עבור לתוכן

סיפור אמיתי, רציני, ובעייתי בטירוף - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

תשמעו לרוב הדיכאון הה הוא משעמום וחוסר מעש

ככה שהוא חייב להתחיל לשנות טטעויות שהוא עשה ..

וכמה שזה ישמע מטומטם בלי צבא זה היה קשה !

אני מכיר את זה על עורי שלי

• תגובות 44
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צבא זה כלי מאוד מבגר,אבל במצב שהוא צבא יגרום יותר נזק מאשר הוא יכול להועיל

פורסם

קודם כול צריך למשוך אותו החוצה מהמקלט הזה שנקרא בית (הבועה המגנה שלו אפשר לומר) איך לעשות את זה?

זה בדיוק מה שאמרתי , אתה צריך להפוך את הבית (את הבועה המגנה שלו) למקום לא בטוח ולמקום עויין בכך בעצם אתה תאלץ אותו לחפש מקום אחר ובעצם תגרום לו לצאת החוצה ,משם זה כבר עיניין שלו מה הוא ירצה לעשות בחיים שלו .

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי , אתה צריך להפוך את הבית (את הבועה המגנה שלו) למקום לא בטוח ולמקום עויין בכך בעצם אתה תאלץ אותו לחפש מקום אחר ובעצם תגרום לו לצאת החוצה .

פספסת את הנקודה לחלוטין קרא שוב.

פורסם

פספסת את הנקודה לחלוטין קרא שוב.

יכול להיות שפיספסתי את הנקודה אבל המטרה והתוצאה זהה .

פורסם

הוא לא יצא מהבית 6 שנים ?! זה לא הגיוני. פשוט אין לו חברים והוא בודד או מה ?

הוא לא הולך למכולת ? הולך לשלם על דברים ? אם הוא לא יצא מהבית כמה שנים זה לא נורמלי והוא חייב טיפול.

אני אישית יודע שאפשר להשתגע מזה...אני איזה חודש בבית מחפש עבודה ואפילו שאני לומד זה עדיין משגע בטירוף.

זה לא אנושי לשבת בבית ולא לצאת , בלתי הגיוני לגמריי. איך ההורים שלך לא עשו משהו ?

חוץ מזה אי אפשר סתם לשבת בבית - אם הוא מעל גיל 18 ולא בצבא הוא חייב לעבוד או לשלם ביטוח לאומי.

אם הוא לא עובד הוא חייב לביטוח לאומי איזה 160 שקל על כל חודש שהוא בבית.....במידה וההורים שלך לא שילמו הוא בצרות צרורות.

הפתרון זה להתקשר לביטוח לאומי תגידו שהוא יושב בבית בלי תעסוקה בלי כלום שיביאו לו נכות נפשית - ותוך כדי שיקום.

שיביאו לו עבודה של חצי יום ושיקום נפשי.

מה הבעיה שלו אבל ? הוא לא אוהב את עצמו ? שמן ? מכוער ?

הפתרון זה לדבר איתו בצורה יפה שיעזור לעצמו - או לאיים שאם הוא לא ימצא עבודה וישלם על האינטרנט שלו תעיפו אותו מהבית או לבית משוגעים.

ככה הוא יפחד ויעשה משהו עם עצמו

פורסם

לא ניתן לאשפז אדם בוגר בכפייה/לשלוח אותו למוסד כלשהו אלא אם הוא מסוכן לעצמו או לאחרים. אם איני טועה ישנה דרך נוספת שהיא מינוי אפוטרופוס, אך אין זה תהליך טריוויאלי כלל.

פורסם

לא ניתן לאשפז אדם בוגר בכפייה/לשלוח אותו למוסד כלשהו אלא אם הוא מסוכן לעצמו או לאחרים. אם איני טועה ישנה דרך נוספת שהיא מינוי אפוטרופוס, אך אין זה תהליך טריוויאלי כלל.

זה תהליך מאוד קל - ההורים מתקשרים לפסיכיאטר המחוזי ואומרים לו שהוא לא יצא 6 שנים מהבית ושכולם סובלים בגללו.

שהוא לא עבד יום בחיים שלו שהם משלמים עליו ביטוח לאומי - ותוך 2-3 פגישות מאשפזים או עושים לו שיחות או טיפול.

זה לא שהוא בא אומר לו - תשמע אני לומד - או תשמע אני עובד , אין לו דרך להוכיח את השפיות שלו.

פורסם

אח שלך זה אולי דרור חזן ? חחחחחחח סתם :lol: ;D :D;)

לדעתי צריך טיפול מקצועי ולא משו שאתה יכול לשנות לבד

פורסם

אח שלך זה אולי דרור חזן ? חחחחחחח סתם :lol: ;D :D;)

בלי הערות ביניים.

תודה.

יכול להיות שפיספסתי את הנקודה אבל המטרה והתוצאה זהה .

אז לצערי תגרום לו יותר נזק.

פורסם

זה תהליך מאוד קל - ההורים מתקשרים לפסיכיאטר המחוזי ואומרים לו שהוא לא יצא 6 שנים מהבית ושכולם סובלים בגללו.

שהוא לא עבד יום בחיים שלו שהם משלמים עליו ביטוח לאומי - ותוך 2-3 פגישות מאשפזים או עושים לו שיחות או טיפול.

זה לא שהוא בא אומר לו - תשמע אני לומד - או תשמע אני עובד , אין לו דרך להוכיח את השפיות שלו.

זה שזה נשמע לך הגיוני, זה לא אומר שזה עובד כך. הורים של אדם בוגר אינם יכולים לכפות עליו טיפול בניגוד לרצונו אלא אם כן הוא אינו שפוי (ואז יש למנות אפוטרופוס - פרוצדורה לא פשוטה), או שהוא מהווה סכנה לציבור. עצם זאת שלא יצא מהבית במשך 6 שנים (עד כמה שזה נשמע הזוי) לא מאפשר באופן אוטומטי כפיית טיפול באשר הוא.

איך שהמצב נראה, וכפי שגם כתבתי קודם לכן, פסיכיאטר הוא אכן האפשרות המועדפת, אך צריך למצוא דרך לעשות זאת בהסכמה (או איום בסנקציות כלשהן), אחרת זה יהיה קשה מאוד.

פורסם
  • מחבר

קראתי את כל מה שאמרתם. תודה רבה לכם על העזרה :xyxthumbs:

אני והמשפחה שלי נשקול את מה שאמרתם ונתחיל לזיז את העניינים ברצינות, בשעה טובה .. :lol:

אני אעדכן בהמשך מה קורה

פורסם

ואו, הת'רד הזה ממש מחזיר פורפורצייה לחיים פתאום, וזה מגיע ממישהו שאוהב לקטר.

הסיפור שלך היה מפורט מאוד אבל לדעתי יש עוד המון דברים שאנחנו לא יודעים - לא ייתכן שהוא ידרדר עד כדי כך רק בגלל חבר אידיוט שנפגע לו הכבוד ופשוט ימשיך ברגרסיה כזו חמורה. את העצות המעשיות לגבי אח שלך כבר נתנו כאן אז אין טעם שאחזור עליהן.

אבל מה איתך?

ז"א זה השפיע על תכנון החיים שלך? למשל המריץ להוציא רישיון כדי להיות כמה שפחות בקרבתו? דחף אותך להיות עצמאי יותר בכל תחום?

פורסם

פסיכיאטר זה לא רעיון טוב לדעתי.

אתה לא מפרט - למה הוא לא יוצא מהבית? אולי הוא מפחד ממשהו?

על מה הוא ביזבז את הכסף? (ואיך הוא ביזבז אם הוא לא יוצא מהבית)

מאיפה אתה יודע ש-6 שנים הוא לא יצא מהבית אפילו לא לשנייה?

מאיפה אתה יודע על המעגל החברתי שלו?

שלח לו מייל עם פירוט האירועים לפני פסח (טיאטסו, סקאזי, תל אביב) ואל תציע את נכחותך, אם הוא ירצה שתבוא הוא יזמין אותך

פורסם

לדעתי בסיפור יש סימנים שאח שלך סובל מחרדה חברתית...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%94_%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA%D7%99%D7%AA

שווה לבדוק את הענין

מבחן לייבוביץ http://www.geocities.com/harada_hevratit/leibovits.htm

זה שאלון קצר שנותן אינדיקציה לחומרת החרדה או אם בכלל קיימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים