עבור לתוכן

יתכן שאינטל מייצרת לוחות וקירורי מעבד ברמה נמוכה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשיחה שהיתה לי עם מוכר של חנות מחשבים נאמר לי שהקירור שאינטל מספקת למעבדים שלה הוא עלוב וקיים רק כדי לצאת ידי חובה. עד כמה נכון הדבר?

דבר שני, נאמר לי שאחוז החזרי הלוחות של אינטל נמצא בשיעור אדיר לעומת אחוז החזרי הלוחות של גיגבייט לדוגמה. ההסבר שניתן היה שאינטל מייצרת לוחות ברמה נמוכה מבחינת הלחמות, רכיבים וכו'... עד כמה דבר זה נכון גם הוא?

לא הגיוני שפאקינג *אינטל* לא יודעים להכין לוחות ומאווררים!! :kopfpatsch:

בבקשה אל תתיחסו לחוסר הפיצ'רים ונעילות הקלוקים של אינטל, רק לגבי האיכות/היציבות/אורכות חיים/ אמינות וכו'..

פורסם

לגבי לוחות אני לא יודע

אבל הקירורים של אינטל יחסית רועשים, והם באמת נועדו כדי לצאת ידי חובה (יש לציין שאם אתה לא מבצע OC ואם אתה לא חובב שקט הקירור הוא אחלה קירור שגם בעומס מלא משאיר את המעבד מתחת לטמפ' המקסימלית).

פורסם

בד"כ אני לא נוהג לענות כמו התשובה הנ"ל:

שטויות!

לוחות אינטל נחשבים ללוחות אמינים ביותר עם כמעט אפס החזרות (בבדיקה מול איסטרוניקס).

מאוררי הסטוק שלהם טובים כל עוד הם לצרכי IDLE ואין אתם כל בעיה.

פורסם

מאווררי הסטוק שלהם גם מתפקדים מאד יפה בOC קליל.

פורסם

לוחות האם שלהם אמנם אוברקלוקרים גרועים ולא מפוצצים בדברים נחמדים אבל מיותרים (כמו שאמרת בעצמך) - אבל הם אינם בשום פנים ואופן נופלים באיכותם מלוחות אחרים. מבחינת אמינות לאורך זמן ייתכן כי אינטל אף עולים על רוב המתחרים.

ולגבי קרורים - קירור בסיסי, לא הכי שקט בעולם אבל גם לא עושה חור בראש. לא מומלץ לאוברקלוק (למרות שגם איתו אפשר לעשות קצת) אבל עבור מעבד במהירות סטוק הוא יתפקד מצויין לאורך שנים. אם הגדרתך ל"לצאת ידי חובה" היא "לספק מוצר שעושה את התפקיד המוגדר לו בצורה טובה אך לא מעבר" - אז כן, זה כדי לצאת ידי חובה. כדאי גם לזכור שקירור תחליפי דמוי המקורי של אינטל עולה כ50-60 שקל, בעוד שהקרור הבסיסי ביותר המומלץ לOC עולה כ110 והטובים באמת 200 שקל ואף יותר.

אני סקרן לדעת באיזו חנות מדובר. אנא פרסם כשרות לציבור, בשביל להזהיר אותם מהמוכר הזה.

פורסם
  • מחבר

את שם החנות אמסור לכל המעוניין בפרטי.

בנוסף, בשיחתי עם המוכר הוא המליץ לי על זוג זכרונות OCZ REAPER 800Mhz CL4 2G בניגוד לזוג זכרונות קינגסטון ואליו ראם עם CL5 אותם ביקשתי בהתחלה.

הוא טען שההבדל משמעותי בביצועים ושקינגסטון לא מתקרבים לרמה של OCZ.

הדבר נכון?

ועוד דבר, הוא אמר שאת המעבדים בגירסת BOX לא משתלם להביא והוא מזמין את המעבדים בגרסת TRAY ובנפרד קירור מקורי של אינטל כך שהרכיבים זהים לגרסת הBOX אך המחיר יותר זול. מוכר למישהו?

פורסם

בקשר לזכרונות, שוב, שטויות.

גם קינסגטון וגם OCZ הם חברות מעלות.

OCZ אולי עדיפים במעט, לא משהו שהיתי מוסיף עליו יותר מכמה שקלים.

בקשר לשאלה השניה, זה בהחלט נכון..

גירסאת ה-BOX יקרה מכמה סיבות:

תופסת יותר מקום ביבוא לארץ, כלומר ביזבוז מקום (קופסא והכל) - לעומת TRAY שזה רק המעבד עצמו.

תוספות שונות ומשונות כמו ספר הדרכה, וכל מני דברים לא שימושיים מסביב.

אני אשמח אם תשלח לי את שמה של החנות בפרטי, שאדע על איזו חנות מדובר.

פורסם

לדעתי המוכר הזה פשוט מנסה לעשות עלייך בוכטה כסף, זה הכול.

בנוסף לכך, ידיד שלי שעבד באינטל סיפק לי את המידע המעניין שמעבדי BOX אומנם יקרים יותר ממעבדי TRAY, אבל הם אמינים יותר היות ומעבדי BOX עברו את הבדיקות של אינטל ומקבלים אחריות לכל החיים לעומת מעבדי TRAY שלא עברו את הבדיקות ויוצאים מהמפעל בתוך שקית שיכולה בקלות ליפול ושהמעבד עצמו יחטוף מכות. גם האחריות של TRAY היא רק ל36 חודשים אם אני זוכר נכון.

פורסם

כמה טעויות

מעבדי BOX באים עם 3 שנות אחריות

מעבדי TRAY באים עם שנה אחריות ואין שום הבדלים באיכות ובבדיקות

פורסם

לדעתי המוכר הזה פשוט מנסה לעשות עלייך בוכטה כסף, זה הכול.

בנוסף לכך, ידיד שלי שעבד באינטל סיפק לי את המידע המעניין שמעבדי BOX אומנם יקרים יותר ממעבדי TRAY, אבל הם אמינים יותר היות ומעבדי BOX עברו את הבדיקות של אינטל ומקבלים אחריות לכל החיים לעומת מעבדי TRAY שלא עברו את הבדיקות ויוצאים מהמפעל בתוך שקית שיכולה בקלות ליפול ושהמעבד עצמו יחטוף מכות. גם האחריות של TRAY היא רק ל36 חודשים אם אני זוכר נכון.

זו אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי.

אלו אותם מעבדים בדיוק.

מעבדי ה TRAY אינם נמכרים סתם בתוך שקית של סופר. :lol:

הם נמצאים בתוך מארז פלסטיק ומגיעים לחנות עם מספיק הגנות (קרטונים וספוגים).

מעבד הוא לא חלק מכני וכל עוד הוא לא יקבל מכה ישירה לא יקרה לו שום דבר. מבחינת טלטולים וכו'- אין שום הבדל בין קופסה גדולה לקטנה- המעבד נמצא בדיוק באותו מארז פלסטיק. זה שבבוקס יש מסביבו עוד קרטון לא ממש משנה (מה גם שבקרטון יש חלק חשוף היכן שהמעבד נמצא).

אתה גם חושב ש DELL, לנובו וכן הלאה מקבלים את המעבדים מאינטל ו AMD בקופסאות ומתחילים לפרק ולפתוח אותן? :bash:

פורסם

כמה טעויות

מעבדי BOX באים עם 3 שנות אחריות

מעבדי TRAY באים עם שנה אחריות ואין שום הבדלים באיכות ובבדיקות

אוף..כבר נמאס להסביר את ההבדלים וזה כבר בסטיקי ותשננו טוב טוב לראש:

BOX= מעבד באחריות ישירה בת שלוש שנים אם המעבד נרכש דרך משווק/חנות מורשית ישירות מול אינטל. (לרוב לחנות יש IPI של אינטל).

מעבד TRAY אינו באחריות של אינטל ולו ליום אחד, אלא מול החנות שרכשת אותו!, כלומר שאם יש לך בעיה עם המעבד אינטל לא נותנת לך אחריות!

ומעבדי BOX עברו את הבדיקות של אינטל ומקבלים אחריות לכל החיים לעומת מעבדי TRAY שלא עברו את הבדיקות ויוצאים מהמפעל בתוך שקית שיכולה בקלות ליפול ושהמעבד עצמו יחטוף מכות. גם האחריות של TRAY היא רק ל36 חודשים אם אני זוכר נכון.

נכון, אבל זה מידע פנימי של אינטל שלא תמצא לו שום סימוכין בכתב בשום מקום.. ;)

עריכה: למעט האחריות על TRAY

פורסם

אחריות על TRAY היא לשנה

וזאת אחריות יצרן של INTEL

זה מה שכל יבואן מקבל מאינטל

זה שיבואן/חנות/מפיץ לא מכבד את האחריות לשנה זה החלטה שלו

תפסיק לדבר שטויות

פורסם

השורה התחתונה:

אל תקשיב למה שהמוכר בחנות אומר לך.

לפעמים יהיה מדובר בשטות מוחלטת, שנאמרת בשביל לשכנע את הקונה לקנות מוצר יקר יותר שאינו צריך. לפעמים יהיה מדובר באמת, אבל אמת חלקית בלבד. אם מוכר בא ואומר "המוצר X לא טוב, מוצר Y חזק בהרבה" זאת עשוייה להיות אמת, אלא שהוא שוכח לציין שיש גם מוצר Z שעולה כמו X אבל חזק כמו Y. ולפעמים הוא באמת ינסה לעזור לך להרכיב מחשב טוב יותר - אבל אלה באמת נדירים.

בשביל זה יש פורומים כגון זה. לרוב המוחלט של המשתמשים אין שום אינטרס כלכלי. לרוב המוחלט עוד יותר גם אין שום אינטרס להרע לך. הסיכון היחיד הוא שלא תמיד הבנאדם הראשון שיענה לך אכן יודע על מה הוא מדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים