עבור לתוכן

האם ניתן לייצא קובץ התקנה של חומרה מסויימת מתוך המחשב?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לפרמט את המחשב ואין לי את דיסק ההתקנה של כרטיס הטלויזיה שמותקן במחשב.

מצאתי באינטרנט תוכנה שנקראת DriverMax. תוכנה זו מייצאת את כל הדרייברים ונותנת אפשרות לייבא אותם חזרה.

לפני שפירמטתי את המחשב עשיתי ניסיון כדי לראות שהתוכנה עובדת.ייצאתי את הדרייבר של כרטיס הטלויזיה. הסרתי את התוכנה של כרטיס הטלויזיה ולאחר מכן ייבאתי חזרה את הדרייבר ששמרתי אולם לא ראיתי לאחר מכן את האייקון של כרטיס הטלויזיה על שולחן העבודה וגם לא מצאתי אותו לאחר שהלכתי להתחל--->תוכניות.

השאלות שלי הם:

האם דרייבר וקובץ התקנה הם לא אותו דבר? כלומר ברגע שאני מקבל עם חומרה מסויימת את הדיסק האם זה קןבץ התקנה או דרייבר? או שניהם יחד?

אם אלו שני דברים שונים האם אפשר לקבל הסבר מה ההבדל בין קובץ התקנה לדרייבר?

והשאלה העיקרית - האם אני יכול לייצא מתוך המחשב (כמובן לפני הפירמוט) את כל מה שדרוש לי כדי להתקין אח"כ בחזרה את כרטיס הטלויזיה בלי חיפושים מייגעים באינטרנט?

פורסם

סביר להניח שכרטיס הטולוויזיה שלך הגיע כם עם software suite מסויים חוץ מהדרייבר שלו וזה מה שחסר לך.

לרוב אותם ערכות ניתן להוריד מהיצרן אם לא מדובר בותכנות OEM כמו שבאות עם צורב למשל.

פורסם
  • מחבר

אפילו בבילון לא יודע להגיד לי מה זה suite.

מה זה תוכנת OEM

אפשר בעברית בבקשה?

פורסם

software suite הכוונה היא לערכת תוכנות שאתה מקבל עם רכיב חומרה שאתה רוכש. במקרה של כרטיס טלוויזיה זה יכול להיות איזהתוכנה קלה לעריכת וידיאו ותוכנה להקלטת שידורים עם תוכנה לצפיית שידורים.

החומרה יכולה לתפקד גם בלי התוכנות האלו ספציפית אלא רק עם הדרייבר.

OEM הכוונה היא שהרישיון של התוכנה בא יחד עם אותו רכיב חומרה שקנית כחלק מהסכם בין יצרן החומרה לתוכנה כמו במערכת הפעלה שאתה מקבל עם מחשב.

ניתן לראות דוגמאות כאלו למשל בכך שמקבלים אנטיוירוס לתקופת שימו מסויימת עם קניית לוח אם.

אומנם אין קשר בין שני הרכיבים אבל ה"באנדל" עדיין קיים.

פורסם
  • מחבר

או קיי הבנתי.

אבל עדיין לא הבנתי 2 דברים:

האם יש הבדל בין קובץ התקנה לדרייבר?

האם אני יכול לייצא מהמחשב את כל רכיבי התוכנה של חומרה מסויימת כדי להתקין אותה אח"כ בחזרה?

פורסם

דרייבר אפשר להתקין גם ללא "קובץ התקנה". מספיק שיש את הקבצים הנחוצים לתפקוד שלו וכל השאר העבודה עושים ב device manager.

תבדוק את שמות התוכנות ותוריד את ההתקנות שלהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים