עבור לתוכן

נעלם dual boot אחרי פירמוט כונן C.

Featured Replies

פורסם

היי

היו מותקנות לי שתי מערכות הפעלה: XP על מחיצה C,ו WINDOWS 7 על מחיצה אחרת.כשהייתי מפעיל את המחשב,היה מופיע לי ה-

dual boot menu,שממנו בחרתי איזה OS להעלות.

המערכת שסידרתי שתעלה ראשונה היא W7.

אתמול פירמטתי את כונן C,(פירמוט מלא NTFS),והתקנתי XP מחדש דרך אימג' שיצרתי מזמן (לפני שהיה מותקן לי גם W7),עם תוכנת acronis true image.

ההתקנה עברה חלק,אבל עכשיו לא מופיע לי תפריט הבחירה בין שתי המערכות,ועולה מיד ה-XP.עיון ב-"מחשב שלי" מראה שהמחיצה עם W7 קיימת ושום דבר שם לא נמחק.

קובץ BOOT.INI לא מראה שקיימת עוד מערכת הפעלה....

איך אני מחזיר את אפשרות ה dual boot?

פורסם

בוט מ CD של W7 ומתי ישאל אותך בהתחלה לעשות תיקון.

פורסם
  • מחבר

בוט מ CD של W7 ומתי ישאל אותך בהתחלה לעשות תיקון.

עשיתי את זה ועכשיו עולה רק W7! אין לי dual boot menu,ואין לי גישה ל XP......

W7 מזהה רק את עצמו ב system startup.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תנסה להשתמש ב easyBCD.

תודה,אבל מאוחר מדי.ניסיתי לעשות התקנת תיקון ל XP,שלא עזרה.בסוף פירמטתי את כונן C והעליתי את אותו אימג'.כרגע אני במצב ההתחלתי: יש לי שתי מערכות הפעלה,אבל ללא dual boot menu,ועולה רק ה XP.

easyBCD לא עובד כמובן עם XP.

פורסם

אתה יכול לתקן את זה עם דיסק התקנה של 7 כמו בויסטה, אני מאמין, ואז לסדר את זה עם easyBCD.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לתקן את זה עם דיסק התקנה של 7 כמו בויסטה, אני מאמין, ואז לסדר את זה עם easyBCD.

זה קצת הימור....ניסיתי מקודם לתקן עם דיסק התקנה של 7,(כמו ש IVAN יעץ לי),ולא עלה לי יותר ה XP,ולקח לי שעות להתקין אותו מחדש.יכול להיות שלא עשיתי נכון את מה שאיוון אמר לי...ההתקנת-תיקון הזאת לא ממש ברורה לי.

בקשר ל easyBCD,אני לא יכול להיות בטוח שזה באמת יעבוד....סה"כ זאת תוכנה שמיועדת לויסטה,אף פעם לא השתמשתי בה,ואני לא ממש יודע להשתמש בה.יכול להיות שזה יעבוד,אבל אם לא,זה עוד כמה שעות של עבודה ומלא ריסטרטים לשחזר את ה XP.

אגב,לא ברור לי מלכתחילה,מדוע פירמוט מחיצה C ביטל את אופצית ה dual boot.אולי בגלל שהאימג' שהעליתי,(של מחיצה C),נעשה לפני שהתקנתי את W7 על מחיצה נפרדת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים