עבור לתוכן

הקמת רשת בעלת 8 עמדות או יותר

Featured Replies

פורסם

אם כך זה שונה מחיבור דרך ראוטר?

כשאני מחבר לראווטר 4 מחשבים בחיבור קווי(למשל), זה שונה? המהירות טובה יותר?

או אם אחבר את המודם קודם לראווטר, ואחר כך לסוויץ', גם אז זה יהיה שונה מחיבור מודם ישירות לסוויץ'?

פורסם

לא בטוח שיהיה שיפור אבל חיבור כזה הרבה יותר נורמלי וגם לא מגביל אותך לשלוש תחנות עבודה.

פורסם

זה מעניין.

קודם היה לי ראווטר קווי (שהתקלקל) וכול המחשבים היו מחוברים דרכו, והתעבורה הייתה טובה הרבה יותר.

אתה בטוח שאיכות הסוויץ' לא תשנה דבר?

זאת אומרת אם אקנה סוויץ' , עפ פורטי ג'יגה, למשל, לא יעזור?

פשוט חשבתי, שמאחר והסוויץ' לא מנוהל, והמחשבים מתחברים כרשת באופן אוטומטי, אזי היכולת של הסוויץ' תהיה בעלת משקל, זאת אומרת שעם יכולת תעבורה גבוהה, לא יהיו צווארי בקבוק, כאילו בגלל שהסוויץ' "טיפש" הוא"רואה" את כול המחשבים כצרכן אחד גדול, וכול מחשב, גם אם הוא לא מחובר לאינטרנט; ושלמשל צפיה בוידאו, או העברת קבצים בין המחשבים ברשת הפנימית פוגעת במהירות החיבור של כול מחשב לאינטרנט.

נ.ב: כול "השאלות האלה התעוררו בגלל ששמתי לב, שגם כששני מחשבים מתוך השלושה סגורים, מהירות החיבור לאינטרנט איטית.

רגע, בעצם אני חושב שהיתי צריך לבצע בדיקה פשוטה ממש, והיא לחברמחשב אחד ישירות למודם, ולראותאולי הבעיה בכלל לא קשורה לציוד שלי.

פורסם

תעשה קצת שעורי בית על מה זה switch/modem/router ותבין מי אחראי על מה.

פורסם

טוב, חשבתי שאוכל לקבל כיוון כללי קצר . בסך הכול אם ללכת ללמוד, אז פחות אשתמש בפורמים, אבל, אני מקבל את האתגר שהצבת.

שבת שלום

פורסם

אתה שואל פה שאלות מאוד ככליות.

להתחיל להסביר לך הכל מהתחלה עד הסוף פשוט יהיה הביזבוז במן כאשר יש כל כך הרבה חומר כתוב שניתן למצוא ללא שום בעיה ברשת.

פורסם

SWICH טיפש /מנוהל /HUB - כולם עובדים על שיכבה 2 - כלומר לא יודעים איך להיתיכס בכלל לכתובות IP !

בכבלים ללא חייגן - המודם מתפכד "כעין נתב" (לא בדיוק אבל אין לי חשק להיכנס לזה)

לכול מודם של HOT מוקצה 3 כתובות בHOT .

כדי עלעבוד עם רשת של מס' מחשבים צריך נתב (רוב מודמים רשת יודים לעבוד כנתב וגם לחלק כתובות IP- DHCP SERVER)

כדי שמחשב יוכל ליגלוש הוא צריך לכבל מהרשת מס' נתונים- זהות יחודית (IP / SUBNET MASK)

כתובת יציאה מהרשת- כלומר שער ברירת המחדל) בדרך כלל הראוטור.

בנוסף הם צריכים כתובות DNS לתישאול.

תחפס בגוגל :

א. מודל 7 שחבות .

ב. רשתות בייתיות.

יש מלה חומר

מומלץ לקרוא את המעמרים של : דניאל פטרי

לינק: http://he.petri.co.il/subnetting_tutorial.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים