עבור לתוכן

אין לחץ מיים בבית, איזה משאבה צריך לקנות?

Featured Replies

פורסם

אין כולכך לחץ מיים בבית, במיוחד מיים חמים.

חשבנו לקנות משאבת מיים.

יש פה משהו שקצת מבין בזה? מה כדאי לקנות, איזה חברה?

אה כן..אנחנו גרים בקומה רביעית.

פורסם

המלצה שלי, תיקח חברה שמתמחה בעניין.

כמה דגשים שאולי לא חשבת עליהם:

א. אתה תצטרך 2 משאבות, אחת למים הקרים ואחרת למים החמים שכן הקרים מגיעים ישירות מ"מקורות" והחמים מגיעים קודם לדוד.

ב. תמיד לא היה זרם או רק עכשיו?, האם התופעה חוזרת על עצמה בכל הברזים בבית?

כאמור הלחץ של המים הקרים מגיעים ומווסתים ע"י "מקורות" וזה של המים החמים נובעים בעיקר מהפרשי הגבהים וממשקל המים שנמצאים בדוד, מהתיאור שלך (התופעה גם בקרים וגם בחמים) הבעיה נשמעת כמו סתימת אבנית בברזים (במקומות עם הרבה אבנית, כל הברזים בבית יכולים להסתם כל כמה חודשים), אז במקרה הזה, ניקוי הפילטר בכל אחד מהברזים יכול לפתור את הבעייה.

אם אכן יש סתימה בצנרת ותתקין עליה משאבה, אתה יכול לגרום לפיצוץ בצינור שכן הלחץ יהיה גדול ממה שהצינור יכול לשאת, במיוחד בצנרות ישנות, לפני ששמים משאבה מעלת לחץ צריך לבדוק כאמור:

1. שאין סתימה בצינור שכן סתימה + משאבה = פיצוץ בצינור.

2. שגם ללא סתימה, הצינורות בביתך יכולים לשאת בלחץ הנוסף של המשאבה, אחרת שוב, פיצוץ בצינור.

פורסם
  • מחבר

אתה מכיר חברות שמתמחות בעינין?

פורסם

הייתי מציע לך להתייעץ עם בעל מקצוע לפני שאתה רץ לקנות דברים (או בכלל קופץ למסקנות לגבי מקור הבעיה).

כשלקוח אומר אין לי מים הוא לא בהכרח מדבר על לחץ .

יש לבדוק לחץ עם מד לחץ ,אם הלחץ יעמוד על 1.6 אטמ ומעלה זה אומר שמקור הבעיה בקוטרי הצינור ו או סתימה בקו המים .

הפעולה הראשונה היא להחליף את הצינור הראשי מהשעון לדירה בצינור בקוטר 25 ממ לפחות ולהחליף את הזוית בכניסה לדירה .

כשעושים פעולה שכזו חשוב לבדוק הארקה בדירה לפני ואחרי .

אם מספר הנקודות של הדירה עולה על 12 עדיף לעבור קוטר ל 32 ממ .

לרוב פעולה זו פותרת הבעיה לחלוטין או לפחות מצמצמת את המקומות שבהם חסר מים .

עלות העבודה משתנה מקומה לקומה ומאינסטלטור לאינסטלטור .

http://www.meshaptzim.co.il/meshaptzim/www/forum_msg.asp?msgid=7590

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים