עבור לתוכן

מסע לפולין - יש עצות? טיפים?

Featured Replies

פורסם

אם אתה יכול תנסה להשיג מאחים (אם יש) פליז צה''לי אחד הדברים המחממים

• תגובות 43
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם מושלג שם בזמן המסע שלך -יהיה קר מאוד

אנחנו היינו בזמן קריר-טיפה גשום

לא היה כזה קר כמו שהפחידו אותנו

והרבה מאוד מהציוד שהבאתי לא השתמשתי כי הוא היה מחמם יותר מדיי

פורסם

עוד משהו קטן.. שאתה בפולין אם יקחו אתכם לקניון המחירים שם ממש זולים!.. הבגדים שם הרבה יותר זולים מאצלנו ומביוחד הנעלים, החנויות שם כמו בארץ. אפילו מוצרי החשמל שם במחירים ממש זולים. אני אפילו קניתי משם את ה-deathadder שלי ב-180 שקל. מוצרי המחשב והגיימינג ממש זולים

פורסם

אם אתה יכול תנסה להשיג מאחים (אם יש) פליז צה''לי אחד הדברים המחממים

פליז צבאי? עדיף כבר דובון! ;D זה יעשה לך חמים ונעים לאורך כל הטיול וכל השאר רק יקנאו בך על כך שיש לך מעיל מחמם ושלהם סתם סטייל בילבונג..

תזכור, אתה לא בא להיות אופנתי אלא חמים ושיהיה לך נעים.

השקיות חימום למינהם לא עוזרות בגרוש עם נסיון ארוך שלי ועם כל מיני סוגים. מחרטטים על זה שזה מגיע ל-30 מעלות וכאלה וזה בקושי התחמם ועוד בארץ! כדאי שתקנה לך סוג של כרית גומי ששופכים עליה מים רותחים/ חמים וזה יעשה לך חם.. :lol:

בנוגע לכפפות תקנה כפפות מפליז, זה אומנם טיפה מוזר/ מגדיל את גודל היד קצת אבל מחמם במיוחד ולא יקרע לך במהלך הטיול/ יתרטב לך מהגשם/ שלג וזה אחד הטובים! עולה 20 שקל.

תקנה לך גם ספרי לאיטום הנעליים מחדירת מים במקרה ואתה הולך עם נעליי הרים לטיול.

מספר מרקים וכאלה יהיו נהדרים...

תביא איתך כמובן מצלמה ותשמור עליה טוב כי יש קטע של האיבוי עם המצלמה או משהו כזה שהיא מתקרר ואז היא מתחממת ואז היא מתקלקלת או משהו שכזה, זה קשור לפיזיקה.. :s05:

מלבד זה אם אתה בקטע של לתעד ביומד את כל המקומות שביקרת בהם זה גם יהיה נחמד שתזכור את זה תמיד..

יותר מזה זה כבר דברים פחות הכרחיים..

אז "תהנה" לך מהטיול עד כמה שתוכל.. ;) (עם כל הכאב של הטיול והחוויות שתחווה בו..)

פורסם

התמונה המצורפת צולמה ביום רביעי השבוע בשעות הבוקר המאוחרות, מחלון דירה בחלק הדרומי של וורשה.

הלבן זה שלג, לא ליכלוך.

אבל גל הקור הזה כבר חולף וכעת כבר לא רואים שלג.

על שקיות החימום כבר כתבו - חבל על הכסף.

להתלבש בשיטת השכבות. גופיה חמה מלמטה, חולצה סבירה ואיזה טרינינג מעל. מעיל כמו דובון צבאי שאפשר להוריד ולהשאיר באוטובוס כשצריך. ברוב המקומות הסגורים (קניונים) יש חימום טוב.

בסוף חודש ינואר ותחילת פברואר, התקופה הכי קרה, אני לובש גופיה או חולצה טרמית מתחת לחולצה טרייניג רגילה ומעל זה דובון רגיל. תחתונים ארוכים (גטקעס) ועליהם ג'ינס. אם עצמותי הזקנות בגילי המופלג לא סובלות בקור הזה אז אתה בטח לא תרגיש בעיה. משהו על הצוואר בטח עוזר אבל הכי חשוב - ורבים שוכחים - כובע צמר על הראש. אם הראש והאזניים לא קרות, אם הרגליים לא רטובות וקפואות, אז כל הגוף לא מרגיש את הקור.

חשוב מאד: זוג גרבים עבות טובות לכל יום, אולי אפילו פעמיים ביום. על הגרב העבה להעלות גרב רגילה והסידור הזה תורם לבידוד.

נעליים טובות להליכה ושלא מעבירות מים (מה שמוציא את נעלי הספורט מבד וכד'). כמובן שחובה מטריה, אפילו מתקפלת קטנה.

בחלק הצפוני יותר (טרבלינקה, טיקוצ'ין ולמעשה איך שחוצים את נהר הבוג צפונה) קר יותר מאשר בדרום (קרקוב) , בתוך העיר (וורשה, בתוך קרקוב) מרגישים פחות הקור לעומת שטח פתוח כמו טרבלינקה או מידאנק.

באופן כללי הקור שם פחות צורב מאשר כאן, כלומר אותן 10 מעלות מורגשות קר יותר בתל אביב או נתניה מאשר בוורשה.

תחזית מזג האויר בוורשה, באמצע הדף מימין מתחת לטבלה של 3 ימים יש אפשרות לתחזית של 10 ימים (רק לזכור שהדיוק יורד בהתאם).

http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/local/PLXX0028?x=7&lswe=Warsaw,%20Poland&lswa=WeatherLocalUndeclared&y=10

(מצטער, TINYURL לא עבד טוב)

הצפי בכללי בוורשה לעשרת הימים הקרובים 11-12 מעלות ביום, 2-4 מעלות בלילה, קצת גשם ביום.

לגבי מט"ח: קח איתך דולרים או יורו, זה ממש לא משנה. יתנו לכם זמן ומקום להחליף אצל אחד מדוכני החלפנים הנקרא בפולנית KANTOR. השער הכי גרוע מקבלים בשדה התעופה, כאן או שם. אפשר לקנות בדוכן של בנק הפועלים או החלפן באולם היוצאים ליד חנויות הדיוטי איזה 100 זלוטי להוצאות ראשוניות.

השער האמצעי (יציג) היום 3.4054 זלוטי לדולר או 4.5883 זלוטי ליורו, מה שעושה את החישוב על כדאיות קניה או עלות אמיתית שם לעומת כאן בערך 1.21 ש"ח לכל זלוטי (יש להוסיף עוד 15 אחוז בערך פער מכירה-קניה להמרת שקלים לזלוטי).

לגבי שתיית מים - רצוי מאד להמנע מהברז אלא לקנות מים בבקבוקים. להקפיד לומר NIE GAZOWANA כלומר ללא גזים כי אחרת מקבלים סודה. (האות W מבטאים בפולנית כמו V ) . יש מיכלים של 5 ליטר אז כל ליטר יוצא זול יותר, קונים אחד כזה וממלאים בבקבוק קטן של חצי ליטר.

לגבי קניות בכלל: בגדים טובים המחיר דומה למחיר בארץ, במיוחד בקניונים בחנויות המותגים אין כמעט מציאות. אלקטרוניקה ממש לא כדאי לסחוב משם (במיוחד אם קונים משהו יקר, כי אין אחריות). בכל ההסתובבויות שלי במרכזים וגם בכל מיני חנויות מרוחקות לא מצאתי חלקי מחשב או ציוד היקפי שכדאי יותר לקנות שם. תביא בקבוק ליקר דבש לשתיה (מוצר אופייני מקומי בפולין, מהטובים בעולם באיכותו) ושוקולד תוצרת WEDEL. אם אתה חובב נקניקים תחפש נקניק יבש שנקרא KRAKOWSKA SUCHA (כאשר CH מטאים כמו ח שלנו). לפעמים תוכל למצוא שרשרות של פטריות מיובשות, תוספת מעולה למרק מתאים.

והכי חשוב: תשתדל להמנע, ולהשפיע גם על חבריך שימנעו, מלהוסיף לבושות שעושים מדי פעם תלמידים במשלחות הללו. אנחנו כבר ראינו במכרות המלח בויליצ'קה על עמודי עץ בני 300 שנה שנשתמרו יפה איך כתוב שם כי לימור נותנת לכולם ובית"ר האלופה, איך גם על שאריות דרגשי העץ בבירקנאו חרתו בת ים השולתתתתתתתתת , איך בוורשה הזמינו זונות לחדר ואחרי הבילוי סירבו לשלם ועוררו מהומה, ואיך במלון שהיה הכי ידידותי לישראלים בוורשה השתינו וחירבנו על המיטה ומרחו את זה על כל הקירות. השבוע גם נסגר ביתן 27 באושוויץ אחרי שתלמידים מישראל כמעט והצליחו להעלותו באש, סביר להניח שלא בכוונה אלא ברשלנות של הדלקת נרות היכן שמתחשק להם ואיך שמתחשק להם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני מקווה שאתה לא הולך לצאת במשלחת ממלכתית (איזו טעות אני עשיתי...).

במידה וכן, תיקח איתך יותר אוכל ממה שתיכננת- האוכל לא טעים במיוחד.

2. אם אתה מתכנן לקחת את הפלאפון לחו"ל, כדאי שתבדוק את המבצעים לקראת פסח- ראיתי שאורנג' מציעים מבצע של שיחות בעלות 1.5 ש"ח לדקה בהרשמה מראש -לעומת כ-10 ש"ח מחיר רגיל.

3. נעליים אטומות למים הם כמעט בגדר חובה ומורידים דאגה אחת- מה יקרה במידה והנעליים יירטבו.

ד.א: אתם נוחתים בוורשה או בקטוביץ?

פורסם

חזרתי לפני כמה ימים, הנה מספר המלצות חשובות:

- נעליים בלתי-חדירות למים - חשוב!

- כפפות עמידות במים, אחרת אתה תסבול מאוד בשלג

- גטקעס, שלא יקפא לך התחת

- אל תעשה טעות ותלך עם זוג גרביים אחד, גם אם נראה לך שלא יהיה קר - יהיה קר.

- ביגוד תרמי זה מלשון תרמית - הייתי מוותר

- שקיות חימום, אל תשכח לפתוח במקום חם - מלון או אוטובוס, אחרת הן לא יעבדו! תפתח, תשים במקום חם כמו כיס ותנער. תוודא שהן חמות לפני שאתה יוצא לקור אחרת הן לא יתחממו טוב.

- הכי חשוב - חם-צוואר! זה פשוט אדיר, צעיף זה מסורבל וכשאתה מכסה איתו את הפנים אז נכנסות לך שערות כאלו לפה, חם צוואר זה אידיאלי ואפשר לכסות איתו את הפנים.

פורסם

הייתי בפולין לפני שנתיים בתקופה הזו ואני לא זוכר שהיו לי בגדים מיוחדים או משהו. הדבר הכי מיוחד שהיה לי היה זוג כפפות עבות.

פורסם

אנחנו היינו בפולין בקיץ.

אבל הייתי בברלין לפני חודשיים. כולם חפרו לנו בשכל כמה שנסבול שם מהקור ובלה בלה בלה. בסופו של דבר זאת הייתה חוויה אדירה. ממש נהנתי ממזג האויר.

בכל מקרה, ככה הסתובבתי שם:

גרביים טרמיות שהיו לי משביל ישראל - אם אין לך לא צריך לקנות. תלך עם שני זוגות גרביים רגילות.

נעליי טיולים אטומות למים - אני מניח שכל נעלי טיולים יהיו טובות, כי זה לא שהולכים בפולין באזורים הרריים עם שלוליות גדולות (מצד שני, טרבלינקה זה ביער, אולי יש שם שכבת שלג עבה בעונה הזאת, לא יודע).

תחתונים רגילים, גטקעס פשוט מהשוק, ומעליו ג'ינס.

חולצה קצרה, חולצת טריקו, חולצה רצינית יותר (סוודר או שווצ'רט חם), ומעיל. היו ימים שהיה חם יותר והלכנו בלי הטריקו.

צעיף (לחבר שלי היה מחמם צוואר והוא רק סבל ממנו כל הטיול-הוא היה חם מדי) וכובע גרב.

כפפות.

היו ימים שהסתובבנו בלי כפפות צעיף וכובע בכלל. היה רק יום אחד שלקראת הערב אפשר היה להרגיש שהטמפרטורות באמת צונחות, אבל זה לא היה כזה רציני.

סה"כ פולין יותר קרה מגרמניה, אבל כבר עברו חודשיים ואנחנו לקראת אביב עכשיו. אני באמת לא חושב שיש לך יותר מדי מה לדאוג ממזג האויר.

תשתדל לספוג כמה שיותר בטיול המדהים הזה, ואל תשכח - להנות כמה שיותר עם החברים. גם זה חלק לא פחות חשוב מהטיול הזה.

בסופו של דבר, אלא אם יש הבדל משמעותי בין פולין לגרמניה (ואני בספק), אז אתה סתם נלחץ. שקיות חימום? נראה לי מוגזם. אתה לא נוסע לרוסיה באמצע דצמבר.

דרך אגב בברלין הכל היה לבן והיה פשוט יפהפיה. אני מאחל לך שתזכו לראות את זה גם בטיול שלכם בפולין.

פורסם

אם יש פליז ממש מעולה עם wind shield +בגדים מתחת טובים יש צורך במעיל?

למען האמת אני בכל מקרה בגישה שמה שלא הורג מחשל, אז עזוב, לך רק עם ג'ינס וחולצה קצרה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם! ממש עזרתם לי!

אז ויתרתי על החולצה הטרמית ובינתיים השגתי טימברלנד איכותיות (מהדוד הטחון) ומעיל שברגע שאתה שם אותו אתה צונח לרצפה מהכובד.

דברים שאני לא סגור עליהם:

1)כמה כסף להביא ואיך\מתיי (כלומר,כמה כסף להביא כבר לשדה כדולרים ולהחליף לזלוטי )?

2)איך להתלבש לשדה תעופה ביציאה? אני לא יודע אם להתלבש ממש חם או רגיל ? (אנחנו יוצאים באחד בלילה מהבצפר בהסעה מאורגנת והטיסה בשש.

תודה רבה!

פורסם

אם אתה מתכוון להוצאות שבמהלך המסע, בערך 100 דולר צריכים להספיק. זה כולל קצת אוכל בדוכני הזבל בקניונים (מקדונלדס), איזו מזכרת דבילית בדוכני הגזלנים בקרקוב או וורשה וכד'.

זה יוצא היום בערך 330 זלוטי, בהתחשב בשער המכירה לעומת שער הקניה.

את מה שישאר לך אתה יכול למכור לי (אם אתה גר בכפר סבא וסביבותיה) או למישהו אחר מבית הספר שיוצא בשנה הבאה, או למדריך הקבוצה שיוצא שוב בעוד חצי שנה עם קבוצה אחרת.

בשדה התעופה בארץ באולם היוצאים היכן שיש את חנויות פטורות מכס (עוד קבוצת גזלנים) יש גם צ'ינג' פרטי וגם דוכן של בנק הפועלים. אתה יכול לקנות שם 50 זלוטי ולשלם בשקלים - לא צריך דולרים כדי לשלם שם.

השאר תחליף דולרים כשתהיה בפולין, תקבלו זמן לכך.

אם לא איכפת לך לשלם כמה עשרות שקלים בשביל העמלה שלהם, אז אתה יכול הכל לקנות כאן באותו דוכן צ'ינג' או דוכן הבנק, וחסל דאגות. משלמים להם בש"ח.

לגבי הלבוש ביציאה - התיעץ עם המדריך שמלווה אתכם. בדרך כלל לוקחים כובע גרב/כפפות בתיק איתו עולים למטוס וצמוד אליו המעיל.

במיוחד בשבילך, צילום העיר העתיקה של וורשה ממעוף הציפור.

אם אתה בענין של אלכוהול, או שרוצה להביא מוצר מענין למישהו אחר שאוהב וודקה:

מצורפת תמונה של המדבקה שעל הבקבוק. אין כזה בארץ.

[attachment deleted by admin]

פורסם

שמע, אני הבאתי איתי בסה"כ (כולל דולרים\יורו\שקלים וכו') באיזור ה1500 שקל.

החלפתי 40$ לזלוטי בסה"כ.. זה יוצא כ120-140 זלוטי לא זוכר.. עכשיו השתמשתי אולי ב40 זלוטי במהלך כל המסע

(לארוחות שקנינו בקניונים נתנו לנו כסף מטעם המשלחת כי שילמנו על ארוחות.. דרך המשלחת)

כל שאר הכסף שהבאתי איתי השתמשתי בדיוטי פרי, ד"א השתיה זולה מאוד בדיוטי פרי בפולין.. מאוד זולה.

קניתי כמה דברים והיה נורא זולה, לדוגמא בקבוק ליטר של ג'ק דניאלס 100 זלוטי, בילייס בפחות מ20$

גריי גוס ב120 זלוטי, לבל ב100 זלוטי וכו'.. בקיצור זול מאוד.

בקשר ללבוש ביציאה, אני עליתי למטוס עם חולצה ארוכה וג'ינס.. כל השאר היה בתיק\מזוודה, היה לנו מספיק זמן בשדה תעופה להחליף,

ולשים געטקס וכל השיט הזה

פורסם

........... לדוגמא בקבוק ליטר של ג'ק דניאלס 100 זלוטי, בילייס בפחות מ20$

גריי גוס ב120 זלוטי, לבל ב100 זלוטי וכו'.. בקיצור זול מאוד.

להיות בפולין ולקנות ג'ק דניאלס? במדינה המייצרת 100 סוגים שונים של וודקה?

ומייצרים בה את ליקר הדבש (נקרא שם: דבש לשתיה) הטוב בעולם?

פורסם
  • מחבר

חחח תודה לשניכם,אבל אני רק בן 17 ולא יתנו לנו לקנות משקאות (לפחות לפי ההיגיון,לא נאמר לנו על זה דבר למען האמת)..

אז בקשר לכסף,מומלץ להוציא סה"כ 50 זלוטי בהתחלה (להחליף משקלים) בשדה תעופה ולהיות מצוייד בעוד 100$ להחלפות ב-KANTORים שונים בפולין?

תודה OLD CAT תמונות מדהימות (הקודמת עם השלג נראית מדהימה..זה עדיין נראה ככה?! ) :xyxthumbs:

נ.ב-אני שואל כלכך הרבה על הכסף כי אני לא יודע מה המחירים שם בפולין..אז זה קצת מסבך את העיניינים כי אני לא יודע כמה להוציא ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים