עבור לתוכן

חיבור שני ניידים ב-WIFI ללא ראוטר לצורך remote desktop - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להשתלט על נייד אחד באמצעות נייד שני דרך ה-WiFi אך ללא ראוטר אלחוטי, בדומה לעבודה עם כבל רשת מוצלב.

זה ניתן לביצוע? כיצד? המחשבים יריצו XP PRO או ויסטה.

בהנחה שחשוב שיהיה חיבור מכל מקום וקצב הלינק לא קריטי כלל - מה הפרוטוקול המומלץ ומה פרוטוקול המינימום שעדיין יתן אמינות לינק גבוהה?

רב תודות,

גונן.

עריכה: מצאתי הסבר לגבי רשת אלחוטית AD-HOC ללא ראוטר באתר של מיקרוסופט:

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/bowman_02april08.mspx

האם אפשרי לוותר כליל על החיבור לרשת הקווית (אין לי צורך באינטרנט) ורק להשתמש ב-RDP/VNC לאחר הגדרת הרשת?

הכוונה ללא Connection Sharing כלל.

מישהו ניסה/מכיר?

פורסם

המקבילה האלחוטית של כבל מוצלב לאלחוט, היא תכונה שנקראת AD HOC. יש לקבוע אותה בתוכנה של כרטיס הרשת האלחוטי בשני המחשבים, לתת כתובות IP ומאותו רגע זה עובד כמו כבל מוצלב. רק אל תצפה למהירות מדהימה וליציבות גבוהה.

פורסם

הטווח האלחוטי יהיה קטן מאשר זה שתוכל להשיג באמצעות נתב,

אבל AD HOC הוא אכן הפתרון שלך במקרה הזה.

בקשר ליציבות - נתקלתי במקרים ש AD HOC היה יציב ושירת נאמנה.

למען האמת הגדרתי לידידה טובה שלי AD HOC בין 2 מחשבים למטרת שיתוף אינטרנט ללא נתב.

(מחשב אחד מחובר ישירות למודם, והשני מקבל שיתוף אינטרנט מהראשון בצורה אלחוטית)

וזה עובד לה גם היום כ-3 שנים אחרי שזה הוגדר, כשבמהלכן לא זכור לי שהייתה בעיה כלשהי.

בקשר RDP\VNC - ברגע שאתה מחובר AD HOC אתה מחובר. כמו שנאמר - כמו בכבל מוצלב

לכל מחשב יש כתובת IP , ואתה יכול לעשות כל דבר שהיית עושה בחיבור כבל מוצלב רגיל - כולל VNC ו RDP.

אם אין צורך בחיבור לאינטרנט - אז לא חובה שיהיה כזה.

פורסם
  • מחבר

רב תודות לשניכם על התשובות המפורטות (והמעודדות). :xyxthumbs:

רק כמה שאלות המשך קטנות ברשותכם:

1. לצרכי RDP/VNC שאינם דורשים הרי רוחב פס גדול במיוחד - האם ריאלי לצפות לקישוריות (כיסוי) גבוהה בוילה ממוצעת?

האם יש כרטיסים/פרוטוקולים מומלצים לכך? ככל הנראה אשתמש בכרטיסים המובנים שבניידים (דגמים בסיסיים של לנובו).

האם ניתן/צריך להגדיר לכרטיס הרשת "להתפשר" במהירות לטובת כיסוי?

2. האם המדריך בלינק שנתתי לעיל שלם או שיש מדריך מומלץ יותר?

3. אם בכל זאת אשיג ראוטר אלחוטי - אפשר להשתמש בו גם מבלי לחבר אותו לאינטרנט/לראוטר החוטי הקיים(מעין Bridge למשל)?

שוב תודה,

גונן.

פורסם

1. החיבור האלחוטי כנראה יהיה יותר מהיר מהסף שתשים לב בו להשפעות על ביצועים ב VNC\RDP, אז זה לא ממש משנה.

וילה ממוצעת זה ניסוח בעייתי, אם יש קומות בוילה זה יכול לסבך את העניינים.

אני מציע שפשוט תבדוק - הניידים אצלך, לא? אתה יכול לנסות להגדיר ולבדוק מאיפה עד איפה הם קולטים אחד את השני בצורה שמאפשרת עבודה.

לגבי האם אפשר להתפשר על מהירות העברה נמוכה יותר ברשת לטובת פריסה רחבה יותר -

בתיאוריה זה אפשרי, ולצורך הגדלת טווח הקליטה של הרשת ניתן להקטין את מהירות הקישור, באם הכרטיס מאפשר לך לעשות את זה.

(אתה יכול לחפש בתוכנת הניהול של הכרטיס, אם לא מצאת אז אפשר גם לחפש תחת מנהל ההתקנים - במאפייני הכרטיס האלחוטי תחת "מתקדם")

אגב, אם האנטנות של הכרטיסים שלך הן חיצוניות, תוכל לסדר להן מרכזי אות

(אבל זה יכול להיות לא הכי פרקטי כשמדובר על מחשבים ניידים שלא נמצאים כל הזמן באותו מקום בבית)

2. המדריך בסדר גמור, יש גם מדריך נחמד מאוד שמשתמש העלה לפורום שלנו לפני כמה שנים.

הבעיה בקטעים האלה היא שאי אפשר ממש לכתוב מדריך מסודר -

כרטיסים אלחוטיים מגיעים בד"כ עם דרייבר ותוכנת ניהול וכל הממשק שונה מאוד מכרטיס לכרטיס ומיצרן ליצרן.

אלא אם כן אתה משתמש ב Wireless Zero Configuration שהוא המנגנון המובנה ב Windows לניהול כרטיסים אלחוטיים,

אבל במצב כזה לא וודאי ב 100% שכל הפיטצ'רים של הכרטיס יהיו זמינים לך (כמו למשל AD HOC או מצב AP שמייד ארחיב לגביו).

לגבי מצב AP, הרבה יותר נוח מ AD HOC, זה בעצם מצב שהכרטיס עובד בו כ infrastructure ומשדר רשת אלחוטית לכל דבר.

לא מעט כרטיסים היום מאפשרים מצב עבודה כזה.

אפשר להגדיר הצפנה לרשת ומק פילטר וכו' , ממש כאילו היה הכרטיס נתב אלחוטי.

גם כאן זה שונה מכרטיס לכרטיס בעניין ממשק המשתמש.

שוב - לא כל הכרטיסים מאפשרים מצב עבודה שכזה, וצריך לבדוק בתוכנה שמנהלת לך את הכרטיס הספציפי שלך האם זה קיים.

במקרה ויש לך רק כרטיס אחד שתומך במצב עבודה AP - זה עדיין בסדר כי צריך רק אחד כזה - הוא ישדר והכרטיס במחשב השני יקלוט.

(וזאת בניגוד למצב AD HOC, שעל מנת שיתקיים שני הכרטיסים חייבים לתמוך ב AD HOC)

אישית יש לי כרטיס נחמד של Abit שמאפשר מצב AP, והוא משדר רשת אלחוטית מוצפנת כהלכה מהמחשב הנייח למחשב הנייד שלי

מגיע אפילו עד למרפסת ומאפשר עבודה תקינה (אין לי נתב בבבית).

3. בוודאי, נתב אלחוטי לא חייב חיבור לאינטרנט על מנת לאפשר רשת אלחוטית בין מחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים