עבור לתוכן

מה ההבדל בין מחשב קטן למחשב רגיל?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן בקרוב לקנות מחשב. בשיטוט בחנויות ראיתי מחשבים קטנים מאד, בגודל של קופסה קטנה. משיחה עם המוכרים הבנתי כי אין להם שום חסרונות יחסית למחשבים הגדולים אבל מאחר ואני קצת חשדן אני מעדיף לשאול גם כאן. נושא הגודל חשוב לי אבל הוא אינו עומד בעדיפות עליונה. אם אבין כי אין להם חסרונות משמעותיים, אלך על אחד כזה. אם זה רלוונטי, השימוש העיקרי של מחשב כזה יהיה לעריכת תמונות.

הערה למודרים: ראיתי כי אני חייב לשים תקציב בכותרת אבל זה פשוט לא אפשרי. אני עדיין לא קונה אלא רק בשלב הברורים. אנא הבינו.

תודה מראש.

פורסם

זה די תלוי במודל, יש מחשבים בעלי חומרת PC רגילה שפשוט בנויים במארז קומפקטי.

יש מחשבים כמו הEEE NETTOP של ASUS שמבוססים על חומרה יעודית ומעבדי ניידים.

יש המון וריאציות, אבל בחלק גדול מהן, ההפרש בכמות כח העיבוד הוא כן מהותי, כמובן שזה תלוי גם בשימושים.

פורסם

כמובן כל דבר והמקרה הפרטי שלו, אבל בגדול הם יתנו פחות ביצועים או יעלו יותר

פורסם

למה צריך היום מחשב מתקדם?

אם אתה לא גיימר ומוריד כל דבר ישר אחרי שיוצא, למה זה טוב?

כל מחשב היום מצויין לאינטרנט ושימוש משרדי

אולי רק אם אתה מתכנת תצטרך, לא מבין בזה

פורסם
  • מחבר

כמובן כל דבר והמקרה הפרטי שלו, אבל בגדול הם יתנו פחות ביצועים או יעלו יותר

השאלה רק כמה פחות בכמה יותר.

זה די תלוי במודל, יש מחשבים בעלי חומרת PC רגילה שפשוט בנויים במארז קומפקטי.

יש מחשבים כמו הEEE NETTOP של ASUS שמבוססים על חומרה יעודית ומעבדי ניידים.

יש המון וריאציות, אבל בחלק גדול מהן, ההפרש בכמות כח העיבוד הוא כן מהותי, כמובן שזה תלוי גם בשימושים.

כמו שכתבתי ב-OP אני מעוניין בעיבוד תמונות בעיקר. לכן אני מניח שמחסור בביצועים לא ממש יתאים לי. גם הסקירה הנ"ל לא ממש מעודדת אותי לרכוש את ה-ASUS הנ"ל.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=17078&page=10

האם יש מארזים קומפקטיים שאינם מתפשרים על ביצועים? אם כן, מה הפרש המחיר (באחוזים, בערך, ברור לי שיש המון משתנים) בינם לבין מחשבים רגילים בעלי מפרט דומה/זהה?

פורסם

הפרש המחיר בין מחשב מותג למחשב רגיל הוא עצום, על אחת כמה וכמה אם מדובר ב"מיני" מחשבים. ההפרש בקלות יכול להגיע לתוספת של 200% עבור מחשב מותג.

פורסם

הפרש המחיר בין מחשב מותג למחשב רגיל הוא עצום, על אחת כמה וכמה אם מדובר ב"מיני" מחשבים. ההפרש בקלות יכול להגיע לתוספת של 200% עבור מחשב מותג.

דבר ראשון טעות, בהרבה מחשבים המותג יוצא יותר זול

דבר שני, במותג אתה מקבל מחשב שעובד שהרכיבו מקצוענים ולא איזה חמור מרשת מחשבים ישראלית שצריך לחזור לצעוק עליו למה הצורב לא עובד.. שזה אולי לא אומר לך הרבה, אבל למישהו שלא מעוניין לקרוא 10 ביקורות ביום בשביל לרכוש מחשב לגלישה, זה מעולה.

וכמובן אפשר להשיג אותם ברשתות שאשכרה נותנות אחריות, כמו אופיס דיפו או באג, ולא בשוק (שמות ידועים לכל חובב שוק), שם קונים ללא אחריות(על הנייר כתוב, כדי שתרגישו בנוח, אבל אין לכם אחריות, צאו מהסרט) מוצרים שנארזו ונאטמו מחדש ונמכרים כחדשים.

פורסם

תצא מהסרט שאתה חי בו.

תראה לי מקרה אחד(1!) שבו המותג יוצא יותר זול. וממש לא חסרות חנויות מקצועיות ואמינות.

פורסם

וגם ממש לא חסרות בעיות עם מחשבים שהורכבו בידי "מקצוענים" פתח גוגל לדוגמא כך מותג נפוץ, אממ כמו דל תכתוב בעיות תיהיה לך רשימה דיי ארוכה של אנשים שאחרי שבוע חזרו לחנות להחליף את המוצר שהורכב על ידי "מקצוענים" במותג גדול וידוע וכמובן עולה פי 2 ...

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי מה ההבדל בין מחשב מותג לאחר. שאלתי מה ההבדל בין מחשב מיני לרגיל כאשר כל שאר הפרמטרים האחרים נשארים קבועים עד כמה שאפשר. נניח, אותו מעבד, אותו HD, אותו זיכרון וכד'.

פורסם

^מחיר גבוה יותר, בדרך כלל אחריות קצרה יותר וזמינות ועלות חלקים להחלפה/שידרוג. בקיצור - מומלץ רק אם אתה טחון בכסף או מוגבל פיזית במקום בצורה מאד קיצונית.

פורסם

נענה לך הכי בקצרה שיש

אותו דבר, אין הבדל

קטן /גדול לפי הנוחות שלך ולפי התקציב שלך

הרבה מעדיפים קטן כי הוא נייד(כמעט ולא ניתן לשידרוג) /והרבה מעדיפים גדול כי אפשר לארגן אותו הרבה יותר חזק בפחות כסף

אז הבחירה בידך... זהו

פורסם
  • מחבר

בנתי. תודה. ירדתי מהרעיון. כן, אני מוגבל במקום אבל אני אסתדר עם רגיל.

פורסם

לגבי המחיר

נכון שבארץ המחיר של מותג גבוה יותר ממחיר של מחשב שאתה בונה לבד.

בארה"ב מחשב מותג ב 99% מהמקרים יהיה זול יותר מאותו מחשב בדיוק שתנסה לבנות לבד.

פורסם

המעבדים במחשבים הקטנים חלשים יותר (מתאימים בעיקר לאינטרנט+office), נפח הזיכרון לרוב נמוך יותר אך סביר (זה לא ממש בעייתי).

כרטיסי מסך פשוטים מאוד לא ל3D (המקסימום זה Vista Aero, אבל לא משחקי 3D), כוננים קשיחים איטיים יותר ובנפח נמוך יותר, אבל גם כאן זה מספיק לאינטרנט וoffice.

בסופו של דבר זה מחשבים שמתאימים לאינטרנט, אופיס, IM, ומדיה פשוטה כמו סרטים (לא HD) מוזיקה וסרטים אבל פה תוגבל בנפח הארדיסק.

בארה"ב מחשב מותג ב 99% מהמקרים יהיה זול יותר מאותו מחשב בדיוק שתנסה לבנות לבד.

בולשיט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים