עבור לתוכן

מתלבט איזה כ.מסך לקנות לעבודה במאיה. אם כדאי QUADRO או להסתפק ברגיל?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לפוסט הזה בפורום כרטיסי :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=401611.0

אני שואל בעצם אם שווה להשקיע בקוואדרו במידה ואני כן צריך PREVIEW מהיר בעבודה בתלת?

ובכלל מי שיש לו ניסיון בהחלטה כזאת.

תודה.

פורסם

אם רוב העבודה שלך זה Workflow כלומר עבודה מול האובייקט בתלת מימד , אנימציה וריגינג אתה צריך את הquadro

אם העבודה שלך זה יותר רנדרינג והוצאת תמונות , אז הכרטיס לא הכי משנה (כמובן שהוא צריך להיות חזק ) אבל בעבודה של רנדרינג המעבד עושה את רוב העבודה .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני אישית עובד עם כרטיסים מבוססי ATI - אצלי בעבודה שלי (עריכת וידאו)יש יכולת להגדיר לתוכנות ולכרטיס עריכה "לשאוב" עוד כוח מה GPU של הכרטיס מסך, וזה עובד רק עם ATI.

אני מאמין מכרטיס ATI חזק יספיק לצרכים שלך אלא אם כן אתה חושב להתפתח עוד בעתיד בתחום התלת מימד (והמון אנשים שעוסקים בתלת מימד אני מכיר עובדים עם ATI ולא קוודרו)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שאתה אומר ATI למה אתה מתכוון?

יש את הRadeon שהוא פונה לאותו שוק אליו פונים כרטיסי הGeForce.

ויש את הFire GL שהוא פונה לאותו שוק אליו פונים כרטיסי הקוואדרו...

לומר בכללי ATI זה מטעה משהו...

פורסם

אכן אתה צריך QUADRO או FIRE GL

פורסם

אני אישית עובד עם כרטיסים מבוססי ATI - אצלי בעבודה שלי (עריכת וידאו)יש יכולת להגדיר לתוכנות ולכרטיס עריכה "לשאוב" עוד כוח מה GPU של הכרטיס מסך, וזה עובד רק עם ATI.

טל, אני אשמח אם תרחיב ותסביר איך זה עובד, אילו תכונות בכרטיס העריכה ובתוכנות הרלוונטיות תומכות ב GPU ומה מייחד כרטיסים של ATI מהבחינה הזו. לדעתי זה מידע חשוב למדי באופן כללי.

פורסם

אין שום קשר בין מה ששואל השאלה המקורי שאל ובין עריכת וידאו.

עריכת וידאו לא צריך שום כרטיס מסך מיוחד וכל כרטיס ב200-300 ש"ח יעשה את העבודה, למעט במקרים בהם צריך ריבוי מסכים וכדומה וגם אז אין צורך בQUADRO או במקבילו מבית ATI הFIRE GL.

לתוכנות גרפיות תלת מימדיות חד וחלק צריך QUADRO (או FIRE GL) וגם אז זה רק אם עובדים בREAL TIME, לרינדור זה לא משנה דבר.

פורסם

אין שום קשר בין מה ששואל השאלה המקורי שאל ובין עריכת וידאו.

תתפלא אבל יש.

בכרטיסי עריכה של קנופוס למשל, מורידים מאתר החברה מעיין PATCH קטן, שמגדיר סוג כזה של צריכת כוח עיבוד נוסף מכרטיסי מסך של ATI.

בכרטיסים עם שבב אחר הוא לא עובד, ומיועד רק לATI.

בוודאות שיש הבדל מורגש, זה מבחינת וידאו. עד כמה שאני יודע זה קיים בעוד תוכנות/חומרה.

פורסם

מלא כסף הבנאדם לפי האתר שלו הוא יכול לקנות את בית"ר ירושלים מגאיידמק .

" ערוץ 10 " אתה מחפש עובד ?

פורסם

מלא כסף הבנאדם לפי האתר שלו הוא יכול לקנות את בית"ר ירושלים מגאיידמק .

מה זה קשור בדיוק...? :kopfpatsch:

מחפש עורך וידאו, אם מתאים לך שלח ה"פ.

פורסם

לפי האתר שהוא שם בחתימה הוא חייב להיות עם כסף

ספורט 5 , ערוץ 10 , חברת החשמל אני מריח את השטרות של ה 200 עד לפה .

שיהיה לך לבריאות CHANNEL10

פורסם

תקנה את כרטיס הכניסה הבסיסי למשחקים, כמו 4830/4650/HD4770 או NV8800(או מה שיש לNVIDIA היום עם כל ה8XXX/9XXX ו240/260/270 וכל ההתהפכויות שלהם כבר הפסקתי לעקוב ברצף)

הביצועים במצבי preview/wireframe וכו' שהם מציגים זהים לכרטיסי הhigh end(לא Quadro/FGL).

תבדוק אם אתה לא מרגיש שזה פוגע לך בעבודה, במקרה הכי גרוע הפסדת 200-100 שקל(אחרי מכירה ביד שניה), עדיף מלהוציא כמה אלפי שקלים על כרטיס מסך שרוב הסיכויים שאין לך בו צורך.

FGL/Quadro הם לא כרטיסי קסם, אין להם שום פיטשרים יחודיים(נגמר העידן של 3Dlabs), ההבדל הוא בדרייברים, ובהרבה מקרים ההבדלים לא כאלה גדולים. ובהתחשב שהמון תוכנות משלבות פונקציות של GPGPU(בעיקר לרינדור, radiocity למשל על GPGPU מרונדר פי 300 יותר מהר על כרטיס מסך(נכון לR9800 מול P4 3.0ghz בפעם האחרונה שבדקתי, דברים השתנו מאז לשני הכיוונים).

ככל שהדבר הזה יהיה יותר סטנדרטי קרי יפסקו מלחמות הCUDA מול CTM, וכולם יעבדו לפי OpenCL אחיד, גם פעולות שוטפות יתחילו לנצל את כוח העיבוד בכרטיסי המסך ולא יסתמכו על הרחבות התלויות בדרייברים.

התמחור של כרטיסי המסך האלה כמו כל ציוד אחר לשוק העסקי הוא לא הגיוני למישהו שלא חי מזה, הסיבה שהם עולים כלכך הרבה היא כיוון שהגופים שבאמת יזדקקו לזה יהיו מוכנים לשלם על זה, כיוון שהם ירוויחו הרבה יותר מהעלות שלהם.

20% יותר ביצועים במצב wireframe שווים 20% פחות זמן שהמהנדס יושב על autocad ואז או שהוא נותן 20% יותר תפוקה כי הוא יכול לעבוד על פרוייקטים נוספים, או שהוא עובד 20% פחות שעות, תכפיל את זה בשכר של 50-80 דולר לשעה, כפול 1000 מהנדסים ותבין מאיפה מגיעה הפרמיה על הכרטיסים הללו.

אם זאת לא ההכנסה העיקרית שלך אין סיבה לקנות כרטיס כלכך יקר, במיוחד לא מחנות תחפש יד שניה/איביי יש מספיק פראיירים שהבינו שהם עשו שטות\עובדים "ממורמרים" שמוכרים אותם יד שניה בעלות של כ30% מהמחיר של אחד חדש.

פורסם

לפי האתר שהוא שם בחתימה הוא חייב להיות עם כסף

ספורט 5 , ערוץ 10 , חברת החשמל אני מריח את השטרות של ה 200 עד לפה .

שיהיה לך לבריאות CHANNEL10

איזה שטויות אתה מדבר... אם אתה בקיא בתחום תבין שאין מזומן אלא רק צ'קים, ועוד שוטף 60... :-X

לפותח התרד- אם זה פרנסה שלך- תשקיע. אם תחביב- קנה X800 ותיהיה מרוצה.

פורסם

אתה רציני?! עזוב לרגע שזה כרטיס בן 5 שנים, הוא לא תומך בשום תקן GPGPU נורמאלי, ביצועים על הפנים, מה שגם יפגע במצבי preview שונים, קיים בPCIE בצורה מאוד עילגת, הא והוא בן 5 שנים הזכרתי את זה?

פורסם

הרבה שטויות נאמרו פה ... בשביל מה ...

לnvidia יש שתי סדרות קואודרו

אחת לשוק התלת מימד ואחת לשוק העריכת וידאו

קוואדרו אפ איקס - הסדרה לעבודה בתלת מימד

אתה עובד במאיה, לפי כך מנוע הרינדור שלך יהיה רוב הסיכויים mental ray עד שתמצא כסף לרכוש משו אחר

mental ray בבעלות של nvidia לכן אתה תעדיף quadro ולא fire gl.

האם אתה צריך?

אני לא נכנס להסברים טכניים כי זה יעניין לך את הביצ*, בפועל בתוצאות כרטיסי קוואדרו מספקים לך יציבות גבוהה מאוד שהסצנות הופכות מסובכות.

למשל סצנה שתכיל בתוכה המון פוליגונים:

* טקסטורות רבות בפורמט TIF או משו אחר ברזולוציה גבוה

* אפקטים מהתוכנה כמו glow / sprites / particles/

* מפת displacement עם ערך פירוט גבוה

* שיידרים בזמן אמת

* המון מודלים על המסך

האלמנטים האלה במספר גבוה יכולים בלי בעיה לגרום למערכת לקרוס על כרטיס גיימינג גם אם הוא מאוד חזק, מהשורה הראשונה.

ככה שאם אתה מקצוען בתחום quadro זה כרטיס שאתה חייב

ואם אתה עובד סתם בתור תחביב אז אין שום סיבה שתשלם פי 2-4 מהג'יפורס על כרטיס קוואדרו מגביל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים