עבור לתוכן

Battlestar Galactica - ת'רד נושא לכבוד סיום הסדרה

Featured Replies

פורסם

אז רגע לפני שההתייחסות לסדרה האפית הזאת משתנה מלשון הווה לעבר, אני פותח כאן דיון בעברית, למען המעריצים של הסדרה.

אין ספק שזו הייתה סדרה שנוייה במחלוקת, ואני מבקש שהת'רד לא ידרדר לכיוון של 'לא אהבתי את הסדרה, ראיתי שני פרקים והפסקתי', אלא יישאר במתכונת של דיון על הסדרה, מסקנותיה, והעלילה הכוללת, כעת שאנו יודעים את כל הסיפור. למי שעדיין לא הבין הת'רד צפוי לכלול ספויילרים רבים, ולכן אם עדיין לא צפיתם בכל פרקי הסדרה - כדאי לכם להתעלם מהכתוב כאן.

הודעות ילדותיות ולא מתאימות ימחקו, אני מזהיר מראש כדי למנוע מצבים לא נעימים.

אני אעלה קצת שאלות שעדיין מטרידות אותי בהמשך, נראה מה דיון משותף יכול להניב. בינתיים אשמח לראות תגובות מעוד אנשים שסיימו לצפות בסדרה.

• תגובות 42
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סדרה מעולה, אולי הטובה ביותר שראיתי.

אני מעתיק לכאן את התגובה שלי על הפרק האחרון מhometheater.co.il:

"מ-ע-ו-ל-ה-!-!-!, בתור פרק סיום בפני עצמו. כסוף לסדרה מעולה - לא יותר מטוב.

טוב, תתכוננו לחפירה:

1. הפלאשבקים של ביל עם סול ושל לורה היו כ"כ מיותרים, באמת שהייתי יותר משמח לוותר על לראות את ביל שיכור ומקיא בפרק האחרון של הסדרה. לעומת זאת הפלאשבקים של בלטאר עם קפריקה 6 ושל לי וקארה היו מעולים.

2. ממש לא התלהבתי מהקטעים בCGI, האיכות לטעמי היתה ירודה משהו. הקרבות הזכירו לי משחקי יריות בחלל מאמצע שנות ה90.

3. כל הקבוצה שהלכה אחרי בלטאר, מה לעזאזל איתם? כמה פרקים קודם לכן נתת להם נשק ועכשיו אתה מתעלם מהם לחלוטין?

4. המינוי של הושי לאדמירל היה צפוי.

5. המינוי של רומו למפקין קצת איכזב אותי, קיוויתי שבאחרית הימים לי יירש את הנשיאות מרוזלין.

6. איפה לעזאזל היה ליאובן כל הזמן הזה? הראו אותו בדיוק בסצינה אחת ולא קיבלנו שום הסברים.

7. "הכל קרה בעבר והכל יקרה שוב בעתיד" - היה שקוף שיסגרו עם זה את הסדרה.

8. ההתאבדות של קאביל היתה גאונית, אחד מרגעי השיא של הפרק מבחינתי. כל מה שהוא תמיד רצה היה לשלוט, עכשיו כשהוא יודע בוודאות שבצורה זו או אחרת הוא ימות דווקא הוא שתמיד דיבר על זה שהם "מכונות" עשה את המעשה האנושי ביותר האפשרי ושלט בדבר היחיד שנותר לו - בדרך שבה הוא ימות.

9. המוות של טורי כל כך הגיע לה, נאום ה-"כולנו מכונות" שלה היה פשוט פתטי ומתאים לה.

10. כל הקטע עם האדם הקדמון הוא מטומטם. לאורך כל הסדרה אני האמנתי שהשורדים מהסיבוב הקודם הם בעצם "המקימים"/"האדם הקדמון" של הסיבוב הנוכחי(למרות מה שראינו אחר כך לגבי הרה).

11. הייתי רוצה לראות גם מה קרה לסנטוריונים אחרי 150,000 שנה, אבל אני מניח שהם שומרים את זה לסרט שישודר בעוד כמה חודשים.

12. הקליפ של הרובוטים בסוף היה כ"כ דבילי שזה אסון, Watchtower היה מתאים בול.

13. שאלה שלא נענתה - כל הנושא של המנגינה(watchtower).

14. אני די מרוצה עם ההתבודדות של גלן אחרי כל מה שעבר עליו.

15. לורה רוזלין - אף פעם לא ממש אהבתי את הדמות שלה אז אני לא ארחיב במילים: הגיע זמנה.

16. קארה! מה?! מי?! איך?! איפה?! מתי?! אני מאד מקווה שזה יוסבר בגירסה המלאה של הפרק שתהיה בDVD אחרת זאת פשוט אכזבה. לא גילינו עליה פשוט כלום, נאדה, גורנישט, יוק. לא מיהי, לא מהי, לא למה היא כאן, לא איך היא הגיעה לכאן ולא איך אבא שלה נכנס לכל הסיפור. ולמה לעזאזל סאם התכוון?

17. מישהו כאן אמר אחרי הפרק הקודם שיש לו הרגשה שהסדרה הסתיימה טרם זמנה, אני לא מסכים. עד כמה שאני אוהב את BSG ולדעתי היא בין 3 הסדרות הטובות ביותר שראיתי הגיע הזמן לחתוך וטוב שלא מרחו אותה כמו סדרות אחרות, אני מרגיש ירידה חדה באיכות של הסדרה בעונה האחרונה(למעט כמה פרקים מעולים) ולא מעט פרקים בחצי השני של העונה הרגישו כמו פרקי מילוי.

18. הסוף של בומר היה די צפוי.

19. למה לעזאזל ביל נטש את לי? הוא לא עומד למות וזה היה הדבר הסביר וההגיוני ביותר לעשות לאחר ההתקרבות ביניהם.

20. הסוף של לי מרגיש לי קצת מוזר, קיוויתי שהוא יתיישב עם קארה ולמרות שהיה ברור לי שזה לא יקרה, לטייל?! זה מה שהוא רוצה לעשות בשארית חייו?! פשוט יש לי הרגשה שהוא נדפק מכל הכיוונים.

21. המימוש של הנבואה היה מעולה.

22. הסצינה לקראת הסוף של אתינה והילו עם הרה היתה אחת הסצינות היפות ביותר בסדרה. (בלי קשר לזה שעד אותה סצינה הייתי משוכנע שהילו מת)

23. מאד אהבתי את הסוף שנתנו לבלטאר וקפריקה 6, רק חבל שעדיין לא גילו לנו את השם שלה.

24. סנטוריונים VS סנטוריונים - מגניב.

25. הסצינה האחרונה של בלטאר וקפריקה 6 אחרי 150,000 שנה - שוב פעם כדי להדגיש לנו את עיקרון המחזוריות וכח עליון שיש בסדרה. לגבי הרמיזה שם לגבי אלוהים, אני אוהב להסתכל על זה כך שהכוונה היא שבלטאר הוא בעצם אלוהים.

26. את האישו הכי גדול בפרק השארתי לסוף - איך לעזאזל 38,000 אנשים שרק לפני כמה שנים איבדו הכל מוכנים בקלות כזאת לוותר על הכל ולחיות כמו אנשי מערות?!?!?! המינימום שהייתי מצפה לו זה לוויכוח, אי הסכמה של חלק מהאנשים וכאלה שירצו לשמור את כל הטכנולוגיה שהיתה להם. אבל כלום?! כלום?!

טוב, נגמר. למישהו יש המלצה לסדרת מדע בדיוני טובה? (בלי מפלצות ושטנים למיניהם בבקשה)"

פורסם

כל מה שיש לי להגיד זה וואו

BSG ו B5 הסדרות הכי טובות שראיתי אי פעם

פורסם

הסוף היה ממש טוב...

אני אתייחס יותר להשערה חזקה מאוד שיש לי: הסיילונים האנושיים (קרי ה-Final Five), הם לא יותר ולא פחות מבני אדם שלמדו Resurrection.

1. פעם, פעם, פעם - הם התרבו והיו להם חיים נורמליים לחלוטין.

2. פתאום הם בנו טכנולוגיה כזאת שאיתה הם יכולים להחיות את עצמם.

3. עובדה שאחרי 150,000 שנים, כל המין האנושי הוא פחות או יותר "חצי אדם, חצי סיילון". כלומר, הם ילדים של ילדה שלה "אבא אדם, אמא סיילונית".

4. אף פעם לא ראינו משהו אחר. הם היו בדיוק כמו בני אדם (ראה ערך 1). לכן, ההשערה שלי היא, שכולם היו בני אדם, אבל ברגע שהם למדו על Resurrection, הם הפכו להיות סיילונים "By Definition".

Discuss :)

פורסם

לא אהבתי שאלוהים משחק תפקיד כל כך משמעותי.

בתחילת הסדרה מאוד האמנתי באלילים שלהם וב"תנך" הזה שיש להם, ואז בעונה הרביעית מסתבר שזה הכל בולשיט.

לגבי האלוהים של בלטאר והסיילונים, חשבתי שזה בולשיט אחד גדול.

ואז מה מסתבר? ש-90% מהדברים הלא מוסברים בסדרה הזאת קרו בגלל שאלוהים רצה שהם יקרו.

במקום לתת הסבר יותר הגיוני, הכתובים פשוט אמרו "אלוהים עשה את זה!"....

פורסם

שאלה - האם למישהו יש רשמים לגבי ההבדלים הרעיוניים בין הסדרה הזו לסדרה המקורית ששודרה בסוף שנות ה 70?

פורסם

יש הבדל ענק בין הסידרה המקורית לסידרה הזאת

בישנה היה פחות נוכחות לאלוהים באלטאר היה רע ועזר לסיילונים כל הסידרה

לסיילונים היו מנהיגים שלא נראו כמו בני אדם

הגרפיקה נשארה בערך אותו דבר

אה וללי היו ילדים קארה תרייס היתה גבר

טיי היה כושי והיה להם חיות בית בספינה

אבל הגרפיקה נשארה אותו דבר :)

הדבר שבאמת הפריע לי בסוף זה קארה לאן היא נעלמה ?

באלטאר לא היה אלוהים אבל מה לעזאזל היו הדמויות שלו ושל6

פורסם

אני לא יודע ממה יש להתלהב מהפרק הזה, לא קרה שם דבר אחד שלא היה צפוי.

היה נחמד איך הם שילבו את החזיונות לסצינה האחרונה, אבל זה לא מסביר עדיין מה הקטע.

וזה בעצם הקטע של הסדרה, להשאיר אותך לתהות מה הקטע.

היה טוב וטוב שהיה.

פורסם

הסוף היה ממש טוב...

אני אתייחס יותר להשערה חזקה מאוד שיש לי: הסיילונים האנושיים (קרי ה-Final Five), הם לא יותר ולא פחות מבני אדם שלמדו Resurrection.

1. פעם, פעם, פעם - הם התרבו והיו להם חיים נורמליים לחלוטין.

2. פתאום הם בנו טכנולוגיה כזאת שאיתה הם יכולים להחיות את עצמם.

3. עובדה שאחרי 150,000 שנים, כל המין האנושי הוא פחות או יותר "חצי אדם, חצי סיילון". כלומר, הם ילדים של ילדה שלה "אבא אדם, אמא סיילונית".

4. אף פעם לא ראינו משהו אחר. הם היו בדיוק כמו בני אדם (ראה ערך 1). לכן, ההשערה שלי היא, שכולם היו בני אדם, אבל ברגע שהם למדו על Resurrection, הם הפכו להיות סיילונים "By Definition".

Discuss :)

באלטר וקאפריקה שראינו בסוף הפרק זה "הבאלטר וקאפריקה" של באטלר וקאפריקה "האמיתיים" הם נראו בדיוק אותו דבר כמו השניים שהם ראו בספינה כשהם התכוננו למתקפת הנגד של הסיילונים.

ככה שהם לא באמת "בני אדם" תקרא להם מלאכים או נשמות, או דפוס מנטאלי של resurrection שמצליח לשרוד לבד בתור אנרגיה טהורה או וואט אבר אבל הם לא אנשים בשר ודם.

פורסם

אני לא יודע ממה יש להתלהב מהפרק הזה, לא קרה שם דבר אחד שלא היה צפוי.

היה נחמד איך הם שילבו את החזיונות לסצינה האחרונה, אבל זה לא מסביר עדיין מה הקטע.

וזה בעצם הקטע של הסדרה, להשאיר אותך לתהות מה הקטע.

היה טוב וטוב שהיה.

אם כבר כל הקטע זה להשאיר מספיק לדמיון ...

בכל מקרה לא ממש אהבתי את פרק הסיום, כל נושא הטכנולוגיה והתחלה מחדש פשוט לא הגיוני...

וHera יצאה שרמוטה קטנה ...

פורסם

היה עוד משהו שלא הבנתי. KARA לא הייתה אמורה להשמיד את המין האנושי? HARBINGER OF DEATH או משהו כזה?

מה היה הקטע הזה?

פורסם
  • מחבר

אני לא מסכים עם הטענה שהפרק היה צפוי. לפחות עבורי, שום דבר כמעט לא היה צפוי. למעשה, ברגע היחידי שהרגשתי שהנה הם הולכים לחתום את הסדרה בקיץ', כשבאלטר שכנע כביכול ג'ון לסיים את המלחמה, הגיעה הסצינה העוקבת שבה טירל דפק את הכל.

מעבר לכך, הנה השאלות\הערות שלי.

1. כמו שנאמר מעליי, קארה טרייס היא ה-harbinger of death. אבל במקום, היא הביאה את בני האדם לנחלה. משהו כאן לא מסתדר וזו אחת הנקודות הבעייתיות שלא קיבלו הסבר בסדרה.

2. לטעמי הנקודה הבעייתית ביותר הייתה תפקיד הסיילונים בסוף. ראשית, אי אפשר לומר שסיילונים הם בני אדם לכל דבר. יש דרך להבדיל ביניהם לבין בני אדם 'טהורים'. יכולת הורדת התודעה מעולם לא נוסתה על בני אדם, וידוע כאמור שבכדור הארץ המקורי היו רק סיילונים, עם אפשרות להתרבות טבעית.

השאלה הבוערת ביותר היא תפקיד הסיילונים בסוף. מהפרק משתמע שהם הסכימו לוותר על המשכיות המין שלהם, היות ואין באפשרותם להתרבות והם אמרו שהם יעזרו לבני האדם לשרוד. כמו כן, אלן עקרה, וטורי מתה.

הנצר היחידי הוא הרה, שהיא בת תערובת. בסוף גם טוענים שהיא 'חווה' של כל בני האדם. זה הזוי, כי הרי 38 אלף בני אדם ששרדו נשארו כדי להטמע עם המקומיים, מה שאומר שמהרה התפתח גזע חדש, אך בוודאי לא כל בני האדם של היום. הדרך היחידה ליישב את הסתירה לדעתי היא להניח שרק מהרה התפתחו צאצאים ששרדו. יש שיגידו הברירה הטבעית, אך הסבירות לכך היא אפסית, וכאן נכנס שוב הנושא האלוהי, שהוביל במתכוון ליצירת גזע אחד בארץ המובטחת(שימו לב לקישור בין כדור הארץ לארץ ישראל, ובין לורה למשה) שלא מבדיל בין סיילונים לבני אדם.

3. כפי שנאמר כאן, לא נגעו בנושא האלים המקוריים. הרי נאמר שבקובול הם חיו ב'שלווה' עם האלים. כלומר מדובר באלים גשמיים, אך ניכר כי עוד בתקופה זו התפתחה טכנולוגיה עדיפה על שלנו(במציאות שמחוץ לסדרה), היות וכבר אז נוצרו סיילונים שבסופו של דבר התפתחו לכדי בני אדם של ממש. כלומר, לא מדובר בתקופה קדומה שבה יכלו לדמות אינדווידואלים מסויימים כאלים, ולכן משהו כאן הזוי ולא מוסבר.

4. הסיום של הסדרה הציג להבנתי את אלוהים כמנותק מדת מסויימת. בדיון בסוף בין באלטר לסיקס ה'מלאכיים' נאמר שאלוהים לא אוהב שקוראים לו כך. כמו כן, קל לראות שהמגמה הייתה להפוך את אלוהים למשהו אוניברסלי שנוגע בכל. הנבואות של הסיילונים התגשמו בחלקן, כמו גם הנבואות האליליות של בני האדם. אלוהים לא מחפש שיעריצו אותו ע"י דת מסויימת, אלא מכוון ומשפיע על כולם ללא הבדל דת וגזע. לכן, כיצד באחד הפרקים ראו סיילונים מבצעים טקס הטבלה - טקס נוצרי במהותו שהומצא רק כ-150 אלף שנים אחרי.

מעבר לשאלות הללו, היו כמה כשלים לוגיים מרגיזים. כמו למשל אי העקביות בכוח הפיזי של הסיילונים. בסרט שפתח את הסדרה היה ברור שדמויי-האדם היו חזקים מאנשים רגילים, כך גם במקרה שטורי הרגה את אשתו של טירל. עם זאת, לא כך היה בשאר המקרים, כאשר הפיינל-פייב היו ככל האדם. כשל לוגי מרגיז נוסף הוא כמות הרפטורים\חיילים אחרי כל המרידות, אינטריגות, וקרבות עם הסיילונים.

למרות הכל אני רוצה לציין שהסדרה אדירה, כמות השאלות הפתוחות קטנה להפליא, וזו לדעתי אחת מגדולותיה של הסדרה. בכלל, קשה לי להצביע על יצירה שנגעה בכל כך הרבה נושאים מציאותיים ובוערים בחיי היום יום, ועשתה זאת טוב כל כך.

אגב, לבינתיים שמתי את הנושא כסטיקי, כל עוד הוא אקטואלי.

פורסם

GGuyZ:

לגבי הרה(לך ולכולם) - http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve

לגבי כמות החיילים - א. סביר להניח שבמצב שבו היתה האנושות עם הזמן גם המון אזרחים התגייסו לצבא והסיבה שלא סיפרו לנו על זה היא פשוט כי זה לא מעניין. ב. לפני הקרב האחרון אדמה הורה לשחרר מהכלא את כל מי שרוצה לעזור.

פורסם
  • מחבר

לגבי חווה המיטוכונדרית - אכן רשום בוויקי שכנראה והיא חיה בסמוך לנשים רבות, אך דווקא זה מחזק את התאוריה שמקור כל בני האדם מאפריקה, ובפרק אמרו בפירוש שיפזרו את בני האדם בין היבשות על מנת להתרבות ולאכלס את כל העולם. כמו כן, לא ברור לי האם המשמעות היא שמהרה ועד היום קיימת שושלת רציפה של בנות, בעוד שלשאר ה'אמהות' קיימת קטיעה ברצף מתישהו(אין בנות), או שהכוונה למשהו אחר.

לגבי החלק השני - ציינו את שני הדברים שאמרת בסדרה. גם טירל הצליח לייצר פעם רפטור, אך ברור מאליו שלא מדובר בייצור המוני, ולכן אין לפסול אפשרות של כשל לוגי. למעשה, אם אינני טועה(אך איני בטוח) עוד בפרק שטירל בנה רפטור נאמר שיש כמות מוגבלת ובעייתית של ספינות קרב. כ20(או אולי 22) אם זכרוני אינו מטעני.

פורסם

חווה המיטוכונדרית היא בעצם אישה שאת הדנ"א המיטוכונדרי(דנ"א שעובר מהאם בלבד) שלה ניתן למצוא אצל כל בני האדם החיים כיום, או במילים יותר פשוטות ניתן לומר שהיא "אמא של כל בני האדם". מעריכים שהיא חייה לפני 140,000 שנה. ההבדל בינה לבין שאר הנשים בתקופתה הוא שלשאר יש לפחות צאצא זכר אחד, מה שמונע מהדנ"א המיטוכונדרי(שכאמור מגיע מהאם) להגיע לכל הצאצאים שלהן.

אתה יכול להסתכל על קביעת עניין הזכר/נקבה בזמן הריון ואולי זה יעזור לך להבין את העניין: לכל הנשים בעולם יש שני כרומוזומי X(נקבה) בזמן שלכל הגברים בעולם יש כרומוזום X(נקבה) וכרומוזום Y(זכר). בזמן ההפריה האישה נותנת כרומוזום X והגבר נותן או כרומוזום X ואז נולדת נקבה או כרומוזום Y ואז נולד זכר.

לחווה המיטוכונדרית היו בשושלת שלה רק בנות(זאת אומרת שכל הגברים שהפרו את צאצאותיה הביאו תמיד כרומוזום X) עד שצאצאות שאר הנשים בתקופתה מתו(בין אם בצורה טבעית, אסון טבע או מה שלא יהיה).

אפשר לומר שהמצב הנ"ל נוצר כאשר המין האנושי עמד על סף הכחדה והנשים היחידות שנותרו בחיים היו צאצאותיה של חווה המיטוכונדרית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים