עבור לתוכן

מבקש עזרה (take 3) מחפש מפרט HTCP שקט ב- ~3000 ש"ח. ללא OC.

Featured Replies

פורסם

ZONE WANNABE'S, ZONEFREAKS , zone addicts , גבירותי ורבותי, מומחים ומבקרים נכבדים,

מזה כעשרה ימים אני מבקש חוות דעתכם על מפרטים שאני שולף בעצמי, ואין מי שיחווה דיעה. אז אני עונה לעצמי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400918.msg3440765#msg3440765

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=399756.msg3439612#msg3439612

אנא מכם אל תיגרמו לי לדבר עם עצמי שוב ושוב זה סכיזופרני, זה אסור, ולא מביא תועלת לאף אחד ..

בסך הכל מעוניין ברכישת מחשב מחנות קרובה לבית (נוח) אך אינני סומך על מקצועיות או כנות המוכרים בה.

אנא תנו המלצה למפרט הנכון והצעות לשיפור...

אז הנה נמשיך ישר לעיניין :

מחשב נועד לשימוש ביתי : בעיקר להורדה וצפייה בסרטים, עדיף ב FullHD , שמיעת מוסיקה וניהול מולטימדיה.

אך גם ל OFFICE, לכידה ועריכת וידיאו ביתית ולעיתים תכנות לא כבד ב- MATLAB (מתחיל תואר שני בהנדסת חשמל ב- אוקטובר 09').

לדעתי, השימוש הזה יתאים בעיקר למארז שוכב, HTCP , שעליו אני אריץ MCE של VISTA HOME PREMIUM 64bit ובעתיד גם אתקין BLU-RAY.

המסך שיחובר עכשיו יהיה 22 אינטש, שעליו הפצתי בקשה בפורום מסכים בנפרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=401457.0

ללא OC

צורב כבר קיים - לכן לא צריך במפרט.

השקט חשוב מאוד!

גמיש במחיר אך עדיף לסגור עד 3K.

הנה המפרט שחשבתי עליו:

מעבד

Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore, box/tray

370/327

לוחות אם למעבדי אינטל‏

GIGABYTE EG41MF-S2H, s775

430ש"ח

זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total

2GB Kingston x 2

260

או

2Gb MUNSHKINx x2

222

דיסק קשיח 1:‏ Western Digital Price Units Total

640GB 7200RPM, 16MB, SATA II 340 1

340

דיסק קשיח למערכת הפעלה: לא יודע אם יש צורך? בעיקרון אני כן מתכוון ללכוד וידיאו מהממיר לפעמים ולשמור הרבה מולטימדיה.

יש הצעות לכונן קטן ושקט למערכת ההפעלה? (160ג"ב) ?

מאווררים וגופי קירור:

לא יודע מה כדאי (בהתבסס על שקט), ויכול להיות שהמעבד בכלל יכול להישאר עם הקירור שיש בערכת BOX?

‏ Scythe Price Units Total

Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler

120

או

arctic cooling alpin 7 pro

65

או

arctic cooling freezer 7 pro

110

כרטיס עריכה וטלויזיה‏ Hauppauge Price Units Total

PVR150MCEKIT LOW PROFILE

כ- 400

מארז‏ Thermaltake Price Units Total

Bach Home Theater VB8000BNS (No PSU) 450 1 450

ספק כוח‏ : אני לא יודע מה נחשב לשקט מספיק או מתאים לצרכיי..

(אפשרות א')

Thermaltake Price Units Total

TR2 Power W0070 430W Silent (24pin) 199 1 199

ספקי כוח (אפשרות ב')

‏ Enermax Price Units Total

Tomahawk 405W Active PFC 12cm 240 1 240

ציוד היקפי: אשמח להמלצה על מקלדת נוחה (לא אלחוטית) - עד 100 ש"ח

שירותי מעבדה:

כ- 100 ש"ח

סה"כ, לכל היותר וללא דיסק קשיח נוסף וללא מקלדת: 2710ש"ח (מזומן שטרות)

פורסם

ראשית - כל הכבוד על הפירוט והסבלנות... זה לא דבר נפוץ במחוזותינו.

להבא (למרות שאני פותח כאן פתח מסוכן) אם אתה לא מקבל תגובות ענייניות ומועילות לאחר כמה הקפצות חוקיות, אתה מוזמן לפנות אלי ב-PM ואם קיים פירוט כנדרש אני אשתדל לענות ולעזור.

ראשית עיין פה לגבי מפרט שקט ללא גיימינג וגם כאן לגבי MATLAB שהיא הכבדה מכל הדרישות שלך.

אחר כך, קרא כאן למה לדעתי אתה כלל לא בכיוון בכל הנוגע למסך.

אני לא אחזור על כל מה שרשמתי בלינק הראשון אז פשוט אתן לך מפרט + מסך בתקציב כולל של כ~4200 ש"ח. ההסברים בלינק זהים.

מפרט ראשוני בלבד עם מסך 22' איכותי במיוחד (E-IPS), יחס עלות/תועלת גבוה במיוחד ורמת שקט מצויינת.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪376

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪369

מסך:

DELL ULTRASHARP 22" 2209WA ₪1691

דיסק קשיח:

SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪535

זיכרון:

ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 ₪121

מארז:

ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ₪471

מקלדת:

LOGITECH MEDIA KEYBOARD ₪87

וידאו וטלוויזיה:

HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ₪431

קרור למעבד:

SCYTHE SHURIKEN (LOW PROFILE) - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪146

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪4302

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* לגבי תכני HD, קרא כאן.

* יש עוד כמה וכמה באנדלים אפשריים למארז/ספק, בתלות ברמת השקט, העיצוב והכסף שאתה מוכן להוציא.

הסברים ואפשרויות מופיעים בלינק הראשון.

* אין לך צורך בכל החיבורים בזכות כרטיס הלכידה. גם ללא ה-PVR, לא הייתי מציע לך כסטודנט להתפשר על המסך. לא תתחרט.

מסך היא השקעה לטווח ארוך ומהווה לפחות 50% מחוויית השימוש במחשב! זה לא המקום לחסוך (והוא גם כמעט ואינו מתיישן).

מה הטעם בעיני נץ ורזולוציית FHD אם אתה לוקח פאנל TN נחות או מסתפק בחיבורים אנלוגיים ירודים באיכותם?

עריכה: אנא קרא בעיון בלינקים ובהסברים לפני שאתה פונה לשאלות הבהרה, בסדר? זה יחסוך לי ולך הרבה עבודה ויאפשר לך להוסיף את הפרטים החסרים כדי לתפור לך מפרט סופי (בניגוד לזה שעניתי לו במקור שלא טרח בכלל להתייחס לעשירית ממה שציינתי :s07:).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה^2 (בשני הפורומים:)

1. עיינתי בקישורים שהבאת, ואת המאמר של אלכס לגבי המסכים כבר יצא לי לקרוא. כנראה לא הענקתי מספיק חשיבות לעיניין זויות הצפיה וכ"ו. אבל אני מסכים בהחלט עם עינין ההשקעה במסך.

2. רק מספר הערות/שאלות

לעיניין הלוח אם.. - לוח האם GA-73PVM אינו תומך בזיכרון מעל 4 ג"ב ותמיכת כרטיס המסך שלו היא עד DIRECTX9( לפי אתר החברה).

בעוד שלוח אם GE41MF-S2H (זכה בפרס דעת הקהל , עפ"י אתר היצרן) ב- 430 ש"ח (רק 50 ש"ח יותר) תומך ב- DIRECTX10 (האמת שאני לא בטוח למה זה טוב, אבל זה כנראה קצת מתקדם יותר) ויותר חשוב מכך - ניתן להרחיב זיכרון עד 8 GB.

היות וכבר היום הסטנדרט שלכם הוא 4 ג"ב (ראיתי בדיון על חיבור המפרטים החדשים של Dr.noob), מה לדעתך יקרה בעוד שנתיים ?

3. לעיניין הזיכרון: האם לא כדאי , ברמת המחירים הנוכחית ולפני שה- DDR2, מזדקן, לקנות 2 סטיקים של 2 ג"ב?(סה"כ 4 גב)

4.מה שאני הכי מתלבט זה המארז - ההמלצות שלך עבור ANTEC כנראה טובות ושקטות, אבל הן ל- MIDI TOWER. באשמתי כנראה, כי לא ציינתי שחשוב לי גם העיניין האסטתי, חיפשתי מארז שוכב עם תמיכה בשתי כונני 5.25.

כגון ה- BACH או ה- LC-17B (אולי ה-2480 של ANTEC?). כמו כן זה גם נוח כשיש יציאת 1394 בקידמת הפאנל (חיבור מצלמות וידיאו למשל). יחד עם זאת, אני מבין שזרימת האוויר במאר ז שוכב קצת יותר בעייתית, אז אם לא ניתן להגיע לרמות שקט סבירות במארזים הנ"ל - אני אלך בכל זאת על ה- MIDI TOWER.

פורסם

1. מצויין

2. לשימושים שלך אני לא רואה כל טעם ביותר מ-4G אלא אם מתוכנן שדרוג למכונת גיימינג אימתנית (ובקרוב ממילא הסטנדרט יהיה DDR3).

ל-DX10 אין כל משמעות לשימושים שלך (וכנעט בכלל) וה-73PVM מאובזר ומפוצ'ר בהרבה.

3. הסטנדרט הוא 4G לגיימינג רציני או חישובים כבדים (עיבוד וידאו, MATLAB וכדומה).

לשימושים שלך אין ולא תהיה הצדקה ליותר מ-4G בטווח הנראה לעיין. למעשה גם 1G יספק מעל ומעבר. לשיקולך.

4. הבחירה הטובה ביותר עבורך היא ככל הנראה ה-NSK2480 המצויין.

קריר, שקט ועם ספק מצויין ושקט. יש שקטים ממנו אבל לא במבנה "שוכב" וודאי שלא איכותיים כמוהו במחיר הזה.

המאווררים שלו שקטים מאוד על LOW אבל אם תזדקק לקירור נוסף תחליף אותם בהמשך ל-S-FLEX 800RPM.

פורסם

אני חולק על ההצעות פה וחושב ש AMD נותנת תמורה יותר טובה לוח GA-MA78GM-S2H

בשילוב עם מעבד Athlon x2 4800

ינגן בלי בעיה 1080P . ללוח יש HDMI מובנה שמעביר גם צליל וגם תמונה

יש לו Redeon HD 3200 מה שיאפשר לך להריץ גם משחקים עם תלת מימד בסיסי תמיכה ב DX10

עד 16GB של זיכרון.

ואתה יכול לשים עליו כמעט כל מעבד חדש של AMD.

כל הדגמים של אינטל הם בסוף הקריירה שלהם כי עכשיו יש מעבר לתושבות חדשות והישנות (775) כבר לא יציאו לך אפשרויות שדרוג.

מכיוון שאתה רוצה MATLAB אז לך על מעבד יותר חזק מה 4800, תנסה 7750 או אפילו ארבע ליבות 9550 אם MATLAB יודעת לנצל 4 ליבות.

פורסם

ה4800 מעבד לא רלוונטי. אם כבר AMD אז 5050e השקט והקריר במיוחד, או ה-7750 החזק יותר. בכל אופן מבחינת מעבד אין ספק שה5200 של אינטל הוא המשתלם ביותר. לגבי לוחות יש יתרונות ל780G, ואני מאד מרוצה מהלוח הזה בסלון, אבל יש גם תגובות טובות ל73PVM.

לגבי תושבת - עד שה-5200 (כולל אולי OC קל בעתיד) לא יחזיק HTPC, אני חושב שלוח האם בכל מקרה לא יהיה רלוונטי והטיעון שלך אינו מוצדק בעיני.

פורסם
  • מחבר

אנשים יקרים, תודה על התגובות, אפילו שחלקן פתחו לי עוד שאלות מאשר הביאו פתרונות :s07:

לא נורא:

1. בהתיחס למפרט מבוסס INTEL:

א. נניח והשלמתי עם עיניין ה"לא תצתרך מעל 4ג"ב זיכרון בטווח הנראה לעין" (למרות שאני לא משוכנע , אבל כנראה שעד אז צוואר הבקבוקכבר יהיה בעוצמת המעבד שלי ולווא דווקא בכמות הזיכרון. חוץ מזה - אתם יודעים יותר טוב! ;))

- האם לא יהיה כדאי יותר (מבחינת שקט, ביצועים והורדת עומס מה מעבד, יקר אך במעט) לשלב לוח אם ASUS P5KPL מבוסס G31 עם כרטיס EAH4350 SILENT/DI/512MD2, אשר בגרסת LP מגיע עם צלעות קירור וקצב שעון של 800MHZ (במקום 400 בגרסה הרגילה) - 256 ש"ח ב SKYPC.

ב. באותו הקשר - אשמח להצעה ללוח אם ספציפי (יש כל מיני P5KPL שאינני מבין את ההבדלים ביניהם :s05:)

2. בהתיחס להצעות ל- AMD (הוצע ע"י MARKV)

א. החזרת אותי צעד אחד (או שניים) אחורה :) כי כבר כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=399756.msg3439612#msg3439612 - (אופציות א-ג) הצעתי מפרטי AMD ואף אחד, כאמור, לא ענה:-\. אך למיטב הבנתי , מהקריאה המרובה בפורום, החבילה הכוללת היום את E5200 משתלמת יותר ויתרונות הלוח של 780G קוזזו איכשהו בחצי שנה האחרונה (כי ב- ספטמבר 08' עוד המלצתם כאן על AMD...)

ב. יחד עם זאת, תחשבו רגע על MA78GM-S2H מצומד ל- ATHLON X2 DUAL CORE 5600+(2.9GHz) - בהשוואה למפרט מבוסס אינטל.

מקבלים מעבד עם TDP זהה, מהיר כמעט ב- 20% , עם CACHE נמוך ב- 50%, אך עם אפשרויות רבות יותר לשידרוג בעתיד (הודות ללוח). אינני יודע מה חשיבות ה- CACHE ביחס למהירות מעבד. אך יכול להיות שמדובר על אופציה טובה יותר לצרכיי? (ויקרה בכ- 100-120 ש"ח - לא נורא).

3. בעיניין המארז - עדיין מתלבט ופתחתי טראד נוסף http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=401767.msg3447524#msg3447524

4. בעיניין המסך הדברים התבהרו: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=401457.msg3445026#msg3445026

5. קיימת סוגייה חדשה לגבי הפונקציונליות של כרטיס הטלויזיה הנבחר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=401773.0

מקווה לעזרתכם הטובה

פורסם

1. (א) מערכת עם כרטיס מסך משולב צורכת פחות הספק ופולטת פחות חום (ודאי לעומת כרטיס מאסיבי) ולכן גם שקטה יותר.

כרטיס מסך נפרד לא יתן לך דבר לשימושים שלך ואני לא רואה כל מקום בו הוא "יוריד עומס מהמעבד".

יש תוכנות עריכת וידאו ספציפיות סופר-מקצועיות שיודעות לעשות שימוש בכרטיס הגרפי לקידוד ועריכה אבל לא התרשמתי שאתה שם.

יש גם ניצנים ראשונים לשימוש ב-CUDA של NVIDIA להאצת MATLAB אבל זה ניסיוני מאוד ודורש קוד CUDA-C עם MEX וכדומה.

לא רואה לזה כל הצדקה כאן - מקסימום תמיד תוכל להוסיף בהמשך כרטיס מסך אם באמת יהיה צורך.

(ב) אם אתה לא זקוק לשלל החיבורים של ה-630i ולליבה הגרפית המעט טובה יותר - קח כל לוח G31 וחסוך מעט (P5KPL מצויין).

(ג) אם אתה רוצה אפשרות ל-OC בהמשך קח לוח P31 עם כרטיס מסך נפרד. ביחוד ל-MATLAB ועריכת וידאו, השיפור בביצועים כמעט

לינארי ביחס לתדר המעבד ווזה כדאי מאוד עם ה-E5200 שהוא OCר מדהים עם רכיבי סטוק בזכות המכפלה האדירה (12.5)

2. (א) מאז שהתברר שגם ה-780G לא ממש עוזר בתכני FHD, מחיריו עלו ויצא ה-E5200 הכדאיות של פלטפורמת AMD ירדה פלאים.

ה-E5200 חזק, שקט וקריר יותר, עם TDP נמוך בהרבה מה-2X6000 שמקביל לו בביצועיו ו-OCר מעולה במחיר מצחיק.

(ב) יחד עם לוחות 630i שכוללים אבזור כמעט זהה ל-780G וזולים מהם משמעותית זה שילוב מעולה למערכת תקציבית וחזקה מאוד.

השפעת ה-CACHE מזערית עד לא קיימת ממילא וממילא אי אפשר להשוות על בסיס MHZ כי מדובר בארכיטקטורה שונה לגמרי.

(ג) הסיבה היחידה לקחת 2X5600 Black Edition עם מכפלה פתוחה + לוח 780G זה כדי לאפשר OC עם כרטיס מובנה, ללא

המגבלות של ה-630i ('רק' 4GB, סלוט PCIE 2.0 וללא דואל-צ'אנל - כולם זניחים לחלוטין כאן).

גם אז לוח P31 עם כרטיס HD2400XT ומעבד E5200 יהיו עדיפים מלבד המגבלות הנ"ל ובמחיר זהה.

3. מבחינת מארז/ספק ב~700 ש"ח השילוב השקט ביותר הוא ה-SOLO עם SEASONIC S12 400W המצויין.

גם ה-SONATA3 עם PRO82+ או SEASONIC הנ"ל יהיה מצויין ועם יכולות קירור עדיפות. כל השאר כתוב בלינק שנתתי לעיל.

נתנו לך שם עצות מצויינות.

4. ראיתי - מצויין.

5. לא תחום המומחיות שלי.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים