עבור לתוכן

נחוץ: מדריך מעודכן לעלויות משלוח מחו"ל - לישראל.

Featured Replies

פורסם

כפי שראיתי, לא מעט משתמשים (בכל רחבי הפורום) התנסו בתהליך הזה.

איך שזה נראה, מדובר בג'ונגל שלם. אתה מזמין משהו מחוץ לארץ, ואין לך באמת מושג, מה תשלם, איך תשלם, איפה תשלם, איפה תקבל את המוצר, מתי תקבל את המוצר, מי גונב ממך כסף, מי מוותר לך על כסף, מכס, לא מכס. מע"מ, לא מע"מ. אגרה כאן, אגרה שם, אגרות לא חוקיות, אגרות בתהליכי חקיקה, הסדרים וקומבינות בין הדואר, המכס, ואלוהים יודע מה.

מהניסיון המועט שיש לי, וממה שקראתי, שאלתי ותחקרתי, זה פשוט עיניין של מזל/גורל/ווטאבר.

אני רוצה לפתוח שרשור מסודר, שבו כל אחד יספר בקצרה, מה עבר על המוצר שהוא הזמין דרך האינטרנט.

למשל: דרך מי הזמנת?

UPS

USPS Priority

Usps Express

FedEx

מה הצהירו על החבילה?

סכום,

סכום כולל משלוח,

מתנה/לא מתנה

כמה זמן עד שהחבילה נחתה בארץ?

כמה זמן לקח עד שידעת מכך?

כמה היית צריך לשלם כדי שהמוצר יגיע אליך?

להיכן הגיעה החבילה?

האם משתלם להשתמש בשירותי עמילות מכס, ואם כן, אז במי?

וכו' וכו'

באיזה פורום יהיה נכון לפרסם שרשור שכזה?

למשל, הזמנתי אוזניות דרך USPS Priority (לא EXSPRESS) ,

איך שהוא, המוצר הזה הגיע אלי עד הבית, במשלוח EMS (שבכלל לא בקשתי) בעלות של 30 ללא מע"מ.

עד עכשיו אני לא מבין למה שילמתי שחרור קולקטיבי, על משהו שהוא פטור ממכס. אם מישהו שחרר לי את האוזניות, למה לא שילמתי מע"מ? (לא מתלונן :) )

למה המוצר הגיע אלי הבייתה בתאום טלפוני, (מהיכן הטלפון? :S ) כאשר ביקשתי משלוח רגיל? איך כתוב על אחד התדפיסים בחבילה EXPRESS ובכלל שילמתי על דואר רגיל?

למה היה רשום על החבילה: (חייב בתשלום, מדבקה של רשות הדואר.) ?

אני חושב שניתן ללמוד הרבה מהניסיון של החבר'ה כאן, ונוכל לפחות לקבל מושג כללי על הצפוי לנו בהזמנה מחוץ לארץ.

רוצים להרים את הכפפה ולארגן סוג של database למשלוחים לארץ? (מעודכן "מהשטח")

פורסם

הפרטים האלו משתנים בין חנות לחנות וגם מיום ליום. מאגר נתונים שכזה יהיה חסר משמעות.

פורסם
  • מחבר

הפרטים האלו משתנים בין חנות לחנות וגם מיום ליום. מאגר נתונים שכזה יהיה חסר משמעות.

לא הגיוני שהתקנות של רשויות התעופה הדואר והמיסים משתנות מיום ליום.

פורסם

מה הקשר לתקנות? מחירים משתנים בין חנות לחנות, ומיום ליום.

ובקשר למכס בארץ, יש תקנות ברורות, והם די עומדים לפיהם שם.

פורסם

לא הגיוני שהתקנות של רשויות התעופה הדואר והמיסים משתנות מיום ליום.

מה הקשר לרשויות התעופה?

עלות המשלוח דרך חברות שונות משתנה מחבילה לחבילה, וההפרשים יכולים להתחשב גם במשקל של 10-20 גרם, ככה שלכל חבילה יש תמחור שונה לחלוטין.

לגבי מכס, יש טבלה מפורטת מאוד באתר המכס לגבי מיסים על כל מוצר שקיים בערך. מוצרים עד 50 דולר פטורים לחלוטין ממכס ומע"מ.

רוצה לברר עלות משלוח מאיפושהו? תיכנס לאתר החברה. ל USPS יש מחשבון מדויק מאוד של חישוב משלוחים, וככה גם ל Hong kong post

בהתחשב בעובדה שבערך 70% ממה שאנשים בארץ מזמינים ברוב המקומות נשלחים דרך אחת משתי החברות האלו, אין ממש טעם לטרוח להקים דאטאבייס שלם.

רוצה לברר לגבי UPS/פדקס? שלח להם מייל, הם מגיבים תוך 24 שעות.

אם היה צורך במאגר נתונים שכזה, הוא היה קיים.

פורסם

שלא תבין לא נכון, זה רעיון מצויין, פשוט לתחזק מסד נתונים שכזה יהיה עבודה במשרה מלאה להרבה אנשים מכל העולם.

אולי תפתח סטראט אפ ;)

פורסם

אי אפשר לחשב דבר כזה, מאחר והוא גם תלוי בנפח של החבילה, גם במרחק, גם בסוג המשלוח, גם במצב רוח של המכס, במשקל, אם זה באוויר או בים, אם זה הגיע לחיפה או אשדוד וגם במצב רוח של המוכר שיכול לדחוף לך עוד 20 דולר ברגע.

מדובר ביותר מדי משתנים שקשה ממש לעקוב אחריהם, בגלל זה יש מחשבון משלוח בעת ההזמנה.

באופן כללי אפשר לתכנן מחשבון מאוד מאוד מאוד לא מדוייק, עם סטייה של 20% כלפי מטה/מעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים