עבור לתוכן

מחשב לא מזהה הארדיסק בעלייה

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב HTPC 2.4GhZ 512MB עם הארדיסק 80GB של SATA.

לאחר כמה קפיצות של החשמל אצלי בבית, המחשב החל לעשות בעיות למיניהם, כמו למשל לא להגיב ללחיצה על כפתור הדלקת המחשב (את זה סידרתי ע"י לחיצות מהירות ללא הפסקה למך דקה-שתיים כדי להפוך את הקוטביות ואכן הצלחתי להדליק אותו לאחר-מכן) בעייה נפוצה אחרת היא שהמחשב לעיתים "נתקע בעלייה" כלומר ממש במסך הפתיחה של הצגת נתוני המחשב עוצר את הטעינה במילה SY (שהיא תחילת המילה SYSTEM), את הבעייה הזו סידרתי ע"י החלפת הסוללה הלוח-אם וכעת המחשב עולה בצורה תקינה (כמעט לחלוטין כי גם כעת הוא ממתין שנייה-שתיים ב-SY אך לא כמו פעם שהיה פשוט נתקע בה..) בעייה אחת נותרה בעינה: לאחר הטעינה של העמוד הראשי - המחשב לא מזהה את ההארדיסק.

רק כאשר אני נכנס לביוס לאופצייה של intergrated...->[press enter]...->Serial ATA ומשנה אותה מdisabled ל-auto רק אז המחשב מזהה את הכוננים והמחשב אכן עולה.

כיצס אני הופך את האופצייה הזו לאוטומטית בכל עלייה של המחשב כדי שלא אעשה זאת ידנית בכל הדלקה? והאם יש קשר בין כל הבלאגן עם החשמל בבית אצלי לסיפור הזה?

פורסם

בעיות חשמל בהחלט מזיקות רבות למחשב

דבר ראשון כשמחשב לא נדלק לאחר הפסקות חשמל מה שאתה צריך לעשות זה לפרוק ממנו את החשמל וזה אומר

להוציא את הכבל חשמל מהספק מאחורה וללחוץ על כפתור ההדלקה כמה פעמים כאשר המחשב לא מחובר לחשמל ולא מקבל מתח.

לאחר מכן לחבר את המחשב לחשמל ולהדליק זה בשלב ראשוני תמיד וכאשר יש הפסקת חשמל והמחשב לא נדלק.

דבר נוסף שאני מציע לך לבדוק בשל כל הבעיות שאתה מתאר

1. לבדוק את הלוח אם האם יש קבלים נפוחים על הלוח (סביר להניח אחרי הפסקות חשמל שזה יכול לקרות.)

2. בדיקת הספק כוח אם יש קבלים כמובן חובה גם להחליף את הספק לא רק את הלוח, אבל בלי שום קשר לבדוק עם ספק אחר (מומלץ חדש) אם הבעיה עדיין נמשכת כאשר מחליפים ספק.

אני ממליץ בבית לשים UPS במקרה שלך על מנת למנוע מהמחשב לקבל מכות חשמל.

בהצלחה

לגבי הארדיסקים זה יכול להיות בשל הסיבות שתארתי במידה ולא אז אשמח לשמוע ממך שוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים