עבור לתוכן

מה ההבדל בין מחשב קטן למחשב רגיל?

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון טעות, בהרבה מחשבים המותג יוצא יותר זול

דבר שני, במותג אתה מקבל מחשב שעובד שהרכיבו מקצוענים ולא איזה חמור מרשת מחשבים ישראלית שצריך לחזור לצעוק עליו למה הצורב לא עובד.. שזה אולי לא אומר לך הרבה, אבל למישהו שלא מעוניין לקרוא 10 ביקורות ביום בשביל לרכוש מחשב לגלישה, זה מעולה.

וכמובן אפשר להשיג אותם ברשתות שאשכרה נותנות אחריות, כמו אופיס דיפו או באג, ולא בשוק (שמות ידועים לכל חובב שוק), שם קונים ללא אחריות(על הנייר כתוב, כדי שתרגישו בנוח, אבל אין לכם אחריות, צאו מהסרט) מוצרים שנארזו ונאטמו מחדש ונמכרים כחדשים.

במידה ואתה לא טרול, אני בכל זאת אתייחס ברצינות:

קניתי אוזניות AKG בבאג, על הקופסא כתוב שנתיים אחריות המוכר אמר לי שנה אחריות וכתב על החשבונית. שאלתי למה? כי לא כתוב על הקופסא, הראיתי לו שכתוב, הוא אמר זה המדיניות של החברה. הגעתי הביתה שמעו טוב באוזניה אחת בשניה לא שמעו כמו שצריך, והיה צריך לשחק עם החוט של האוזניות כדי למצא "נקודה טובה" שבה שתי האוזניות עובדות. חזרתי למחרת לחנות, אמרו לי "כך זה", אתה רוצה נשלח למעבדה תקבל תשובה בעוד שלושה שבועות.

לא ביקשתי זיכוי, לא ביקשתי דגם אחר, ביקשתי את אותו הדגם רק סגור בקופסא. ומה שהם עשו אפילו נוגד את מדיניות החזרת מוצרים שלהם.

בKSP, שאני יודע שיש עליה ביקורות רעות כאן, קניתי לפני כמה שנים SANDISK SANSA 512, הוא התפגר אחרי שבועיים(ומדובר במוצר אטום שאי אפשר לפתוח ולסגור מחדש), החזרתי אותו לKSP לקח להם 3 ימי עבודה להחליף לי אותו לאחד סגור מהקופסא.

מה עוד, רב החומרה שאתה רוכש בבאג/אופיס דיפו וכיוב' - האחריות שלה מסופק ע"י היבואנים עצמם, והחנות עצמה לא מספקת את שירות האחריות למוצר, והדבר נכון גם לגבי ניידים. לגבי הניידים, אבל, הדבר זהה גם ברב החנויות שקונים באינטרנט. לכן, כל עוד אתה קונה נייד ורואה שהוא מיבואן רשמי - אין כל סיבה לקנות בבאג/אופיס דיפו, אלא איפה שיותר זול.

פורסם

לא שאלתי מה ההבדל בין מחשב מותג לאחר. שאלתי מה ההבדל בין מחשב מיני לרגיל כאשר כל שאר הפרמטרים האחרים נשארים קבועים עד כמה שאפשר. נניח, אותו מעבד, אותו HD, אותו זיכרון וכד'.

זה בדיוק העניין: אתה לא תקבל את אותו המעבד, לא את אותו הזכרון ובטח שלא את אותו כרטיס המסך. אתה תקבל חומרה של ניידים במחשב שולחני. במילים אחרות אתה מקבל מחשב חסכוני יותר, קומפקטי יותר וכנראה גם נחמד יותר לעין - אבל חלש בהרבה ממחשב רגיל באותו מחיר או לחילופין יקר בהרבה ממחשב רגיל עם אותם הביצועים.

פורסם

הוא מקבל כמעט את אותם חלקים

נכון אז הכל טיפה יותר קטן ויותר חסכוני בגלל הסוללה אבל את הביצועים אפשר להשוות לחלקים רגילים

ומי אמר שנייד לא טוב למשחקים

http://www.alienware.com/products/area-51-m17x-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51M17X-GC&SubCode=SKU-DEFAULT

אני בטוח שהבובה הזאת יכולה להריץ בכיף מהמשחקים החדשים שיוצאים

פורסם

אף אחד לא אמר שמחשב נייד לא יכול להריץ משחקים או להשתוות בביצועים לנייח אלא אמרו שהוא לעולם יהיה או חלש יותר או יקר יותר.

והבובה הזאת עולה 1500$ בקונפיגורציה הכי חלשה שלו ואם הוא היה נמכר בארץ המחיר שלו היה לפחות פי 2 מהמחיר בארה"ב, מחשב נייח ברמה דומה עולה שליש מהמחיר שלו.

פורסם

הוא מקבל כמעט את אותם חלקים

נכון אז הכל טיפה יותר קטן ויותר חסכוני בגלל הסוללה אבל את הביצועים אפשר להשוות לחלקים רגילים

ומי אמר שנייד לא טוב למשחקים

http://www.alienware.com/products/area-51-m17x-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51M17X-GC&SubCode=SKU-DEFAULT

אני בטוח שהבובה הזאת יכולה להריץ בכיף מהמשחקים החדשים שיוצאים

מחשב נייד ששוקל מעל 5 קילו זה לא מחשב נייד.

פורסם

דבר ראשון טעות, בהרבה מחשבים המותג יוצא יותר זול

דבר שני, במותג אתה מקבל מחשב שעובד שהרכיבו מקצוענים ולא איזה חמור מרשת מחשבים ישראלית שצריך לחזור לצעוק עליו למה הצורב לא עובד.. שזה אולי לא אומר לך הרבה, אבל למישהו שלא מעוניין לקרוא 10 ביקורות ביום בשביל לרכוש מחשב לגלישה, זה מעולה.

וכמובן אפשר להשיג אותם ברשתות שאשכרה נותנות אחריות, כמו אופיס דיפו או באג, ולא בשוק (שמות ידועים לכל חובב שוק), שם קונים ללא אחריות(על הנייר כתוב, כדי שתרגישו בנוח, אבל אין לכם אחריות, צאו מהסרט) מוצרים שנארזו ונאטמו מחדש ונמכרים כחדשים.

יותם, החמור היחיד כאן (ויסלחו לי המודרייטורים, אבל זה מתבקש) זה אתה.

ראיתי את מחשבי ה"מותג" שנמכרים בבאג. מדובר במחשבי HP שולחניים, שעולים כמעט כפול ממחשב "רגיל" עם אותה החומרה. יתרה מזאת, הרכיבים שלהם הם הרי לא תוצרת HP (שאינם מייצרים מעבדים או כרטיסי מסך...) אלא רכיבים זהים לחלוטין ומאותה התוצרת כמו רכיבים שתקנה בנפרד בחנות. מה קיבלת? מחשב שעולה פי 2, עם אותם הרכיבים בדיוק אבל הרכבה שונה.

לפני שאני נכנס אפילו לדיון באיכות ההרכבה בחנויות הנורמאליות יותר שיש בארץ - כמה מחשבים ראית שהפסיקו לעבוד אחרי חצי שנה בגלל הרכבה לקוייה? הרוב המוחלט של התקלות הן תקלות חומרה, שיתרחשו במחשבי מותג ומחשבים "רגילים" באותה הסבירות בדיוק כי מדובר על אותה החומרה.

אחריות? "נייר שלא שווה כלום"? תאמין לי, נייר שתקבל בחנות שתמכור לך מחשב מותג לא יהיה שווה יותר. אתה הוא זה שצריך לצאת מהסרט, ולא שאר המגיבים כאן. אחריות היא אחריות, וכל חנות נורמאלית (ואגב: באג היא אכן חנות נורמאלית מהבחינה הזו, אם כי יקרה מאוד. אופיס דיפו הם לא חנות נורמאלית אפילו) תכבד את האחריות שהיא נותנת באותה מידה.

בעצם לא, תמחק את זה: חנות שמכרה לך מחשב בהרכבה אישית, בד"כ תתן שירותי אחריות במקום לרבות החלפות. אם קנית מחשב מותג - כמעט תמיד יפנו אותך ליבואן הרשמי לקבלת שירות באחריות. אז למי אכפת שהוא יושב במרחק של שעתיים נסיעה, ושהם אף פעם לא מוכרים ישירות ללקוחות ולכן שמים עליהם פס. בהצלחה עם להתמודד מול ישפאר ודומיו במקום עם סקיי פי סי.

ולעניין איכות ההרכבה: כל חנות נורמאלית תרכיב מחשב לא פחות טוב מהמחשב שתקבל עבור מחיר כפול. לא מתאים לך איך שהחנות מרכיבה? תרכיב לבד. החנות הרכיבה אבל יש כבל אחד שלא קשור למקומו אלא סתם מסתלסל במארז? תפתח את המארז ותסדר, עניין של חמש דקות. מחשב מותג עם אותה הבעיה? כל הזין. האחריות היא לכל המחשב כיחידה אחת. פתחת? איבדת את האחריות הזו.

ולעניין האחרון: אם אתה מעדיף לחסוך מעצמך את הצורך לטרוח ולבנות מפרט לבד (ובוחר להתעלם מהעובדה שגם מחשבים שאינם "מותג" אפשר למצוא לפי מפרט בנוי מראש, לפי תקציב ושימושים) ומוכן לשלם בתמורה מחיר כפול, זה עניינך. אבל כיוון שאתה כנראה יודע שכסף אינו גדל על העצים, שהמצב הכלכלי במדינה אינו מזהיר ושעבור רוב באנשים הפרש של 1000 שקל לפה ולשם זה סכום מכובד ועם זאת בוחר להתעלם מכל אלה ומצהיר ש"עדיף פשוט לשלם יותר" ויורד על אלה שמעדיפים לקרוא 10 ביקורות כדי לחסוך אלפייה או שתיים - אתה פשוט סנוב מגעיל. אין מילים אחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים