עבור לתוכן

איך מתייחסים באירופה למי ששירת בצה"ל?

Featured Replies

פורסם

שאלה לאלה שעבדו בחברה אירופאית באירופה (בלי קשר לישראל) או מכירים את הנושא-

איך מתייחסים לאנשים שאומרים שהם היו בצה"ל? הבנתי שהתדמית שלנו לא משהו בעינייהם

ובקנדה אפילו שואלים שאלות כמו האם הרגתה פעם מישהו :silly: חח

ושלא תבינו לא נכון אני מאוד בעד גיוס, כי תאכלס בלי צבא אין לנו מדינה

פורסם

יש ויש בגלל כמות הערבים באירופה יש כאלה שתומכים בנו ב100% ומתיחסים אליך כאילו אתה באת להציל אותם ויש כאלה שישנאו אותך בצורה שלא תתאר

לרוב פגשתי שונאים

פורסם

תלוי מאוד איפה אתה נמצא. אתה יכול להתקל בקוטביות קיצונית ביחס כלפיך באיזור יחסית קטן, אני אתן דוגמה אישית:

הייתי חודש וחצי באירלנד למשל, ובאזור הרפובליקה יש לרוב התייחסות אדישה או אוהדת - קודם לעובדה שאתה ישראלי, ואח"כ לעובדה ששירתת בצה"ל. יחד עם זאת יש שם גם כאלה שאוהדים מאוד את ישראל, את צה"ל ואת הדת היהודית, וקיימות משפחות של נוצרים אוונגליים שתומכות מאוד בישראל ומאחרות מטיילים ישראלים ללא תמורה או תמורת תשלום סמלי מאוד (התאחרתי אצל משפחות כאלה פעמיים, אלו היו מהחוויות המדהימות ביותר בטיול ואני בקשר עימם עד היום).

לעומת זאת, באזור של צפון אירלנד חלק ניכר מהאוכלוסיה הוא פרו-פלשתינאי, ולא מהסס להראות זאת בציורי קיר אנטי ישראליים שמעטרים את רחובות העיר Derry (או Londonderry), שם יצא לי להתקל ביחס קר.

אירלנד היא לא הדוגמה היחידה. ההורים שלי סיפרו על קוטביות דומה מאוד באיטליה וספרד, שם ביקרו בשנתיים האחרונות.

לדעתי בשורה התחתונה אתה צריך למצוא דרך להשיג מידע לגבי היחס לישראלים במחוזות בהם אתה מתכוון לבקר, אפילו עד סדר גודל של ערים ספציפיות. אני למשל ידעתי מראש עד כמה היחס לישראלים בעיר Derry שלילי, ולא הצגתי לראווה את היותי ישראלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים