירות מאריג'נט?

פורסם
  • מחבר

כן, קפצתי לחנות שלהם בת"א, עלה לי 2300 ש"ח אחרי 5% הנחת סטודנט. שנתיים אחריות.

אעדכן לגבי ההתרשמות שלי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כמו שהבטחתי, לאחר התנסות של כמה ימים עם הלוח החדש, ההתרשמות שלי.

מבחינת עיצוב, הלוח החדש פשוט יפהפה, עיצוב שחור ונקי, בהחלט מוסיף "שיק" לתחנת העבודה. גם לשמאליים הלוח יהיה נוח כיוון שאפשר בקלות להפוך אותו.

הבנתי לגמרי את מה שאמרת Serpent Mage לגבי מיקום הכפתורים של הסידרה הקודמת, Intuos3, ואני לא מבין איך מלכתחילה הם לא עיצבו את הלוח

בצורה הזו, הרי לא הגיוני שיהיו כפתורי קיצור בצד של היד שמשתמשת בעט.

עוד בנוגע לכפתורי הקיצור, ישנם 8 כאלה וכולם ניתנים לתיכנות, כאשר לצד כל אחד מהם מופיע כיתוב משתנה בהתאם לתכונה אותה הוא מבצע, כשהלוח אינו בשימוש התצוגה נכבית באופן אוטומטי ותידלק בשנית כשאחד הכפתורים נלחץ או כשהעט קרובה לשטח האקטיבי.

טבעת המגע - טבעת Touch בעלת 4 מצבים, שביניהם עוברים בלחיצה על הכפתור שנמצא באמצע הטבעת, המצבים כמובן ניתנים לתיכנות. בעיה מינורית לדעתי, אבל החיווי לגבי המצב שבו אתה נמצא בטבעת ניתן ע"י 4 נורות קטנות, כשכל פעם אחת אחרת דלוקה בהתאם למצב שבחרת, חבל שגם כאן לא נתנו כיתוב כמו במקשי האקספרס, אבל אצלי אחד מכפתורי הקיצור מתוכנת ל-Show Settings, כך שבלחיצה עליו מופיע על המסך תרשים של הכפתורים וטבעת המגע, ומה כל אחד מהמצבים מתוכנת לעשות.

אני מצאתי את זה די מיותר, אבל קיימת גם אופצייה לקיצור שפותח תפריט ל-4 קיצורים מהירים - לפתוח דפדפן / אי-מייל / כפתורי שליטה בנגן מדיה / ואפשרויות שונות (Cut, Copy, Save וכו').

הדיוק ורמת התגובה של הלוח פשוט פנטסטית, הלוח קולט את העט כבר מגובה של 10 מ"מ, מה שנותן המון מרווח תנועה עם היד.

העט עצמה מאוד נוחה להחזקה, ומגיעה עם מעמד יעודי שמאחסן בתוכו עוד חודים (חמישה חודים רגילים, שלושה חודים קשיחים יותר, חוד גמיש חדש המדמה את גמישות המכחול וחוד בעל קפיץ פנימי) שעדיין לא יצא לי לנסות.

סה"כ אני מאוד מאוד מרוצה מהרכישה החדשה, אמנם יקר, אבל זאת השקעה שבהחלט מחזירה את עצמה מבחינה של נוחות עבודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תודה על הרשמים, ואני שמח שהרכישה התבררה כמוצלחת :xyxthumbs:

פורסם

ברכות על הרכישה!

אני קניתי לפני כחצי שנה לוח של Wacom, מדגם Bamboo fun - זה דגם פשוט יחסית, אבל עושה את העבודה. אתה מוזמן להתרשם באתר שלי.אכן, גודל A4 זה דיי והותר.

אגב בשביל לחסוך קצת בעלויות הזמנתי אותו ב Amazon ושלחתי לארה"ב. אשתי שהייתה בביקור הביאה לי אותו. זה עלה פחות מ 200 דולר ככה שאפילו לא עשו בעיות במכס! :)

פורסם

השאלה לגבי Intuos4 היא שאלה טובה. על הנייר, הוסיפו פיצ'רים חדשים ומעניינים ומדובר בדור חדש של ממש ככל הנראה, ונראה שביצעו שיפור ארגונומי מאוד משמעותי - הן בגודל ובמשקל של הלוח, הסידור של הכפתורים (שמזמן חשבתי שצריך להיות בצורה דומה), והאופן החכם בו אפשר לאחסן ולהחליף חודים.

האם זה שווה את ההפרש במחיר? קשה לומר, אבל אתה יכול למצוא ביקורת מעניינת כאן:

http://graphicssoft.about.com/od/hardware/fr/wacomintuos4.htm

הערה בצד - באופן כללי, אני אישית מוצא את כל הביקורות והמאמרים של Sue Chastain לגבי טאבלטים מאוד אינפורמטיביים.

לא מתאים לאנשים שמלאיים האינטוס החדש :\ אני לא יכול להנות ממנו

פורסם

מעניין, הוא דווקא תוכנן בצורה כזאת שיהיה אפשר לסובב אותו לשימוש של שמאליים. איפה אתה מוצא את הבעיה?

פורסם

מעניין, הוא דווקא תוכנן בצורה כזאת שיהיה אפשר לסובב אותו לשימוש של שמאליים. איפה אתה מוצא את הבעיה?

אה אפשר לסובב אותו ? טוב אבל זה עושה INVERT וכפתורים אז מלעמלה למטה... לא יודע אם זה יתרון.....................

יש לי את האינטוס 3, מאד מרוצה ממנו, על היותו רגיל ולא WIDE הוא עובד פנטסתי עם המסך 24 אינץ שלי (מיותר לציין של EIZO)

4 הוא שדרוג קוסמטי, כפתורים לא תשתמש בהם בהכרח...

לא הייתי מתנגד לחדש, אבל הוא מאד יקר...... את 3 אפשר להשיג במחיר ממש זול משמעותית, אז אולי עדףי לקנות אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים