עבור לתוכן

איך מכינים סרט באיכות 720P

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך לעשות UPSCALE למקור, פשוט תסתכל עליו במסך מלא והנגן שלך כבר ימתח את התמונה כמה שצריך.. זה בדיוק אותו דבר. UPSCALE בסך הכל מותח את התמונה, ומקסימום מפעיל עליה אחר כך כל מיני פילטרים של מריחה/חדות וכו'.

את כל הדברים האלה גם אפשר לעשות בזמן אמת (ffdshow), הסיבה היחידה לעשות upscale מראש לקובץ זה אם רוצים לשתף אותו באתרי טורנט סגורים ולעבוד על אנשים כדי שהם יורידו מכם את הזבל הזה ויעלו לכם את הקרדיט (עד שיעיפו אתכם לכל הרוחות).

וואלה אחי אין לי מושג מה זה אומר..אתה צריך תוכנה בשביל הUPSCALE הזה? ואני לא הולך לפרסם את זה באתרי טורנטים-מי ירצה להוריד סרט משפחתי משנות ה-80,אבל אני כן רוצה לצרוב את זה כדי שבני משפחה שגרים רחוק יוכלו לראות את זה.זה די חשוב יש שם בני משפחה שכבר "היזדכו על הציוד" כמו שאני קורא לזה...

פורסם
  • מחבר

טוב,אז בוא אני אשאל אותך את זה, בכל שבוע יוצא פרק חדש של סידרה כלשהיא,ומיד לאחר מכן הם מעלים לכל מיני אתרים את אותו הפרק,ויש כל מיני גרסאות לפרק-AVI,DIVX,וMKV-אז אתה רוצה להגיד שלכול סידה יש 7 מצלמות וכל אחת מצלמת בפורמט שונה?או יש מצלמה אחת ואח"כ לוקחים את הקובץ והופכים אותו לכל מיני פורמטים?

--שוב אני לא תומך בכלל באתרים האלה,השאלה שלי היא טכנית בלבד,איך-אם אפשר בכלל-לוקחים פורמט AVI/DIVX-והופכים אותו לMKV??

פורסם

כל סרט/סדרה מצולם ברזולוציה גבוהה, כלומר התמונה מורכבת מפיקסלים רבים. אין בעיה להוריד חלק מהפיקסלים (לא אקראית כמובן) ולקבל וידאו ברזולוציה נמוכה יותר, ועל כן איכות נמוכה ביותר. את ההפך לא ניתן לעשות - לא ניתן לשחזר פיקסלים בתמונה שאינם קיימים, ניתן רק לשכפל קיימים - לא משהו שיוסיף לאיכות. זה מה שקורה אוטומטית כשאתה עושה זום לתמונה מעבר ל-100%, או מגדיל סרט למסך מלא.

פורסם

AVI-סוג של קובץ

divx - סוג של מקודד קבצי מדיה כגון AVI

MKV קונטיינר המכיל קבצי וידאו ואודיו כגון AVI ו-MP3 וגם תרגומים או דיבובים או פס קול באיכות שונה שהוכנו בנפרד ומתנגנים ביחד לפי בחירה.

אם יש לך סרט מקור ממצלמת וידאו הדבר הכי איכותי שאתה יכול לעשות זה לקודד אותו לאיכות של DVD היות והמצלמה שלך תומכת ברזולוציה X שקטנה באופן ניכר מרזולוציה של סרט בהבחנה גבוהה.

לגבי התוכניות שאתה רואה באתרי שיתוף עשו להם DOWNSCALE משידור בהבחנה גבוהה - לקחו סדרה שמשודרת ב 720P כלומר ברזולוציה של הבחנה גבוהה וקודדו עם מקודד כדוגמת DIVX לקובץ AVI ברזולוציה שמתאימה לטלויזיה בשידור חי אני משער שיש ממירים שמורידים את הרזולוציה לרזולוציה רגילה זה אני כבר לא מומחה, בכל אופן בגרסה של סדרה של 720P קודדו את הפרק ללא שינוי רזולוציה והסאונד והוכנסו לקנטיינר מסוג MKV .

לכן הדבר היחידי שאתה כן יכול לעשות זה לקודד אולי עם H264 את הוידאו ואת הסאונד עם AC3 לאיכות קצת יותר טובה אולי יש מקודד סאונד יותר טוב ואת הקידודים הללו לשמור בקונטיינר MKV אחרי שבדקת שהקרובים מחול יכולים לצפות בקובת זה במחשב ...

פורסם
  • מחבר

לכן הדבר היחידי שאתה כן יכול לעשות זה לקודד אולי עם H264 את הוידאו ואת הסאונד עם AC3 לאיכות קצת יותר טובה אולי יש מקודד סאונד יותר טוב ואת הקידודים הללו לשמור בקונטיינר MKV אחרי שבדקת שהקרובים מחול יכולים לצפות בקובת זה במחשב ...

טוב, אז איך עושים את זה?איך עובדים עם ה-H264?

פורסם

לא הבנת משהו מהותי :

אם כבר יש לך וידאו קיים - אי אפשר לעשות אותו טוב יותר אלא אך ורק רע יותר. אתה מבין ?

יש לך כבר קובץ וידאו של המשפחה ? יפה... להפוך אותו לאיכות טובה יותר ורזולוצייה גבוה יותר לא תוכל. להוריד את האיכות או הרזולוצייה תמיד אפשר וזה מה שקורה באינטרנט:

שידור הטךווזיה הוא באיכות 1080P ומה שהמעתיקים עושים זה לוקחים את המקור הזה ומקטינים לו את האיכות: מקטינים ל 720, מקטינים ל 270 - כל הפצה והרזולוצייה הקטנה יותר שלה, לרוב זה עניין של שיקולי מקום שתופש הסרט.

אם הסרט שלך תופש יותר מדי מקום - אתה תוכל להוריד לו את האיכות ולדחוס מחדש שיתפוש פחות. זה כל מה דיברו עליו פה ושום דבר זה לא מה שרצית (שלא קיים).

יש נושא אחר שנקרא עיבוד וידאו שזה דומה לעיבוד תמונה - לתקן הפרעות, לתקן גוונים, להוריד פרטים, לחדד פרטים (חידוד מלאכותי) וכו'... זה כבר משהו אחר שלא מתאים למשתמש לא מקצועי. מדובר בעבודה סזיפית של אנשי מקצוע רציניים.

אז אולי נתחיל בזה שתגיד לנו מה המטרה שלך לפני שאתה "משגע" (סליחה על המילה) את הפורום ברעיונות שלך שהם לא נכונים.

כמה הערות לגבי מה שראיתי פה:

AVI הוא קונטיינר בדיוק כמו שMKV הוא קונטיינר כנל גם MP4. דוחסי וידאו שונים הם DIVX XVID H264. הפצות של AVI בד"כ משתמשות בוידאו שנידחס בעזרת XVID.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים